Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana17

mikrodermabracja - korzystal ktos?

Polecane posty

Gość zaklopotana17

mam 17 i od niedawna zaczely mi sie pojawiac pojedyncze krosty, niewiele myslac, zaczelam je wyciskac.. :/ teraz na twarzy mam sporo ciemnych plamek po tych krostach, choc minelo juz wiele czasu od kiedy one się pojawiły. ktoś polecił mi mikrodermabrazje. pomoze mi ona? macie jakies doswiadczenia z tym zabiegiem? srednio ile zabiegow pomaga?

Miałam i byłam zadowolona. Ilość zabiegów zależy od cery i to kosmetyczka lub dermatolog powie, ile ich trzeba, by usunąć przebarwienia.

Gość zaklopotana17
a może najpierw spróbować jakiś maści z apteki? czy nie warto w to się bawić? mila8 a przebarwienia calkowicie zniknęły? dużo miałaś tych zabiegów? mocno Ci się skóra jaśniejsza zrobiła? bo nie chcę być blada :/

Gość ale chyba nie chcesz
robic tego teraz? mikrodembrazje wykonuje sie pozna jesienia , nie mozna wystawiac twarzy na promienie sloneczne poniewaz moga wystawic przebarwienia .

Gość zaklopotana17
korzystałam kiedyś z peelingów kawitacyjnych ale nie zauważyłam, żeby cokolwiek mi pomogły. miałam jedynie przyjemną w dotyku cerę, dlatego teraz chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o mikrodermabrazji ;)

Przebarwień nie miałam, zabieg wykonałam tylko 2 razy pod koniec lutego, szczerze mówiąc nie mam kłopotów z cerą. Chciałam ja odświeżyć na wiosnę :) Moja koleżanka, która takowe ma robi mikrodermabrazję i kwasy. Przebarwienia są o wiele mniej widoczne.Najlepiej skorzystać z porady dermatologa, może naprawdę wystarczy jakiś specyfik z apteki.

Gość zaklopotana17
nie, nie teraz. mam zamiar skorzystac z tego dopiero po wakacjach

I tak jak ktoś wcześniej napisał, najlepiej wykonać ją wczesną wiosną lub jesienią :)

Gość nie cierpię much
a ile to kosztuje?

Ja miałam taka gabke do mikrodermabrazji, kosztowała chyba 50 zł czy 40 i była bardzo dobra. ;) Po ok 8-10 użyciach miałam cere jak niemowlak. ;)

Gość zaklopotana17
CarrieBradshaw a gdzie taką nabyłaś? ;)

W moim mieście u kosmetyczki 100 zł, a dermatolog- 150.

Gość zaklopotana17
ja niestety nie znalazlam :( moze zle wpisuje. podziel się linkiem, jesli znajdziesz :D będę wdzieczna :D i dziekuje wszystkim za odpowiedzi

Nie mogę znaleźć, ale nie kupuj ścierki do mikrodermabrazji, slyszałam, że choojowa jest. Ja teraz robie sobie co 3-4 dni peeling kawowy na twarz i też mam bardzo ladna cere. ;)

tak czy siak o tej porze roku nikt ci mikrodermabrazji nie zrobi:) a jak ktos sie tego podejmie to uciekaj lepiej hehe:::D islosc zabiegów zalezy od głębokosci przebarwien czy tam blizn zalezy co chcesz usuwac.... i od tego kto ci robi jedna kosmetyczka zobi dokladniej inna mniej dokladnie:) zalezy tez czy to jest mikrodermabrazja korundowa czy diamentowa:) zeby pozbyc sie przebarwien masz cała game zabiegów złuszczajacych:) z czego najskutecznijjsze sa te po ktorych skóra sie złuszcza płatami:) sa drozsze ale skutecznijsze:) niestety czesto nieprzyjemne no i przez kilka dni trzeba siedziec w domu:) sa jszcze kwasy ale one sa dosc słabe:) idz do kosmetyczki ona dobierze zabieg pod twoja cere i kieszeń;) narazie jest lato. za mocne słonce na zluszczanie naskorka. kup krem z wysokim filtrem najlepiej mineralnym. wysokim czyli np 50:) a nie 8:P i stosuj :) to jest bardzo wazne

Gość zaklopotana17
dziękuję za porady, pozdrawiam ;-)