Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

socjalna

przyśpieszenie porodu..

Polecane posty

Witam przyszłe mamy..Jestem juz trochę poddenerwowana. Mam dwa terminy porodu. Pierwszy już minął, a drugi na 14.06.2010 Jeśli nie urodzę do 14 to mam się wstawić do szpitala. A ja dziękuję za leżenie na patologii ciąży, aż łaskawie zechcą coś przyspieszyć. Z pierwszą córką naoglądałam się tych biednych mam po 40 tyg. i uwierzcie nie zazdrościłam im. Teraz próbowałam już chyba wszystkiego. Codzienny sex, herbatka z lisci malin, spacery...i nic..:( Może ktoś powie..spokojnie czekaj, przyjdzie czas to wyjdzie..Ale nie o takie rady mi chodzi. POprostu mam już dosyć tego tobołka z przodu.., łózeczko czeka, torba stoi...i szlak człowieka trafia. Napinanie brzuszka i nic poza tym...:( Płakać się chce, a nadchodzą takie gorączki..

Gość dsfdsfdsfdsff
Jak będziesz miała iśc do szpitala rodzić to nie trafisz na patologię skoro z ciążą wszystko okej. Trafisz na przedporodową i łaskawie poczekasz aż ci wywołają jak nic samo nie puści.

Gość elcia1984
ja rodzilam w 42 tygodniu i w 41 oba porody sztucznie wywolane badz cierpliwa i korzystaj ile mozesz przed porodem ze spania

Gość bejbikowniaja sobie przyspiesz

ja sobie przyspieszylam porod koktajlem poloznych:) Do szklanki wlalam 2 lyzki stolowe olejku rycynowego i zmiksowalam to z bananem i sokiem pomaranczowym:D Po 2 godzinych wyczyscilo mnie porzadnie, a wieczorem pojawily sie pierwsze skurcze! Bylam 10 dni po terminie:D

Gość chirurgia plastyczna,czemu nie
ja tez rodziłam w 42 tyg, dzien przed wywoływanie, w niedziele... innych sposobów niz podałas nie znam... mi pomógl sex ale skoro u ciebe nie skutkuje to czekaj, co mozesz zrobic...? nic!

aha to nie regula:D Ale mi i kolezance pomoglo;) Ruchy jelit podrazniaja macice i wywoluja w ten sposob skurcze;)

a masz juz jakies rozwarcie, skrocona szyjke? jezeli nie to przyspieszacze typu sex itp nic raczej nie pomoga...

Ja bylam po terminie 5dni. Lekarz wlozyl paluchy :O i wykonal masaz szyjki bylo to rano a o 1 w nocy pojechalismy do szpitala o 6 urodzilam :) Zycze Ci powodzenia, lekkiego prorodu i zdrowego dzidziusia. 🌼

Gość nie radze wywolywanie sexem
ja tak mialam rezultat odeslzy mi wody potem lecialy wody zabarwione na zielono alkr bez skurczy porod wywolywany i kleszczowy teraz sobie mw

Jak mialas zielone wody tzn ze dzicko bylo juz dlugo przetrzymane... Czemu nie zrobili cesarki??? Tylko wywolywali?