Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bynymymynyby. .. ...

Dom czy mieszkanie?

Polecane posty

Uzbieraliśmy z mężem trochę kasy i nie wiemy, czy lepiej od razu kupić jakieś większe mieszkanie, czy lepiej trochę poczekać, uzbierać więcej i wybudować dom? Wy macie dom, czy mieszkanie? (ilu metrowe?)

Gość wydma piaszysta
to zależy co masz na myśli mowić troche kasy . ja mamm dom - dość sie namieszkałam w blpkach - a teraz siedżę na tarasie i cisze się wreszcie slonce,m :)

Gość też miałam ten dylemat
Wiesz co... Ja miałam dość pieniędzy, żeby wybudować dom i go urządzić. Ziemię miałam więc to nie problem (4500 m2 10 km za miastem). Ale bardzo bałam się, że nie podołam finansowo w utrzymaniu. Na ten przykład moi rodzice w okresie zimowym płacą ok 3-4 tys rachunków miesięcznie. Więc kupiłam 2 mieszkania. 4 pokojowe, gdzie teraz mieszkamy. 2 pokojowe, które wynajmujemy z zyskiem i, które kiedyś będzie należalo do mojego syna. A na tym kawalku ziemi postawiliśmy domek letniskowy i jeżdzimy tam odpoczywać w weekendy.

teraz stać nas na spore mieszkanie w centrum Warszawy, ale nie wiem, czy za parę lat nie będę chciała odpocząć od tego chaosu gdzieś na przedmieściach, no i właśnie mam problem ;P

Pomyślisz o tym za parę lat :P Ja brałabym mieszkanie, i to jeszcze w centrum - jest wiele warte. Ja sama mieszkam 10 minut od centrum, kocham miasto, a w weekendy mogę sobie pojechać na działkę kilkadziesiąt kilometrów od miasta. Jestem typowym mieszczuchem ;>

też miałam ten dylemat- w sumie fajna opcja, ja mam taką małą ruinę na działeczce, można by do fajnie wyremontować i rzeczywiście drugie mieszkanie kupić, hmm.... ;)

A co do tarasu (ktoś wcześniej o tym pisał) - można kupić mieszkanie z zajebistym, dużym tarasem i super widokiem

Przede wszystkim musisz zastanowić się, gdzie będziesz się lepiej czuła. Jedni nienawidzą miejskiego zgiełku, inni dostają cholery w kompletej ciszy :D

mamy mieszkanie i duży dom w Zakopanem ale wiecej czasu przebywamy w mieszkaniu ze względu na pracę ale dla mnie dom jest o wiele wygodniejszy

Gość jaaaaa2o
spore mieszkanie w centrum warszawy? w sensie ze odlozylo sie wam z milion zl. ?

Gość jaaaaa2o
tiaaa hahhaahaha wszyscy macie po 3 apartamenty i jeszcze wille ;) 🖐️ przeznaczcie lepiej swoje zasoby pieniezne na jakies rozrywki lepsze niz siedzenie na kafe :D buehehhee

My obecnie mieszkamy w bloku, ale marzy mi się właśnie dom, z ogrodem.

jaaa2o, powiedziałam że stać mnie na wille? a oza tym, moje oszczedności to nie twoja sprawa- wiem jakie są ceny w warszawie, bo tam mieszkam, wiec nie musisz mnie uswiadamiac. na razie mi się dobrze żyje w mieście, ale wiem, że sporo ludzi np po 40 zaczyna nienawidzić życia w mieście i pragną przeprowadzki na wieś, a nie stać mnie na takie kaprysy co parę lat ; d

Gość jaaaaa2o
odliczaj sobie dziecko lepiej do wakacji 🖐️

Gość wtrącał się czarny do polityki
Zdecydowanie mieszkanie! Duże nowoczesne mieszkanie, na ładnym nowoczesnym osiedlu! Dom to to jest dobry dla wieśniaków. Na wsiach śmierdzi gównem, ludzie nadużywają alkoholu i są mało inteligentni i prymitywni. Ja wstydziła bym się mieszkać na takiej wsi.

Gość svmp
demaskacja :D w necie można puścić wodze fantazji..... 🌻

Gość 212jagoda1211
wy od dzisiaj jesteście na kafeterii? widać, że pisze na pomarańczowo chyba, nie..nie jestem w klasie maturalnej od wielu lat i raczej nie mam wakacji dwa miesiące :o

Gość 212jagoda1211
ale ja niekoniecznie mówiłam o wsi... ;) np domek na przedmieściach.

ja jestem za domem. Zawsze to masz większą swobodę, kawałek działki, ogródek...

Gość jaaaaa2o
nieeeeeeeeee... nika sie zmienia przed zalozeniem tematu a nie teraz !

Gość svmp
ale jesteś tępa :D po co teraz sobie zmieniłaś nick ?

Gość jakis dziwny chyba
Ja bym oddała wszystko za dom. Mieszkanie to nic fajnego. Zero prywatności, bo sąsiedzi z boku, na dole i u góry. Chyba, że wyciszysz sobie ściany z każdej strony. Codziennie trzeba oglądać ich pyski, kłaniać się i mówić dzień dobrym, po czym i tak zostaniesz obgadany. Jedyny kawałek świezego powietrza to balkon na ktory czesto zagladaja sasiedzi. Blokow z tarasami niestety w moim miescie nie ma, a gdyby byly, to z pewnoscia niewielu byloby na taki luksus stac. A dom... Nie musisz martwic sie czy sasiadą z góry nie będzie przeszkadzało, ze za glośno oglądasz telewizor. O wszystkim decydujesz sama, masz full przestrzeni, ogrod czy wlasny kawalek trawy, gdzie mozesz zrobic grila, urzadzic skalniak czy co tam ci sie podoba. Mozesz trzymac zwierzeta, psa dowolnej wielkosci i nikt ci nie wypomni, ze go zameczasz tak jak w mieszakniu, moze srac na trawniku i nikt nad toba nie stoi z woreczkiem, ze masz to juz uprzatnac. Mozna by esej napisac o pozytywach mieszkania w domu a nie mieszkaniu.

Gość 212jagoda1211
zeby bylo jasne: nie założyłam tematu 'odliczanie do wakacji', a teraz zmieniłam nick na 212jagoda1211, to ja założyłam ten temat..:o chociaz rzeczywiscie ktos napisał o utrzymaniu domu- troche mnie to przeraza, 3 tys miesiecznie, to spora kwota!

Gość jaaaaa2o
komus po prostu sie spodobal tak durny nick jak bynymymynyby. .. ... ;) jaasne

Gość jakis dziwny chyba
Cóż za kompromitacja z tymi nickami. Do książek! :o