Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona w temacie

Poród w Niemczech prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość dori9
DO MAMROCIA CZY JAK TAM-przestan gadac glupoty ,mieszkam w niemczech pare lat i jeszcze nieslyszalan takich bredni.Niemcy niesa tacy chojni zeby cos dawac z wlasnej woli.Tutaj trzeba o wszystko samemu sie upomniec zwlaszcza my obcokrajowcy. wiec niemow ze ktos dostal mieszkanie bo sobie urodzil dziecko w niemczech.A i bez ubezpieczenia placi sie 500 euro za dobe!!!

Gość Polacy nie są cwani
Polacy mają jakieś dziwne przeświadczenie, że Niemcy ( i w ogóle "Zachód") to jakieś półgłówki i nieogarnięci frajerzy, których sprytni Polacy (z podstawowym wykształceniem najczęściej) mogą cyckać z kasy ile wlezie. OTÓŻ NIE JEST TAK! To my jesteśmy biedni, a oni bogaci! Nie świadczy ta sytuacja o naszej mądrości a ich głupocie, tylko wręcz przeciwnie!

Gość beatatczew65
hej mam pytanie czy ktoras z was wie czy przysługują mi jakies pieniądze w Niemczech tylko mam problem ja i mój maz jesteśmy polakami on pracuje u cioci bez umowy wiec nie jesteśmy ubezpieczeni mamy zameldowanie od 3 miesięcy niechce być tam ale mój maz się upiera ze dostaniemy pieniądze na dziecko a jestem w 5 miesiacu ciąży niechce popasc w dlugi dlatego proszę niech ktoras odpisze na tej stronie bądź na beatatczew65@wp.pl Blagam

Gość gość
Musicie miec ubezpieczenie zdrowotne i byc zameldowani. Jezeli macie pozwolenie na prace to mozecie sie zameldowac w urzedzie pracy

Gość Miranda 38
Beata uważaj bo poród w Niemczech sporo kosztuje. Ja rodziłam bez komplikacji ( cesarka na żądanie ) i kosztowało to - razem z pobytem męża w szpitalu troszkę ponad 6000 zł ( czerwiec 2013) . No chyba, ze dla Ciebie to niedużo. Generalnie polecam :)

Gość Ara 27
Tak racja jest zeby co kolwiek dostac w niemczech po urodzeniu dziecka trzeba miec troszke przepracowane przed ciaza i byc ubezpieczonym. Wiem bo sama tak mam. A i zarobki sie liczą Oraz oczywiscie meldunek w niemczech. Pozdrawiam buziaki

Gość gość
brednie dstanie jak nic 180 euro kindergeld i 300 euro elterngeld przez pierwszy rok- nie ma znaczenia czy pracowala czy nie. Wprowadzacie specjalnie w blad ?

Gość Ara 27
Gość tak ale cieszko pani w ciazy sie zameldowac w urzedzie pracy w niemczech poniewaz teraz jest nie zdolna do pracy chyba ze bedzie miala jakis papier ze jest czesciowo zdolna do pracy od lekarza. Jedynie tej pani maz moze sie zameldowac w urzedzie pracy tylko nie wiem czy moze wtedy wciagnac na ubezpieczenie ta pania nie jestem pewna

Gość gość
ale po co ma sie meldowac w urzedzie pracy ?

Gość gość
a juz rozumiem, ze ni pracuja w de na czarno, bez ubezpieczenia

Gość Ara 27
Jak nie pracowala to skąd bedzie miala ubezpieczenie. Chyba ze prywatnie.

Gość Ara 27
I tu jest problem chyba ze ten pan sie zamelduje w urzedzie pracy i bedzie mugl pania wciagnac do siebie na ubezpieczenie moze tak mozna nie wiem

Gość gość
te durne kobiety to tylko potrafia rozstawic a dzieciom naucza komuny co za durostwo a macie jakies hobby poza penisem i byciem sluzaca darmowa bo pewnie nawet nic nie wiecie o kinie tyle tych bachorow 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI