Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kenechus

problem z nieodebraną przesyłką :(

Polecane posty

witam. jakoś kilka dni temu sprzedałem przez internet pewną rzecz, gościu który ją kupił zażyczył sobie bym wysłał ją za pobranie, paczką priorytetową dodam jeszcze że pieniadze za nią miały przyjśc na mój adres, nie numer konta. przesyłka wyniosła 19zł (tak samo podają cenniki poczty polskiej). za zawartość paczki ustaliliśmy kwotę 30zł wiec kwota pobraniowa wynosiła 50zł gdyż paczka była dodatkowo z zadeklarowana wartością (+1zł). problem polega na tym iz koles jej nie odebrał i odesłał z powrotem do mnie, gdyż stwierdził że według niego przesyłka powinna wynieść 15zł, i specjalnie ją zawyżyłem. tym samym za pewne bede musiał zapłacić kolejne 20zł za jej odbiór. wiec nie dość ze nie sprzedałem towaru jestem przez niego stratny 40zł. jest jakiś sposób by wyegzekwować od niego te pieniądze, ewidentnie wina leży po jego stronie...:( pomocy!!

Jeżeli przesyłka kosztowała faktycznie 19, to masz rację. Poza tym na tych kartkach które dostaje z paczką pani na poczcie pisze, ile kosztowała przesyłka (w każdym razie u mnie).

tak wszystko było napisane, problem leży po jego stronie gdyż nie odebrał przesyłki twierdząc iż zawyżyłem wartość, chociaż to on wybrał ten rodzaj przesyłki...

Ale jak mogłeś zawyżyć, skoro na papierkach miał kwotę, którą za przesyłkę zapłaciłeś?

nie rozumiem o co mu chodzi do konca, jak sam mi napisał: "zrobili cie na poczcie w ch*j...

trzeba wpisac jednynie dane: Przesyłka pobraniowa priorytetowa - przekazanie kwoty pobrania pod wskazany adres - gabaryt A Masa: ponad 0,5kg do 1kg Wartość przesyłki: 30 zł Opłata zasadnicza 19.00 zł Opłata za zadeklarowaną wartość 1.00 zł Suma 20.00 zł

niestety nie, wiadomo że ekipa allegro by rozwiązała ten problem...kupił ją ode mnie na forum.

No to nic nie zrobisz :o Tylko możesz na forum ostrzec przed tym użytkownikiem że takie numery wycina.

Gość mialam podobnieeeee
mialam tak samo w sumie. Pomogl zwrot prowizji od allegro. Chlop od razu oddal pieniadze :) Pozdr

Gość mialam podobnieeeee
eee, to trzeba byc debilem zeby poza allegro wysylac cos komus za pobraniem na slowo :O Masz nauczke, nic nie zrobisz :O