Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynkamoja

Kiedy dostałyście pierwszej miesiączki po porodzie?

Polecane posty

Gość katarynkamoja

Witam, interesuje mnie to, kiedy dostałyście pierwszy raz okres po urodzeniu dziecka i ile czasu karmiłyście piersią. Jeżeli karmię piersią regularnie i nie mam jeszcze okresu, to znak, że owulacji nie ma? Bo wiem, że owulacja jest przed pierwszą miesiączką. Czy u Was było tak, że dostałyście okres zanim skończyłyście karmić? Będę wdzięczna za odpowiedzi! :)

Gość nooo fakt
co to znaczy "kiedy dostałyscie pierwszej miesiączki?" Chyba "kogo? co?" Czyli chyba chodzi "kiedy dostałyscie pierwszą miesiaczkę po porodzie" ? Prawda?

ja dokladnie 6t po porodzie . Jka karmisz regularnie piersia to sie nie dziw ze nie masz jeszczze okresu. Jak zaczniesz dokarmiac albo zrezygnujesz z karmienia naturalnego to wtedy dostaniesz @.

Gość Michalinka 2276
No tak ja wlasnie po porodzie pierwzego dziecka nie zdazylam dostac okresu,bo zaszlam w ciaze z drugim :)

Gość Michalinka 2276
To chyba Ty malo o zyciu wiesz,czesto jest tak ,ze jak kobieta karmi piersia to wlasnie okresu nie ma...poczytaj sobie troche na ten temat to bedziesz wiedziala i moze przestaniesz innych obrazac.Oczywiscie nic nie jest regula

Gość moj synek ma 10 mies
nadal go karmie piersia a miesiaczke dostaalm 6 mies po porodzie i od tego czasu regularnie przychodzi.

Gość ja dostalam dopiero po
prawie roku!!!!!!!!!!! tak tak, to nie zarty!! nie bylam u lekarza, bo kolezanka miala podobnia sytuacje, i tez dlugo po ur. dziecka nie miala okresu. Wiem, ze powinnam sie wybrac do lekarza, zeby wywolal m-czke, ale jak widac, natura ma swoje prawa i z czasem samo sie tez wszytko reguluje:) Pozzdrawiam, PS zawsze dla pewnosci warto odwiedzic lekarza;) i innym to polecam ( ja nie mialam czasu )

Gość Michalinka 2276
zalosny dzieciak do kompa sie dorwal,rodzice pewnie wyszli to to teraz mlody moze sie swoja "madroscia" wykazac....

Gość dfrtgyhui
po pierwszym porodzie - 3 miesiące po. Karmiłam mieszanie piersią i modyfikowanym. po drugim porodzie - 6 miesięcy. karmiłam tylko piersią

Gość jeżeli mogę doradzić
Dostałam 9 miesięcy po porodzie kiedy ograniczyłam karmienie do 2 razy na dobę.

Gość NIE WYZYWAĆ SIĘ !!!
Ja po zakończeniu karmienia piersią A karmiłam ok 2 lata

Gość NIE WYZYWAĆ SIĘ !!!
jesli karmienie piersią jest niepełne tzn dziecko jest dokarmiane innym mlekiem lub dopajane to mozna dostac wczesniej Zazwyczaj przez cały okres karmienia piersią mozna niedostac , bo tak działa prolaktyna w organizmie , hamuje owulacje wiec i miesiączke |ja znam duzo dziewvzyn , które dostały dopiero po odstawieniu od piersi i jest to jak najbardziej normalne Ale zdarzają się wyjątki , tez dosyc często i dziewczyny dostają @ wczesniej

Gość tralalał
Ja jestem 3 miesiące po porodzie. Połóg trwał 6 tygodni, a za 2 tygodnie czyli 8 tygodni po porodzie dostałam okres. Do tej pory karmię tylko piersią, regularnie. I niech mi nikt nie wmawia, że dostanie okresu zależy od tego czy się karmi piersią co 2 h lub tylko 3 razy dziennie. Karmienie piersią też nie jest żadną metodą "antykoncepcji". Więc autorko można dostać okres karmiąc piersią i tylko piersią, w trakcie tego karmienia.

Gość gość
Ja dostalam 6 mcy po.. No prawie 6.. A krwawienie po pologu to nie musi byc okres tylko np.zle oczyszczona macica.. Trzeba z tym pojsc do lekarza,by sprawdzil..

Gość gość
Ja dostałam dokładnie 13 tyg. po porodzie, a karmię tylko i wyłącznie piersią (w dzień co 2 godziny, w nocy co 4-6h).

Gość ja dostalam 6 tyg po porodzie
Po 4 tyg czulam bol owulacyjny. Jeszcze plamilam przez 2 tyg i po 6 tyg okres. Od tamtej pory co miesiac okres. Tez karmilam tylko i wylacznie piersia co 2-3 h.

Gość gość
ja karmilam, zabezpieczalam sie (prezerwatywa) a i tak zaszlamw druga ciaze jak maly mial 5 mcy - teraz mam spirale a i tak maz musi zakladac gumke :-)

Gość gość
ja dostałam miesiączkę 4 miesiące po porodzie, karmiłam piersią i mlekiem modyfikowanym

Gość gość
Ja dostałam pierwszy raz jak mały miał jakieś 1,5 roku dosyć skąpo i nadal nieregularnie. Mały ma 20 mies jeszcze na piersi w nocy głównie. Od początku biorę tabletki.

Gość gość
Pomimo częstego i regularnego kp tzw na żądanie dostałam okres 10 tyg po porodzie. I jest regularny