Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddssssssss

SZAMPONY JAJECZNY, POKRZYWOWY, TATROWO-CHMIELOWY, BRZOZOWY

Polecane posty

Gość ja tez jestem rasitka
tak kuzwa na samym poczatku musze kupic inny ;/ a wlasnie sie dziwilam co ja mam takie suche wlosy jak tak o nie dbam - odzywki, maski, a to pewnie przez ten kurewski szampon z detergentami

Gość sddssssssss
ja tak samo:( i to jeszcze mój miał nie tylko jeden detegent a 2 te najgorsze i jeszcze na poczatku:( i silikony a włosy jak siano

a jakiego porzednio uzywalas ? mi dodatkowo wlosy wypadaja, rozdwajaja sie koncowki i lamia mimo ze podcinam i zre rozne tabletki i suplementy, wcieram rozne ampulki robie masaze i nic wydaje fortune na wlosy a mimo to nie jestem z nich zadowolona:( kiedys mialam dlugie, piekne loki do polowy plecow, wszyscy sie zachwycacli :( a teraz mam dno ;/ jak widze laski z dlugimi wlosami to bym je im wyrwala ;/

Gość sddssssssss
wczesniej przeciwłupiezowego i tych wygladzajacych:(, rasistka, a byłas u lekarza?? jak ci tak wypadaja, moze za niska hemoglobina, za mało żelaza?? Spróbuj moze kupic sobie jakis najmniej obciazajacy szampon, moze w aptece by ci doradzily jaki, do tego WAX- maske do włosów suchych i znaszczonych, na mnie dziala, mam błyszczace włosy po niej, jest do róznych rodzajów włodów, kosztuje ok. 21 zł, ale pomaga, Polecam tez kapsułki ONOZIS - tez drozsze, ale na mnie dzialaly, 2 opakowania bralam, tez mi wlosy wypadaly

Gość sddssssssss
ja bym zrobila tak -najmniej obciazajacy szampon a po nim ta maska nawilzajaca do zniszczonych włosów wax - onozis łykac - nie dotykac sie do suszarki, prostownicy, lokówki i w mokrych nie chodzic spac, tylko dopiero jak wyschna - pic napar z pokrzywy(podobno tez pomaga) - najwiecej chodzic w rozpuszczonych,żeby gumki, spinki ich nie przyciskaly

Gość sddssssssss
i jakies 2 miesiace później powinnas zauwazyc różnicę

mialam robiona morfologie, tsh, prolaktyne i wszystkie wyniki w normie hemoglobina w normie aczkolwiek w dolnej granicy lykam revalid obecnie i humawit ale zaobserwowalam cos takiego ze sa okresy np 1 tydzien ze wlosy mi leca strasznie, pozniej jest spokoj i pozniej znow, wiec sadze ze to od stresu :( tez chyba kupie ten szampon z barvy, bo juz nie wierze w te panteny, gliss kury, shaumy, sajosy i inne gowna

szmapon mam wlasnie polski, ziolowy odzywki mam dobre, z kallosa dodatkowo nakadam wosk 2 razy w tygodniu codziennie wcieram ampulku z radicala (wczesniej mialam placente za 130 zl seria, ja mialam 2 serie- gowno to dalo) lykam tran, revalid, humavit co rano pije siemie lniane bo tez podobno dobre co wieczor wcieram sobie taki domowy plyn: ocet jablkowy zmiesznay z napraem z pokrzywy, smierdzi ale chyba pomaga juz nie wiem co mam wiecej robic;/

Gość sddssssssss
hmm. nie za duzo tego??Może to cebulki obciąża?? ten radical, szampon, odzywka są okay,moze 1 suplement tylko zamiast kilku... Ile czasu to bierzesz?

Gość sddssssssss
i ostatnie płukanie rób zimna wodą, zamyka łuski włosa i nabłyszcza:) moze diete jakos powinnysmy zmienic? np. wiecej ryb itd? Azjatki maja takie super włosy, błyszczace, cos musi w tym byc:)

biore to jakos od stycznia - dlugo nie bylam u dermatologa - wykluczyl jakaas chorobe skory glowy oraz lyskienie, bo wlosy mi odrastaja, stwierdzil ze to najpewniej wina stesu;/ ale jak tu sie nie stresowac? widze ze wlosy od nasady sa zdrowe, ladnie sie blyszcza tyle ze jest ich malo ;/

Gość Taka ja/ja/ja
Hej Chcialabym napisac male sprostowanie - ciezko jest dostac szampon bez sls dlatego ze one dobrze nie umyja glowy, jedyny taki dobry bez sls to babydream z rosmanna. W ogole kosmetyki baby dream sa super, zel do mycia ciala tez nie zawiera sls, uzywam tylko jego i zapomnialam co to jest sucha szorstka skora, moze raz na tydzien sie posmaruje balsamem. W ogole tani jest tak barszcz, szampon tez. Co do wlosow - ja myje eva natura czarna rzepa - co prawda zawiera sls ale szampon ma za zadanie myc i dobrze oczyszczac a nie nawilzac, od tego sa odzywki i maseczki. I chodzi o to wlasnie aby te nawilzacze do wlosow byly bez silikonow. Jezeli wczesniej uzywalysmy kosmetykow z silikonami to szampon z sls jest konieczy zeby oczyscic z tego swinstwa wlosy i wtedy odzywka bez silikowon dobrze w nie wniknie i nawilzy i wygladzi. Ja tak robie i mam cudownie miekkie i blyszczace wlosy, mimo ze krecone czyli z natury bardzo suche. Wczesniej uzywalam silikowno i mialam siano :/

TAKA JA ---a mozesz napisac jakiej odzywki teraz uzywasz? :)

Gość Taka ja/ja/ja
Silikony należą do substancji o działaniu kondycjonującym, powodują jednak oblepianie i obciążanie włosów oraz utrudniają dostęp substancji odżywczych wgłab włosa. Do najpopularniejszych silikonów występujących w kosmetykach zalicza się: Dimethicony, silicone rubber, silicone latex, latex, dimethyl silicone, simethicone, dimethyl polysiloxane, dermafilm, silbar, dimethicream, poly(dimethylsiloxane), methyl silicone, dimethicone 350, good-rite, cyclomethicone- czyli ogolnie to co się kończy methicone, siloxane albo po prostu silicone.

Gość sddssssssss
taka jak ja - a co myslisz o tym szamponach z barwy? ktory bys doradzila?

Gość Taka ja/ja/ja
Pewnie ze moge :) W ogole co ja przeszlam z moimi wlosami to masakra jest, ile ja pieniedzy wydalam na te wszystkie kosmetyki niby cudowne :/ Teraz myje wlosy szamponem eva natura czarna rzepa i faktycznie mniej wypadaja tylko to widac dopiero po dluzszym okresie czasu, nic od razu. Staram sie delikatnie masowac tylko skore glowy opuszkami palcow, nie szarpac i nie koltunic gdyz krecone i tak ciezko rozczesac potem. Splukuje szampon, nakladam odzywke bez silikonow z rosmanna taka rozowa yung - tylko jedna taka jest i czekam chwilke. Potem ja splukuje chlodna woda i nakladam odzywke bez splukiwnia firmy hegron - jest tez wersja do splukania ale moje wlosy sie pusza a ja ja uzywam tez jako kosmetyku do stylizacji, ale naprawde odrobinke bo inaczej bardzo przetluszcza. I jest super mimo ze co drugi dzien susze wlosy suszarka, to i tak sie pieknie blyszcza, wczoraj bylam u fryzjera i sie wszyscy zachwycali ze takie zadbane wlosy :) A wszystkie kosmetyki taniutkie :) Moge Wam dac spis szamponow bez silikonow jak chcecie :) Ale z sls - to nie az takie zle, szampon ma myc ale nie powinien miec silikownow zeby nie blokowac dostepu odzywki.

Gość sddssssssss
wlasnie najgorzej to miec suche włosy:( a podobno jedwab tez wysusza??? tu gdzies na forum czytałam o tym

Gość Taka ja/ja/ja
Barwa jest super - ja mam z czarna rzepa, jak mi sie skonczy eva to zaczynam nim a chcialabym sprobowac ten tataro - chmielowy, z tego co wiem ma doskonale opinie tylko ciezko go kupic. Tylko pamietajcie - szampony zilowe moga wysuszac dlatego bardzo, bardzo wazne jest nawilzenie wlosow potem. Ale za to swietnie myja a nie obciazaja wlosow, nie mam po nich takich przyklaposow i lupiezu :)

pewnie ze napisz :) ja tez mialam ten szmpon z joanny czarna rzepa, ale teraz kupilam eva natura mialam ta odzywke z rossmana 3.99 ale szczerze mowiac bez rewelacji co sadzisz o tej http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14054 :)

Gość sddssssssss
wydaje mi sie, ze ta odzywka jest w porzadku, nie ma silikonów, powinna dobrze dzialac na włosy

sorki cos mi sie pomylilo, Ty tez masz teraz eva natura :) ale zauwaz ze tam jest to sodium i to na pierwszym miejscu

Gość Taka ja/ja/ja
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211035&highlight=od%BFywki+bez+silikon%F3w tu jest caly temat o odzywkach bez silikonow :) Ale mi nie wszystkie pasuja niestety, w ogole przymierzam sie teraz zeby kupic skladniki na mazidlach i sama sobie zrobie odzywke do wlosow. Mam hopla na punkcie wlosow i twarzy bez zmarszczek :D

aha to kupie ja napewno :)

Gość sddssssssss
a odzywki z pantene pro V? odpadaja , nie? bo te silikony maja... Własnie, jakie radzicie odzywki, tanie, bez tych silkonów? mi się własnie wax kończy:(

to napisz prosze jak dbasz o swoja twarz? ja tez sie boje o swoja, mam 23 lata i juz mi sie robia mimiczne ;/

Gość sddssssssss
a wiecie, ze te slsy to widzialam nawet w niektórych szamponach dla dzieci??:( tragedia:( a niby "łagodne"

Gość Taka ja/ja/ja
no w evie jest sls ale moim zdaniem szampon ma myc a nie nawilzac, to jest jego glowne zadanie. Uzywam z sls bo dobrze oczyszcza i dzieki temu skladniki z odzywki bez silikonow dobrze wnikaja. O to mi chodzi :) Wiadomo ze kazdy musi tez wyprobowac na sobie co mu pasuje, nie ma dwoch identycznych rodzajow wlosa, takie prawo genetyki, no chyba ze blizniaki :D

Gość sddssssssss
własnie, napisz, jak dbasz o twarz?? ja nie stosuje żadnych żeli( nawet tam sa te slsy, a boje sie ze to mi skóre masakrycznie wysuszy:( ) i myje twarz wodą przegotowaną oraz mydełkiem bambino dla dzieci, nie wiem, czy to dobrze, czy zle??? wydaje mi sie ze ono tak nie wysusza, jak inne mydła

ja farbuję włosy a co do szamponów to powinnaś zmieniać co jakiś czas