Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _vanesssska

Nie podobam się już mężowi...:(CO ROBIC?

Polecane posty

Gość matacz...
JA TAM TEMPERATURĘ PORZUCIŁEM ! za wiele zachodu z tym było , dni płodne poznałem po śluzie !

Gość desfffff
po slubie schudłam 20 kilo i zyję

Gość _vanesssska
ok rozumiem..ale po czym poznam,ze to "ten" jedyny wlasciwy moment..

Gość a nie lepiej wykastrowac
zaraz ci znajde ten termometr i sobie zobaczysz na czym to polega

szukam i szukam i znalazlam to Testy płodności Pomiary temperatury zwykle nie stanowią dużych problemów ale trzeba je wykonywać codziennie o tej samej porze. Dla kogoś, kto jest niesystematyczny, lub ma nieregularny tryb życia, metoda ta jest bardzo trudna do realizacji. Inną dostępną metodą określania momentu owulacji jest nowy test owulacyjny, dostępny w większości aptek. Zasada, dzięki której możliwe jest określenie dnia owulacji, to określanie stężenia hormonu przysadki mózgowej, nazywanego luteotropiną (LH). Hormon ten jest wydzielany w dużych ilościach, w 24-48 godzin przed owulacją. Zestawy te są podobne do testów ciążowych. Obserwacja (załączonych) pasków zmieniających kolor zaraz przed rozpoczęciem okresu płodnego pozwala ci na stwierdzenie, że twoje ciało przygotowane jest do zajścia w ciążę.

Gość _vanesssska
Nie no bez przesady,ja mierzę temperaturę i sprawdzam śluz już od roku,ale myślałam,że masz jakieś NOWE metody..a tymczasem się nabijasz,że chcę dziecka,a nie umiem określić dni płodnych!!! Ja śluz płodny mam przez 7 dni,więc nie kumam naprawdę jak można określić te godziny!!!13-14 dnia mam owulację,to wiem na pewno i tak nic to nie daje:O

Gość _vanesssska
ok ,przyznam,ze testów nie robiłam,bo sądziłam,że jak mam owulkę,to i tak powinna jakoś trafić w nią..ale chyba bez nich się nie obędzie,bo rzeczywiście mogę być płodna tylko parę godzin!

Gość matacz...
jesli masz sluz płodny przez jak to piszesz przez 7 dni to znaczy ze nic nie wiesz w tej kwesti he he

Gość _vanesssska
To mnie oswiec MATACZ

tak tylko wkleilam, nie nabijam sie ciagle szukam tego termometru (lub urzadzenia jakkolwiek sie nazywa) ale nie moge znalezc bo nie pamietam dokladnej nazwy ale moge ci opisac jak dziala - mierzysz temperature a to urzadzenie wyswietla ci jedna z opcji 1. dzien plodny 2. dzien nieplodny 3. na pograniczu czyli nie dziala 100% jak normalny termometr gdzie sama musisz analizowac temperature tylko daje ci gotowa odpowiedz jak znajde to wkleje, na razie nie znalazlam

Gość _vanesssska
Ok dzięki! Matacz czekam na Twoją odp!

moze poszukaj sama i wklej jak znajdziesz a jak dlugi masz cykl? i wedlug jakich wskazowek liczysz? bo wg moich obliczen przy moim 28 dniowym okresie dni plodne mam ok 6 dni, miedzy 12 a 17 dniem cyklu. ale ja nie przykladam do tego zbytnio uwagi bo nie planuje dzieci

Gość _vanesssska
mam cykl 27,28 dniowy.. wiem,że owulację mam w czasie/krotko po bolu jajnika-kilka razy widziałam to na usg.A bol mam jak mowiłam w 13-14 dniu cyklu.

chyba sie poddam i zapytam kolezanke przy najblizszej okazji jak sie to nazywa. ale sprobuj poszukac na wlasna reke wiem ze ona zaplacila za to cos ok 1,5 tys wiec nie bylo tak tanio ale nie zaluje ani zlotowki

Gość _vanesssska
o kurczę,ale mowisz,że od razu po tym zaszła???

Gość _vanesssska
chyba juz nie bede sie kochac odbytniczo tylko dowcipnie to moze szybciej zajde :-o

Gość _vanessssska
ależ śmieszny podszyw...ja nie mogę:O żal.pl

Gość _vanesssska
tak naprawde to jestm wielorybem i nie zachode w ciaze bo mały fiutek mojego meza nie może przedostac sie przez fale sadla do mojej ciasnej szparki :-o macie jakies rady???

Gość coffemug
to urzadzeniee o ktorym piszesz to ladycomp, mze byc babycomp.. jest jeszcze jedno chyba pearly? poszukaj, jest topik tutaj na cafe

Gość żuczekzłotobrzuszek
chodz sie potrykać czułkami :) kompleksy ci miną :)

Gość zawistne babskaa
juz sie glupie wieloryby i bezplodni faceci odezwali!!! co za KRAJ:(

Gość Adelajdeenka26
Ja zaś jestem w ciąży i dość nie długo po ślubie ... Przed ślubem byłam atrakcyjniejsza ... teraz doszło mi kilkanaście kilogramów... i czuję się brzydka gruba i w ogóle nie atrakcyjna ale, nie mogę nic z tym na razie zrobić ponieważ jestem w ciąży... Mój mąż w ogóle nie zwraca na mnie uwagi,, nie rozumie mnie ... nie słuch a jak już słucha to mam wrażenie ,że i tak nie wie o co chodzi... nie uprawiamy sexu mam wrażenie ,że już go nie pociągam... może w ogóle mnie nie kocha ... to straszne ale, zraża mnie do siebie .....

Gość gość
ja sie bralo piguly i walilo na oslep to nic dziwnego ze nie mozna zajsc w ciaze Moze wulgarnie ale taka jest prawda , dziewczyny 16-25 lat uprawiaja sex bez zobowiazan zabezpieczajac sie tabletkami i niszcza swoja plodnosc , a jak juz im sie trafil mr. Right i zalezy im na dziecku okazuje sie ze nie sa w stanie .