Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u2bator

Ile za ubezpieczenie samochodu?

Polecane posty

Gość u2bator
DearMissJC tylko to jedno , proszę 🌻

Gość p f y
masz jakiś określony czas żeby go przerejestrować.

Gość jaaaaa2o
oj tam tak od razu ci nie stłuczą :P ja trzymałam swój przez rok w warszawie na poznańskich blachach i było ok

Ja Mam pod blokiem auto na francuskich i jakos jeszcze sie (tfu tfu) nic nie stalo ;) A faktem jest, ze moj blok miesci sie w srednio cywilizowanej czesci miasta :P

Gość midribb
to teraz ja mam pytanie! DearMissJC mówiłaś o tej pisemnej zgodzie, nie wiem czy się orientujesz ale np. jak ktoś mi da swój samochod z anglii i ja nim będę jeździć w polsce to taka zgoda wystarczy? Bo tam bym musiała być dopisana

Nie mam pojęcia :( Wiem tylko, jak wygląda taka sytuacja w Niemczech, bo jeździłam autem kolegów i że ja mam na wszelki wypadek taki świstek od mojego ojca, żeby się nikt mnie nie czepiał.. Ale jak to w UK jest, to nie mam pojęcia..

Ale to chyba zależy od kraju,w którym się tym autem poruszasz. Powinno być tak, jak z autami z innych krajów - masz zgodę właściciela i to polskiej policji wystarczy.. Zawsze możesz przedzwonić na najbliższy komisariat i zapytać, jak to wygląda :P

Gość midribb
no wlasnie ale jesli wystarczy swistek w polsce to w uk i tak bym musiala byc dopisana .. takie przepisy, chyba ze swistek w polsce a jadac na przeglad z promu odbiera mnie mama i kieruje :D tylko ze chyba na prom by mnie nie wpuscili bez tego durnego dopisania.. wrrrrr musze wygrac w totka

Gość jaaaaa2o
a ciekawe czy w polsce potrafią już podbijać angielskie przeglądy :classic_cool:

Gość midribb
jaaaaa2o-- nie chyba jeszcze do tego nie doszli :D

Gość midribb
a nie wiecie właśnie czy kiedyś będzie można w pl rejestrować samochody z anglii? (bez przekladek)

Gość jajajajajajajaj
a jesli nie przerejestruje sie auta w ciagu miesiaca tylko po kilku miesiacach to co wtedy??

Gość midribb
szkoda :P

Tez nad tym ostatnio ubolewalam,bo chcialam sobie jakiegos taniego Freelandera sciagnac :P a tu dupa.. :P

Gość jajajajajajajaj
odpowie mi ktos na pytanie o ta rejestracje??

Gość Gangbang Miszczu
DearMissJC - zdrowa dupencja z ciebie :)

Gość Gangbang Miszczu
Szkoda bo lubię takie jak na focie :P

Gość i_see_dead_people
Napewno do podstawowej skladki ubezpieczenia OC dostaniesz +50% za bycie maloletnia osoba (poniezej 25 r.ż.) i za krótkie prawo jazdy (chyba do 2 lat). Jesli wlascicielem jest osoba ktora ma znizki to najpierw od podstawowej skladki odejmuje sie znizki wlasciciela a potem do tego dodaje sie zwyzki wspolwlasciciela. Dobrze zeby na ciebie tez bylo ubezpieczone, bo Tobie tez beda wtedy znizki juz leciec.

Gość Gangbang Miszczu
Kiszka zatem :o

:P Zanim nie skonczy 25 lat, to znizki nie beda lecialy.. :P No i zanim nie mina 3 lata, odkad ma prawo jazdy..

Gość u2bator
i_see_dead_people dobra juz mnie nie strasz :( mam nadzieje ze bedzie tak jak mowi DearMiss

Gość u2bator
DearMissJC o czym mowi i_see_dead_people ?? :P

o tym,ze jezeli auto bedzie zarejestrowane na Twojego rodzica, ktory posiada znizki na ubezpieczenie, to bedzie ono niskie. Ale jesli dopisza Ciebie jako wspolwlasciciela, cena OC podskoczy do gory, bo Ty, z racji tej ze nie masz ani wieku (25) ani odpowiednio dlugo prawa jazdy (pow.3 lat) ani dziecka do 12.roku zycia, zadnych znizek nie posiadasz :P Wiec, automatycznie, naliczane są zwyzki.