Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quicksand

czy ktos sie zetknal z autyzmem w pozniejszym wieku?

Polecane posty

Gość 273672326
Może oni wlasnie dlatego go wyrzucili z domu, bo nic nie robił, a oni nie wiedzieli, że to choroba? TO nie jest choroba, tylko zaburzenie rozwojowe. Nic się z nim nie da zrobić, nie ma leków ani terapii. Psycholog też nic nie pomoże. ale z wiekiem zaburzenie to ulega osłabieniu. Co do p[racy - w Wielkiej Brytanii robili statystyki, i wychodzi że z ASpergerem pracuje 12 % osób. Więc pracę znaleźć cięzko - tzn. utrzymać.

Gość 273672326
A co cię w nim wkurza? Że spi długo? A sory, na początku nie doczytałam. Wg mnie on trochę was wykorzystuje. Ja też mam to zaburzenie, i też śpię w dziwnych godzinach, ale można brać stopery do uszu, albo wstawać wcześniej jeśli się mieszka z innymi ludżmi. Jak nie może zasnąć - może by brał melatoninę? Mi to bardzo pomaga. Ze sprzątaniem jest najgorzej - bo osoby z Aspergerem cierpią na coś w rodzaju lekkiej depresji - chodzi o niedobór serotoniny w mózgu. No i przez to są ospałe, jakby leniwe, nie mają na nic siły. Mi trochę pomogły antydepresanty - mieszkanie zrobiło się czystsze. Ale one coś kosztują - na Aspergera dobra jest Asentra - 40 zł na mc. No i mają czasem skutki uboczne - więc to coś za coś. Jest jeszcze dieta która podobno bardzo pomaga - że ma się więcej sił - i wtedy antydepresanty nie są konieczne - ale ona jest trudna i kosztowna - dieta bezglutenowa. I chyba bezcukrowa.

Gość Gangbang Miszczu
Zmień lokatora. Chętnie zamieszkam z tobą, bejbe :classic_cool: