Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minka_s

w maju pracowalam tyle co wszyscy a zarobilam mniej

Polecane posty

Gość minka_s

pracodawca zatrudnil mnie od 5maja, 4maja kazal mi przyjsc do pracy, "jesli chce pani miec wolne za 1maja, jak wszyscy". Efekt jest taki, ze przepracowalam tyle czasu co wszyscy, ale mam placone za 4dni mniej. Tego 4maja tez mi nie policzyli. Jak to zalatwic, bo szczerze mowiac rece mi opadaja.Nie tylko odpracowalam to co inni mieli wolne, nie chcieli mnie zatrudnic od 1ego (wiadomo zarobek dla pracodawcy, bo nie musial zaplacic), ale jeszcze gratis przepracowalam 1 dzien. W dodatku pracodawca zglasza jakies uwagi do mojej pracy chociaz ja uwazam, ze jestem w porzadku.

Gość minka_s

Gość minka_s
............................

Gość upomnij sie o swoje
bo nikt za Ciebie tego nie zrobi

Gość masz nauczke na przyszlosc
pracodawcy lubia robic z geby cholewe, jak widac🖐️

Pamiętam, gdy mój kolega chciał pracować, to 2 tygodnie pracował bez żadnego wynagrodzenia i był szczęśliwy, że go przyjęli. Jeżeli pracodawca ma uwagi dotyczące Twojej pracy, to może należy wziąć je do serca, bo to on wie, czy pracujesz dobrze czy nie i to on Cię zatrudnia.Tym bardziej, że przecież jesteś początkującym pracownikiem.

Gość do mila8
przepraszam, ale nie masz racji: 1)za prace nalezy sie wynagrodzenie, wiec to, ze ktos kaze Twojemu koledze pracowac darmo jest niezgodne z prawem, 2)pracodawca nie jest Bogiem a Ty nie wiesz, czy autorka jest poczatkujacym pracownikiem czy wczesniej gdzies pracowala.

Gość do mila8
bazienko to co mozna w takiej sytacji zrobic?

Początkującym w tej firmie :) Najważniejsze to od kiedy ma podpisaną umowę, czy od 4 czy 5. Jak się teraz zacznie wykłócać z pracodawcą, to długo w tej pracy nie będzie. A jeżeli pracodawca to " wykorzystywacz"- tym bardziej.

Gość do mila8
tu chyba widac, ze i tak dlugo tu nie popracuje. Skoro sa jakies pretensje do pracownika, a nie wiadomo, czy byla jakas rozmowa na ten temat za to ten majowy dzien jest nie rozliczony to widac, ze pracodawca nie ma chyba zamiaru nic naprawiac.

Gość minka_s
no i widac, ze znow bede bez pracy :(😭

Gość amalletta
napisz do pracodawcy pismo z zapytaniem: miesiac miał np. 20 dni roboczych, ty przepracowałaś 20 dni, dlaczego wynagrodzenie naliczono ci za przykładowo 17 dni.... Może ma głupią kadrową ;)

Gość minka_s
w maju bylo do przepracowania 19dni czyli 152 godziny i ja je przepracowalam

Gość amalletta
No to to własnie napisz ... Podaj ile masz na umowie kasy, ile dostałas i rozlicz godziny przepracowane. Zakończ pytaniem o powód obnizonej wypłaty

Gość minka_s
masz racje amaletto, tak zrobie.Dziekuje 🌻