Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddssssssss

SZAMPONY JAJECZNY, POKRZYWOWY, TATROWO-CHMIELOWY, BRZOZOWY

Polecane posty

Gość sddssssssss

RUMIANKOWY??? Dziewczynki, jaki z tych byłby najlepszy do suchych, zmęczonych chemikaliami włosów????????????

Gość sddssssssss
up up

Gość ja tez jestem rasitka
jajeczny bo pokrzywowy do wypadajacych wlosow tatarowo chmielowy do ciemnych brzozowy do przetluszczajcych sie a rumiankowy do blond

Gość sddssssssss
ja mam brazowe, wiec tatarowo-chmielowy tak?

jak masz suche to wez jajeczny :)

Gość Truskawkowa polewa
Rób maseczke, nafta kosmetyczna (ok 5 zł w aptece) + jedno zółtko + sok z cytryny :) Ja robię tak 2/3 razy w tygodniu. Poprawi to kondycje twych włosków :)

Gość sddssssssss
robiłam ta maseczką z nafty, ale miałam po niej okropnie sianowate, przesuszone włosy, szorstkie, niemiłe w dodtyku, nie chcialy sie układac:(

Gość sddssssssss
czyli to miaabyć nafta kosmetyczna???? a nie taka do lampy? to wiele wyjaśnia:/

tez robilam ta maseczke i jest do dupy ;/

Gość Truskawkowa polewa
Hmmmm ja mam bardzo fajne włosy, i mięciutki i się układają. To może wyrzuć cytryne. Zrób z samej nafty plus żółtko, może wtedy będzie ok. Tylko nafte ciężko spłukać z włosów i szampon nie chce się pienić. Trzeba dość sporo szamponu zużyć - to do autorki :)

ale tez nie wiedziałam że chodzi o nafte kosmetyczną:/

Gość Truskawkowa polewa
Serio??????? Kurde no to nie wiem od czego to zależy. Mi jak najbardziej odpowiada hmmm

ja mam krecone wlosy - moze to temu dodatkowo nafta mnie uczula ;/ od jakiegos czasu wypadaja mi wlosy, wiec myje szamponem z czarnej rzepy, najzwyklejszym z eva natura raz w tygodniu nakladam wosk lub maseczke z jedwabiu i jest ok :)

Gość sddssssssss
ja mam suche, więc planuje zrobic tak: -kupic jakis ten ziołowy bez sls,sles i silikonów,żeby oczyścił dokładnie włosy - a potem po umyciu stodowac ta maskę z apteki WAX- ona tez jest bez silikonów i slsów chodzi o to,że te silikony niby wygładzaja, ale zapychaja i żadne wartosci odzywcze nie dochodza do włosów

o jakich silikonach piszesz? zainteresowalo mnie to jak poznac co je zawiera a co nie?

Gość sddssssssss
po loreal- mam łupiez, po nivei- łupiez, po nawilzajacym z olejem bambusowym z oriflame- też łupiez, mowie wam załamanie totalne:( po head&shoulders jedynie nie mam łupiezy, ale jego stosowanie osłabia włosy tyle tam chemii ze szok:( i mam po nim taka wysuszona skóe głowy:(

Gość sddssssssss
np. dimethicone to silikon, wszystkie z koncowka methicone, silikone, siloxone, silikony niby wygładzaja, ale zapychaja włosy, przetłuszczaja, a poza tym przez to własnie zapchanie(bo oblepiaja włosa) nie pozwalaja dostac sie substancjom nawilzajacym i witaminom w srodek włosa

aha dzieki za odpowiedz zaraz sprawdze czy moje specyfiki zawieraja to swinstwo

Gość sddssssssss
SLS - to Sodium Lauryl Sulfate (laurylosiarczan sodowy) - detergent o stwierdzonym drażniącym działaniu na skórę. SLES - Sodium Laureth Sulfate to jego etoksylowana forma, bardziej łagodna dla skóry, ale tez detergent niestety a my tym koorva głowy myjemy

Gość sddssssssss
up up

Gość Truskawkowa polewa
Ja bym z pokrzywy wybrała... i mam zamiar herbatkę z pokrzywy pić, która ponoć smakuj jak... :P

Gość sddssssssss
zastanawiam sie miedzy pokrzywowym, a tatarowo-chmielowym juz pierdziele te wszystkie loreale w reklamie dzialaja a na moich wlosach goowno

a jakiej firmy te szmapony, ktore podalas??? wlasnie sprawdzilam swoj szmpon i zawiera to sodium ;/ kurwa

Gość sddssssssss
te ziołowe pokrzywowy itd?? to sa szamopny firmy Barwa ziołowa najzwyklejsze szampony za 3 zł chyba, od dawna śa na rynku, nie maja tych silikonów, slsów raczej tez nie, a jesli juz to w bardzo niewielkim stezeniu niz te nowoczesne:(

Gość sddssssssss
po tych ziołowych trzeba koniecznie nałozyc odzywke, bo podobno lekko wysuszaja, ale dlatego,że oczyszczaja i nie maja tych własnie silikonów- czyli tego "filmu" na włosach nie pozostawiaja, ale przynajmniej pozwalaja zeby do włosa te składniki odzywcz z odzywki wchłoneły się

ja mam z czarnej rzepy i lopianu Eva natura i on niestety tez zaiwera te slsy ;/ a sadzilam ze skoro ziolowy i polski to lagodny

Gość sddssssssss
jak ma na poczatku składu sls tzn ze sporo ich ma, moze wysuszac nawet przez to bardziej, jak ma posrodku albo przy koncu to mialby w niewielkiej ilosci

Gość sddssssssss
w dodatku mam takie przesuszone włosy ze żal:(