Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martulec

podróż z maluchem ryanairem

Polecane posty

Witam Dla tych którzy weszli w ten wątek dziękuje jak i również za pomocne wypowiedzi. Włanie dowiedziałam się że lecąc ryanairem z niemowlem musze go trzymać całą podróż na rękach i nie przysługuje mi dodatkowe miejsce..czy ktos to moze potwierdzic? Jakie inne restrykcje zafunduje nam ta linia odnosnie podrozy z niemowlakiem?Ktos moze ma juz doswiadczenie w tym temacie.. Juz widze moje dziecko przez prawie 3 godziny w samolocie na rekach u mnie.. :/ Z góry dziękuje za wypowiedzi pozdrawiam

i po co ten komentarz?prosiłam o porade a nie o pieprzenie bzdur..jak masz pisać takie kocopoły to zmień wątek

Gość Malinowa_mammba
Kochana, ale tak jest nie tylko w rayanairze :) Ja leciałam już tymi liniami i wizzarem i w obu miałam dziecko na rękach. Oczywiście możesz sobie wykupić miejsce dla dziecka jeżeli Ci to nie pasuje. W czym problem?

a tam problem..poprostu myslalam ze to miejsce juz jest zapewnione a jesli nie to faktycznie wykupie :) dziekuje za odp..choc jedna osoba pomocna

Gość Malinowa_mammba
Niestety nie ma tak dobrze :) Poza tym o ile z niemowlakiem można sobie poradzić, bo takie dziecko na pewno prześpi całą podróż, o tyle już ze starszym może być ciężko. Warto wziąć poduszkę, bo ręka może Ci zdrętwieć od trzymania dziecka, a tak podusia na kolana i na to dziecko :)

mój ma dopiero 3 miesiące i faktycznie prawie cały czas spi..pomysl z poduszka bardzo dobry..jeszcze raz dziekuje:)

Gość ghgfgffggffhfg
"Włanie dowiedziałam się że lecąc ryanairem z niemowlem musze go trzymać całą podróż na rękach i nie przysługuje mi dodatkowe miejsce..czy ktos to moze potwierdzic?" A z jakiej racji miało by ci przysługiwać? Jak ci mało miejsca, to mużesz nawet cały rząd wykupić. Za darmo nikt ci nic nie da.

Gość cvcxxcvxcvxcv
Lecieć z dzieckiem to dramat. Kiedyś miałam nieprzyjemność siedzieć koło takiego babska z dzieckiem. Nie wspomnę już o darciu ryja i smrodzie, jaki im towarzyłył, to babsztyl tak trzymał tego dzieciaka, że był już na moim miejscu, a jak zwróciłam uwagę to "no przecież widzi pani, że mam mało miejsca, co mam zrobić?" itd... Żenada. Wzięła bękarta za darmo na pokład, a ja płaciłam i musiałam lecieć wygięta cały lot. Bezczelne, bezmózgie maciory.

jeszcze jakis czas temu matka z dzieckiem dostawala dodatkowe miejsce..przynajmniej w ryanairze tak bylo..ale to w sumie z jakies 8 miesiecy temu..dlatego sie spytalam..a pozatym jesli przeczytales/as wątek to już wszystko wiem wiec dziwne komentarze i oburzenia sa tu niepotrzebne..czy wy zawsze musicie byc niemili i wieszac psy na kazdym kto zada pytanie?

Gość cvcxxcvxcvxcv
Takie są zazwyczaj odpowiedzi na głupie pytania. Fakt posiadania dziecka powinien upoważniać cię do dostawania za free prywatnego odrzutowca! W końcu musi być TOBIE wygodnie, chuj z innymi

Gość elcia_1984
Niestety do 2 lat dziecko musi bycn a rekach przypiete z toba pasami, dopiero jak ukonczy 2 lata bedzie mialo swoje siedzenie ale za bilet zaplacisz jak za doroslego .

cvcxxcvxcvxcv no może i trafiłas na nieprzyjemna osobe.. za swoje dziecko uiscilam oplate 20f wiec za darmo nie leci..a jesli chodzi o placz no kurcze to male dziecko..nie kazde bedzie plakalo.. mam zamiar przyszykowac sobie ze 2 butelki mleka bo ktorym maly spi jak aniolek wlasnie dlatego aby innym nie uprzykszac podrozy..sama nie bylabym zadowolona slyszec ryku przez 2-3 godz lotu..nawet jesli to moje dziecko

wcale nie uwazam siebie za najwazniejszej..ludzie opanujcie sie zadalam tylko pytanie..dla Ciebie głupie a dla mnie istotne akurat..masz prawo się wypowiedzieć ale mnie nie oceniaj bo ja tego nie robię

latalam z mlodym juz 3 razy, nigdy nie bylo dodatkowych miejsc dla dziecka ponizej 2 roku zycia.. a lecialam 3 roznymi liniami. pierwszy raz ponad rok temu. bzdura totalna bo za bilet dla malucha placi sie tyle samo! jest jedna stala oplata w ryanairze ok 100 zl w jedna strone plus te wsystkie dodatkowe oplaty, no chyba ze nie bierzesz dla niego osobnego bagazu to nie placisz wtedy za bagaz oczywiscie. ale zgadzam sie ze paranoja bo z jakiej paki musimy placic za dziecko a nie dostajemy miejsca! i jeszcze jak mial 6 miesiecy to nie bylo zle, siedzial troche sie pobawil, spal ale ostatnio jak mial 17 miesiecy to chcial wychodzic, chodzic, skakac, no masakra po prostu. radze ci wziac ksiazeczki i zawabwiac caly lot. no chyba ze dalo by rade zeby dzieciak przespal.. jedeny plus to taki ze mozesz wziac oprocz waszych bagazow wozek dziecku i nie licza nic za to.

prawie 4 miesiące..to jeszcze maluszek..butla przed samolotem i będzie spal..nie wiem tylko jak zareaguje na zmiane cisnienia..ogolnie jest bardzo spokojny..prawie wcale nie placze..nie mam problemow z nieprzespanymi nocami np..:) to cisnienie martwi mnie najbardziej

4 miesiace? to sie nie martw nic!!!! cisnienie na niego tak zadziala ze ci moge zagwarantowac ze cala droge przespi! :) najgorzej jest jak dziecko chodzi i nie spi w ciagu dnia. samolot dla takiego malucha jest wyjatkowo usypiajacy. a o to cisnienie sie nie martw nic.

Gość Pine Dresser
Martulec, Ja kiedys lecialam z 2 miesiecznym synkiem sama i wykupilam mu obok siedzenie. Podrozowal w foteliku z samochodu (przypiety tak samo jak w samochodzie). Sprawdzili mi tylko ten fotelik zanim wnioslam na poklad czy jest przystosowany do samolotu wlasnie. Plus potrzebowalam ten fotelik do samochodu na miesjcu i tak. Lecialam tez pare razy z corka jak miala ponizej 2 lat na kolanach i nie musialam do niej nic doplacac, moze to od linii lotniczych zalezy. Raz wracalismy z PL LOTem kiedy synek mial 2.5 roku i wykupiony bilet i pacan nam powiedzial ze mamy za duzo bagazu bo jemu nie przysluguje, ale $800 za jego siedzenie to zgarneli! 😡 Szefowa jego uswiadomila cale szczescie... Teraz bede leciala z moja dwojeczka za miesiac i wykupilam 3 miejsca obok siebie. Z takim malenstwem jak twoje to podalabym mu smoczek przy starcie i ladowaniu (chyba ze nie wezmie to daj mu butelke). Uszka beda mialy wtedy ulge, tak jak my mamy przy przelykaniu na duzych wysokosciach. Ja oba maluchy karmilam piersia (na lotnisku i w samolocie), ale jak bierzesz butelki to ja bym wziela ta druga butelke z proszkiem i miala wode oddzielnie i zmieszala jak bedzie ci potrzebna zeby sie to w butelce nie zmarnowalo. Powodzenia zycze! Nie przejmuj sie tym buractwem co sie tutaj wpisuje negatywnie. Tez tak kiedys myslalam zanim sama sobie nie urodzila takiego "bachora" :D

nie ukrywam że bardzo ucieszyły mnie drogie koleżanki wasze wypowiedzi :) będę choć trochę spokojniejsza :) a jesli chodzi o glupie docinki..no cóż..dokładnie tak jak mówisz..będą mieli dzieci to zrozumieją..dzięki jeszcze raz ;)