Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tantum tantum

Mogę dać kleik ryżowy dziecku, które ma 3 miesiące i tydzień?

Polecane posty

Gość tantum tantum

Wiem, że można dopiero po 4 miesiącu, ale czy stanie się coś mojemu dziecku jak spróbuję 3 tygodnie wcześniej? Karmię tylko piersią.

Możesz, ale po co??? karmisz piersią i to jest najlepsze dla twojego dziecka. Wiem że Cię korci wprowadzanie różnych innowacji, ale na wszystko przyjdzie czas. Nie ma co przyspieszać. Pamiętaj że jak zaczniesz podawać inne posiłki poza piersią to może potem brakować Ci pokarmu

Gość akrylik
jak karmisz piersia to nie ma potzreby zeby dokarmiac. sama zjedz w ten sposob dziecku tez dasz

Gość tantum tantum
No w sumie to racja, ale byłam ciekawa czy moja mała wogóle tknie coś innego niż pierś. Nawet jak teraz przy upałach podaję jej raz dziennie herbatkę z kopru włoskiego to przez 15 minut się krzywi, wypluwa, walczę z nią aż wkońcu zaczyna pić.

Gość pani turkusowa
a ja bym próbowała, trzeba dziecko przyzwyczajac powolutku do innych pokarmów niz ten z piersi :)

Gość akrylik
nawet tej herbatki nie powinnas dawac tylko piers... mleko ma odpowiednia ilosc wody. mala sie krzywi a ty na sile...ej nie rozumiem takich jak ty

spokojnie możesz dać, mój miał 1,5 miesiąca jak zaczęłam mu zagęszczać kleikiem bo sie nienajadał teraz je po 180 ml z kleikiem, a bez kleiku się nie tknie:)

Gość kxkxkxkx
taa nie dawac bron boze nic innego niz cyc a pozniej placze czmu rocznika nie chce jesc stałych pokarmów :o głupie jesteście...

Gość tantum tantum
Nie daję jej na siłę tylko ona protestuje w sensie takim, że zamiast pić to się śmieje i wypluwa. I jest już na tyle duża żeby dawać jej w upały się czegoś innego napić niż tylko cycek.

Gość akrylik
problem z jedzeniem to nie problem dziecka tylko matki...

Gość tantum tantum
No właśnie chcę chociaż raz dziennie dać jako obiadek powiedzmy, żeby ją oswajać powoli :)

Gość kxkxkxkx
i próbuj, bo tak trzeba... chyba wkiedys chcesz odstawic tzw cycka :D bedzie ci łatwiej jak dzieko bedzie oswojeone z innymi pokarmami...

Gość tantum tantum
Akrylik a ty masz problem ze sobą. Mało wiesz, a dużo szczekasz. NAjlepiej to osądzać i krytykować. Żal.

jak karmisz cycem, to nie musisz dopajać, bo twoje mleko na początku karmienia jest rzadsze, ale nikt tego ci nie zabroni, nie dawaj jej na siłę. mój był karmiony butlą odkąd skończył miesiąc, a też nie chciał pić, teraz dulda aż w butli czeszczy:)

Gość tantum tantum
Napisałam, że nie daję na siłę, bo nie wrzeszczy, że nie chce tylko to jest z jej strony forma zabawy :) Z butli normalnie chce pić, ale najpierw musi podokuczać mamusi :D

może spróbuj jej dać samą wodę, powoli nic na siłę, potem dasz herbatki, od 5 miecha są juz jakieś takie konkretniejsze. jak już pisałam mój tez nie chciał, co ja z nim przeszłam dopajałam go strzykawką, łyżeczką, i dopiero teraz pije z butli jak sobie pomyślę, ze mam go uczyć z niekapka to mi sie słabo robi (bo niekapek według mojego synka słuzy tylko do gryzienia:)

Gość akrylik
jak ty sobie tak tlumaczysz zachowanie dziecka 3-m-cznego to ja wspolczuje temu dziecku... poczytaj sobie fachowa lekture to sie dowiesz czegos moze, ale i to nie wiadomo

akrylik, jak chcesz i tak uważasz, to karm sobie piersią swoje dziecko nawet i do 10roku życia, ale jeśli ktoś ma inne zdanie na ten temat, daj sobie spokój z tym krytykanctwem.

Gość asmdnasdk
No przecież zakichany "akrylik" wszystko najlepiej wie i pewnie widzi tylko czubek własnego kinola. Kretyn. A autorka niech spróbuje podać coś nowego. Bywa, że sam cycek już nie wystarczy, a jeszcze jak dziecko co 30 minut chce jeść to już wogóle można się uwiązać jak psa do budy.

ja też bym próbowała. w końcu czasem jest tak, że ma sie rzadki pokarm i to nie wystarcza. dziecko tez musi sie przyzwyczajać do stałych pokarmów. mój ma 3 mies i 2 tyg i je już do mowy barszcz biały z butelki i ciapkę z marchewki gotowanej. kleik daje mu od jakiegoś tyg ale póki co to nie za bardzo chce jeść, za to marchewkę strasznie lubi

Gość Fiolkaa28
A moj ma 3 miesiace i 2 dni i zaiwania krupnik oraz gotowane buraczki. W koncu musi sie przyzwyczaic do stalych pokarmow :/