Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazowanaaa

Rosół. Co dalej?

Polecane posty

Gość gazowanaaa

Sparzyłam mięsko, włożyłam do garnka, zalałam zimną wodą i teraz się gotuje na małym gazie. Co dalej? Jakie przyprawy i kiedy dodać warzywa? Nie daję kostki rosołowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ccv
Mięsa nie trzeba sparzac...teraz dodaj kilka liści laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego i sól....potem gdy mięo będzie na pół miękkie dodaj warzywa..marchew, piertruszkę, seler i por (możesz dodac małą cebulę przekrojoną na pół dzięki temu rosół będzie klarowny...a pod koniec gotowania dorzuć nać pietruszki, natkę maggi, selaera i pora...i pamiętaj, by warzywa i "zielone" nie ociekały wodą gsy je będziesz wrzucać do garnak, bo rosół zrobi się biały...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wow:)))))))))
a co to natka maggi??? :O:O:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gazowanaaa
Przeczytałąm w necie, że trzeba sparzać. A makaron gotować osobno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ccv
to takie ziele ale nie musi być...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie dawaj do rosolu
liscia laurowego , bez niego rosol jest smaczniejszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nieeeeeeee
tak, makaron osobno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rrrb
rosół bez liścia jest o wiele gorszy...liść i ziele to podstawa! Mówi to doświadczona żona-kucharka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kura rosołowa, może być połówka zależy na ile osób, Kurę zalewasz zimną wodą, dodajesz marchewkę, pietruszkę ( korzeń), kawałek pora i selera. Gotujesz do miękkości. Na koniec natka z pietruszki ( osuszona) i lubczyk ( najlepiej świeży. Smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
ja dodaje wszystkie warzywa jak tylko zagotuje mieso( najlepsze z wiejskiej kury) i zbiore wszystkie szumowiny. a cebule przypalam, bo dodaje ona klarownosci i smaku. sole, gotuje na malutkim ogniu ok. 3 godz. makaron najlepiej zrobic samemu, i osobno ugootowac. na koniec zielone_ pietruszka i maggi. i oczywiscie pieprz czarny. smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nieeeeeeee
nie dodawajcie tego magii, ja was prosze...tych sztucznosci, rosolek jak jest dobrze zrobiony, nie trzeba wcale takich ulepszaczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gazowanaaa
to dawać liścia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
maggi - takie ziele typu lubczyk, jak kto chce tak nazywa. a nie maggi z butelki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
ja dodaje ale max. 2 liscie, i ok 4-5 ziaren ziela angielskiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piwo i wódka
wrzuć nerki i serce kuraka oraz żołądek . . sól i pieprz do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
no wlasnie. moja mama zawsze wrzucala cala kure z podrobami i nozkami. wszysko oprocz glowy i kiszek. dawala cala cebule- przypieczona na czarno prawie nad ogniem, cale marchewki i pietruszke, liscie pora , ziele, lisc laurowy, sol a nie zadne kucharki czy tam co i rosol byl pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gazowanaaa
A jak wrzucę warzywa to dalej gotować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gazowanaaa
i tą połówkę cebuli pokroić czy tak normalnie całą wrzucić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gazowanaaa
????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
wrzuc wszystko i gotuj na malym ogniu. jak mieso bedzie miekkie tak ze bedzie odchodzic od kosci to rosolek gotowy. doprawisz pieprzem, wrzucisz natkke i jesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiem12828913
Na Boga!!! Dziewczyny nie soli sie rosołu kiedy sie gotuje. Bo się robi mętny. Soli sie go dopiero na sam koniec gotowania.Właściwie wtefy kiedy już wyłączymy pod nim gaz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co z tą cebulą? Bo pierwszy raz o czymś takim słysze, a zaciekawiło mnie to :D Mam ją wrzucić obraną, czy sprzyć, upalić, usmażyć, czy co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
cebule obierz, mozesz przekroic na pol o usmazyc na suchej patelni prawie na czarno, mozesz pokroic w plastry grube i tez usmazyc , cala opalis nad gazem nabita np. na drut lub jakis szpikulec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha rosolek.
smak i klarownosc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×