Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u2bator

Ile za ubezpieczenie samochodu?

Polecane posty

Gość u2bator

Ile placicie rocznie tego oc+ac ? Mam 19 lat, prawo jazdy od pol roku, chcialam kupic opla astre 2005rok, 1.7cdti i wychodza mi jakies kosmiczne sumy :O Nie moge tego zarejtrowac np. na mame prawda ? musze i tak byc dopisana tak ?

Gość jaaaaa2o
dlatego jako pierwszy samochod kupuje sie malucha albo tico 🖐️

Gość u2bator
ale opel to nie bmw

Gość jajajajajajajaj
mozesz zarejestrowac na siebie a na mame ubezpieczyc, to niema znaczenia na kogo jest

Gość u2bator
ale jak pisze kto bedzie kierowca to moge tylko ja wpisac?

Gość u2bator
a np.jesli pyta gdzie trzymam samochod to musi byc to miejsce mojego zamieszkania ?

Gość u2bator
sluchajcie a mozna tak ze samochod jest na kogos innego np. ciotke i ubezpieczenie tez a ja nim jezdze? albo ze jestem tylko dopisana do ubezpieczenia? pomocie prosze nie znam sie

Ja mam auto zarejestrowane na ojca i nim jezdze,jeszcze nikt mi nie robil problemow z tego powodu,a zdarzaly sie zatrzymania do kontroli.. :P

Gość jajajajajajajaj
mozesz tak zrobic, to naprawde nie ma znaczenia

Wiem jeszcze,ze jezeli jezdzisz samochodem zarejestrowanym za granica,musisz miec pisemna zgode wlasciciela na uzytkowanie go ;)

Gość jajajajajajajaj
ale jezeli umowa kupna jest podpisana przez ciebie to juz zarejestrowac tez musisz na siebie, nie zarejestruja na kogos innego niz jest w umowie

Gość u2bator
nie wybieram sie nim za granice, po prostu nie mam pojecia o przepisach :O czyli jesli ja rozbije a samochod jest na kogos to co wtedy?

Gość u2bator
dla mnie to nie ma znaczenia kto kupi, byle taniej pozniej wyszlo

nie nie,jesli pozyczysz od kogos znajomego zza granicy ;p jesli rozbijesz,to sciagaja z ubezpieczenia tej osoby, na ktora bylo wykupione OC. Wiem cos o tym.. Moj zdolny braciszek skasowal mi moja niunie :? :classic_cool:

Gość u2bator
czyli umowa kupno-sprzedaz na kogos, rejestracja na kogos, ubezpieczenie na kogos i jesli jestem dopisana jako kierowca to wtedy mi sciagaja czy ta osoba tez ucierpi?

Gość u2bator
no wlasnie.. kur...a bledne koło :(

Gość desra
ja tam bym w życiu nie pozwoliła swojej córce jeździć moim samochodem, ubezpieczonym na mnie

Gość jajajajajajajaj
niech umowe kupna podpisze ktos na kogo bedzie zarejestrowany, a ubezpieczyc mozesz na kogos jeszcze innego kto np ma zniszki. Ty nie musisz figurowac w dokumentach, wazne zebys tylko je miala zawsze przy sobie. Jesli bedziesz miala stluczjke to ta osoba na kogo bedzie OC straci znizki i nast rata bedzie wyzsza

Zarejestruj auto na ktoregos z rodzicow i tyle. Po co koniecznie chcesz sie tam dopisac? Mi wyszlo za auto z roku 1995 o pojemnosci 1,6 1900zł ;/ A OC na ojca polowe mniej..

Gość u2bator
bo myslalam ze jest tak ze jesli nie jestem dopisana jako kierowca to nie moge nim jezdzic?

desra - współczuję Twoim dzieciom żydowatej matki :P Chyba że nie potrafią jeździć mimo zdanego egzaminu, to zupełnie inna sprawa..

u2bator - mozesz. Wazne tylko,zebys zawsze miala przy sobie dowod rejestracyjny i odcinek od OC, jesli bedziesz gdzies jechala ;) Polskiej policji nie interesuje,czy autem jedzie wlasciciel,czy znajomy. Chyba ze to auto kradzione.. :P

Gość u2bator
aaa no to rozumiem ;) Dzieki wielkie, kamien mi troche spadl z serca :P

Gość u2bator
ale w uk chyba jest tak że trzeba być dopisanym prawda? Tam ponoć nie można jeździć czyimś, trochę przechlapane

No w niemczech tez nie mozna jezdzic czyims. Chyba ze masz pisemna zgode wlasciciela przy sobie,tak jak wspominalam :P a co do uk to sie nie orientuje..

Gość svmp
nom tak jest, dlatego gdyby wprowadzili rejestrowanie anglików w polsce napewno dużo by ubezpieczało tutaj a jeździło tam bo i tak by się opłacało , swoją drogą ciekawe czy to kiedyś przejdzie

Gość desra
oby nie, za dużo oszołomów zaczęło by szarżować na Polskich drogach, gdyby miało się przyjąć to już by było

Gość u2bator
a to jeszcze takie małe pytanko ! oczywiscie z a to ze ktos mi stlucze / porysuje auto tez odliczaja od znizki ? bo trzymanie samochodu pod blokiem w lodzi na koninskich numerach (wlkp) nie jest zbyt bezpieczne...