Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłoddaŻonkaa

DROGIE PANIE JAK SIE ROBI KALAFIOR W BUŁKĄ TARTA PODSMAŻANĄ?

Polecane posty

Gość MłoddaŻonkaa

Chcę meżowi zrobić na kolacje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotujesz kalafior w wodzie aż zmięknie. potem rozpuszczasz masło (najlepiej śmietankowe) na patelni i dajesz trochę bułki tartej tak, zeby nie było zbyt gęste ani za rzadkie. i potem polewasz tym kalafior.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
To baaaaardzo skomplikowana potrawa, nie wiem, czy dasz radę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MłoddaŻonkaa
Dziekuje bardzo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Nie zapomnij wsypać soli!! :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Altec Lansing
Ja robię inaczej: Obtaczam kawałki kalafiora (ugotowanego) w jajku i bułce tartej i tak na patelnie. A drugi sposób: Do ugotowanego kalafiora dodaje masła i do smaku wegety. Rozgniatam. Zasypuję bułką tartą i chwilę podsmażam mieszając. Palce lizać :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bylo takie miejsce:)
A WY DRODZY KRYTYCY --NAUCZCIE SIE KULTURY I YOLERANCJI!! PO TO JEST FORUM-ZEBY PYTAC! A JAK NIE ZNACIE ZASAD FORUM TO SPADAC BURAKI DO DOMU!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MłoddaŻonkaa
SPRÓBUJE TO W JAJKU I BUŁCE. a soli niestety niemam ale jakas wegeta jest:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I pamiętaj, żeby przez jakiś czas przed gotowaniem wymoczyć kalafiora w wodzie z odrobiną octu. Czasem może robaczek wypłynąć :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MłoddaŻonkaa
do CREAM umiem gotować spaghetti, kurczaka w warzywach chinskich,kurczaka w sosie smietanowym a kalafiora akurat jesczez nie robilam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest z czym to sie je
no to w jajku i bulce jest napawrde dobre,,,,,,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to zrób może sama pierożki, gołąbki, bigos albo roladę :) bardziej efektowne. A nie ma nic lepszego od domowych smakołyków..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MłoddaŻonkaa
pierogi ok ale mój mąż jest typem który nie je bigosu,gołąbek i kapuśniaku (w przeciwienstwie do mnie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oja :O naprawdę? myslalam, ze kazdy chłop lubi takie żarcie:D mój uwielbia ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MłoddaŻonkaa
hehe moja mama mówi tak smao:) juz sie przyzwyczailam chociaz czasami to trudne moja rodzina na jakąkolwiek uroczystość przygotowuje właśnie takie swojskie dania a ja musze tłumaczyc ze moj TŻ nie jada wtedy mnie to irytuje ze nie zje jak normalny chlop

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój np. nie przepada za mięsem tak jak ja. Moja mam pichci pieczenie, rolady itp. i ciągle mu wpycha. A on ryba i ewentualnie kurczak. Woli pierogi, bigosy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MłoddaŻonkaa
spagetthi po bolonsku, z tunczykiem, piers z kurczaka tez z sosami z ryzem, jakies warzywa z piersia z kurczaka takie o. ale mi pasuje piers kroje smaze 10 min w przyprawach, ryz 12min sie gotuje, sos gotowy wlewam do piersi na patelnie i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
łe to fajnie, szybko i wygodnie:) u mnie męska część preferuje kuchnię tradycyjną tudzież staropolską, nad którą trzeba trochę postać. trochę zazdroszczę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka nie wie co to google

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie krytykujcie jak nie znacie danej osoby i nic o niej nie wiecie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurdeczko
o fuj - nie wiem i nie chce wiedziec :P nie ma gorszego syfu, niz smazona bulka tarka a do tego wygotowany w wodzie kalarior. karmili mnie tym badziewiem za dziecka i dlatego myslalam, ze nie lubie kalafiora. a jak zaczelam go jesc w normalnej postaci, bez tej swinskiej buly, to od razu polubilam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marcysia 13
Ja blanszuje kalafior i później dzielę na różyczki ,obtaczam w jajku i bułce tartej,obsmażam na patelni i gotowe. Drugi sposób to prażę bułkę tarta na suchej patelni ,posypuję kalafior i polewam masełkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×