Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koskos

Poszukuje szkoły z internatem z rygorem szkoła zawodowa

Polecane posty

Witam Poszukuje szkoły zawodowej z internatem dla syna który sprawia problemy wychowawcze, 17 lat (póki jeszcze nie ma skonczone 18scie), najlepiej z rygorem, obojętnie ktory rejon POLSKI, prosze o info jak ktos wie cos o takiej szkole, z góry dziekuje pozdrawiam Aga

Gość najlepiej zrzucić odpowiedzial
ność za nieudolne wychowanie dziecka na innych... :( Po co masz dziecko, skoro nie masz dla niego czasu? Samo z siebie nie zrobiło się złe!!!

Gość oddaj go do ośrodka dla
trudnej młodzieży (to takie trochę więzienie) kochana mamusiu

Gość x666x
ja bym chciała tez oddac do osrodka upierdliwych rodziców :O

zamknijcie sie gnoje umiecie tylko gadac jak nei macie tego typu problemów z dzieckiem, nei chce mu krzywdy zrobić tylko pomoc jak w domu xle to moze spróbuje poza domem proste.

Gość ZoD
Ośrodek Szkolenia i Wychowania KORONA ul. Krakowska 513 34-143 Lanckorona tel. (33) 876-64-01, 876-31-14 fax: 876-31-14 W ośrodku tym przychodzi trudna młodzież, a raczej wysyłają tam swoje dzieci rodzice. Bardziej jest to Kurs Gastronomiczno-Kelnerski. Uczą bardzo dobrze. Praktyki są pięć razy w tygodniu. Co weekend jest możliwość wyjazdów do domu. Za Kurs nic się nie płaci, wyżywienie jest darmowe. Do tego wynagrodzenie za prace młodocianego w wysokości około 80zł miesięcznie. Kurs trwa 2 lata, po ukończeniu dany delikwent przystępuje do egzaminu czeladniczego. Więcej informacji pod w/w numerem telefonu. Do koca Września są przyjęcia. Tylko uprzedzam iż wytrwa tam tylko czlowiek mocno psychicznie. Miałem tam kiedyś znajomych którzy mieli problemy z policją i nie chcieli chodzić do dzkoły, po ukończeniu Kursu poszli na dalsze edukacje i wyszli na ludzi. pozdrawiam

Gość gość
Czytam komentarze 'Dziecko samo nie zrobiło się złe" , 'Po co ci dziecko skoro nie masz dela niego czasu'. Łatwo powiedzieć komuś kto może nie ma dzieci albo ma dzieci jeszcze małe i nie sprawiające kłopotów. Niech nie wypowiada się osoba, która nie ma doświadczenia ze zbuntowanym nastolatkiem i niech nie mówi,że trzeba iść do psychologa albo psychiatry bo my (rodzice dzieci z problemami) robimy wszystko aby im pomóc. Nie mogę czytać komentarzy osób które nie doświadczyły podobnych problemów.

Gość swieca
Zgadzam się z matką chłopca.Mam dwóch braci którzy siedzą w pierdlu bo mama broniła ich przed poprawczakiem.chciała pomóc a wyszło jeszcze gorzej.A teraz mój własny syn zachowuje się podobnie.Co ciekawe obmyślił sobie taktykę nic mi nie zrobisz bo pójdę na policję.Tak więc odrabianie lekcji i prośba o wykonanie jakiegokolwiek polecenia to koszmar.psycholog słyszy to co on chce powiedzieć a mały ma dopiero 11 lat.Nie wiem co dalej.ma zły wpływ na młodsze rodzeństwo,robi awantury i krzyczy,a chodzenie do szkoły to dla niego kara.

Gość Samotna matka od kilkunastu la
Bronie Matki. Komentarz "po co mialas dziecko skoro nie masz dla niego czasu" wynika z braku wyobraźni. A jeśli ojciec dziecka nie żyje, a jeśli zostawił ją bez pieniędzy w wynajętym mieszkaniu, którego nie opłacisz z pensji zarabianej od 8:00 do 16:00. A jeśli ona ma kredyt? Samotne matki są najbardziej wykorzystywanymi pracownikami, bo pracodawca wie, że zrobią wszystko, żeby mieć pracę. Nie każdego stać na opiekunkę 7-15 zł na godzinę. To, że dziecko jest pozbawione opieki to osobista tragedia matki i dziecka. Dziecko może się wykoleić jeśli matka aby zachować pracę zgadza się na żądania pracodawcy, długie godziny itd. Często jest to kwestią być albo nie być dla matki i dziecka. Nie powinny się wypowiadać osoby, które nie miały do czynienia z taką tragedią i nie miały dylematu: pracować ponad siły po kilkanaście godzin dziennie, czy iść POD MOST z dzieckiem. Pozdrawiam i życzę więcej wyobraźni tym, którzy łatwo oceniają. Matkę i Syna pozdrawiam. Dacie radę :), jeszcze Ci będzie wdzięczny, że pomogłaś mu zawrócić z równi pochyłej.

Gość gość
Masakra jak czytam komentarze typu "po co masz dziecko skoro nie masz dla niego czasu itd...." czasami w zyciu jest inaczej niż byśmy tego chcieli wiec po co komentować skoro tak naprawdę nie znamy zycia prywatnego innych . Sama jestem matka 11-letnego chłopca z którym sa coraz to większe problemy zarówno w szkole jak i w domu (psycholog , psychiatra , neurolog )nikt nie daje rady każdy lekarz rozkłada rece wiec czy to oznacza ze to jest moja wina ? ...chyba raczej nie... wiec nie oceniajmy innych jeśli nie znamy przyczyny takiej decyzji

Gość Gość

Zgadzam się całkowicie. Sama jestem matką z dzieckiem w małej miejscowości. Mąż alkoholik uciekł za granicę. Nie płaci alimentów i zostawił mnie z dzieckiem, psem i z długami. 

Urzędnicy zaczęli wymagać nie dając nic w zamian. Dziecko nie tak ubrane. Praca od 9 do 17. Za mało  czasu poświęcam z dzieckiem. Żadnej propozycji pomocy finansowej. Patrzyłam na nie jak na kosmitki. Same pracowały jak miały dzieci a innych matek się czepiają. I te same Panie we wniosku o niealimentację piszą, że odrzucają wniosek bo matka ma lepsze możliwości zarobkowe. Chyba mają schizofremię. To matka ma pracować w końcu czy nie? 

Z dokumentacji wynika, że ich punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Raz piszą tak a raz tak. Raz matka za mało czasu poświęca dziecku bo pracuje, ale przy alimentach to matka powinna pracować bo ma lepsze możliwości zarobkowe. Schizofrenia urzędnicza jak nic. 

A mojemu partnerowi piszą, że jeszcze powinien dziecku wyremontować i umeblować pokój. Chociaż matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę i dziecko mieszka z nimi. 

Żenada. 

Gość Gość

To nie schizofrenia tylko rzeczywistość. Urzędnicy - czy się siedzi czy się leży pensja się należy. Tam gdzie muszą popracować i wystawić np. europejski nakaz aresztowania za niealimentację to piszą, że matka powinna pracować bo inaczej oni by musieli. 

W innych kwestiach zwalają na pracę matki, bo nie chcą odpowiadać, że np. nie leczyli ojca alkoholika i dziecko mieszkało pod jednym dachem z alkoholikiem a oni nic nie zrobili. Więc czepiają się matki, żeby odwrócić uwagę od swojego nieróbstwa. 

Urzędnicy to nieprodukcyjne pasożyty społeczne. Nie pomagają tylko lawirują. I faktycznie piszą bzdury w tych swoich uzasadnieniach. Mam to samo. Ja i mój partner. Jemu piszą, że 700 złotych na 10-latka to za mało, a mi piszą, że 300 złotych na 16-latka wystarczy. Nie wiadomo czy z tych bzdur śmiać się płakać. 

Kompletne bzdury. Co za patologiczny kraj.

80% ludzi nieprodukcyjnych na 20% produkcyjnych. Zmierzamy to upadku. 

Gość Ciotka
Dnia 23.10.2013 o 14:08, Gość gość napisał:

Czytam komentarze 'Dziecko samo nie zrobiło się złe" , 'Po co ci dziecko skoro nie masz dela niego czasu'. Łatwo powiedzieć komuś kto może nie ma dzieci albo ma dzieci jeszcze małe i nie sprawiające kłopotów. Niech nie wypowiada się osoba, która nie ma doświadczenia ze zbuntowanym nastolatkiem i niech nie mówi,że trzeba iść do psychologa albo psychiatry bo my (rodzice dzieci z problemami) robimy wszystko aby im pomóc. Nie mogę czytać komentarzy osób które nie doświadczyły podobnych problemów.

proszę się nie martwic komentarzami ...i, którzy nie wiedzą o czym mowa. ja mam takiego chrześniaka, matka cudna, do 4 lat chowała go siedząc w domu, codziennie lekcje z nim robiła przez 7 lat, zabierała na tysiąc psychologów, zajęć, terapii- wszystko, dom kochający nie-przemocowy. Dziesiątki tysięcy złotych poszło na różne zajęcia, na których z nim była.  Młody zawsze miał wszystko zapewnione i guzik to dało. sama szukam dla naszego gagatka takiej szkoły.