Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

od kiedy : welina i pomidor w dioecie u dziecka?

Polecane posty

Gość imbir imbir imbir
jak miała z 6 zębów, czyli na pewno przed rokiem .

Wedline jak mial 10m a pomidora jakis tydzien temu i mial mega wysypke, podejrzewam ze z nawozu :O wiec teraz nie daje ani pomidora ani ogorka.

wedline kolo 7mca zycia, pomidora troche pozniej nie pamietam ale na pewno pzred koncem roku :) swoja droga z ciekawosci weszlam na ten temat zobaczyc co to jest welina :)))) jakos mi nei przyszlo na mysl ze chodzi o wedline :/

Gość bumtraratara bum
ja tez zastanawiałam sie co to welina :-D Jakis nowe warzywo czy co :-D

Gość imbir imbir imbir
bez pzresady , 5 odpowiedzi na pytanie z czego 2 w temacie. Nigdy nie zdarzyło sie wam zrobić literówki ?

Gość xxxxxxyyy
zdecydowanie przed rokiem - pomiodor w zupie tak od 7 mies. za surowym nie przepada, wedlina od 8-9 mies z tym, ze kupowana w eko sklepie, z certyfikatem, ze bez konserwantow i glutaminianu sodu

Gość bumtraratara bum
jasne ,ze się zdarzyło Po prostu do głowy mi nie przyszło,ze to moze chodzić o wędline :-D Nie zajarzyłam :-D

Gość ja od razu wiedzialam
ze chodzi o wędlinę hehehe:) moja ma 8mcy i jest karmiona naturalnie, tak myślę, że podam jej dopiero z pieczywem po 9tym miesiącu...i boję się trochę tych sklepowych wędlin:o...nie mam możliwości kupić swojskiego:o a pomidor? to chyba koło roku co? a kiedy pomidorówka? i powiedzcie jak i z czego przyrządzacie? :) fajna babko, pozdrawiam:)

ja podaje wedline od 7mc (zmielona przeze mnie bo ma tylko 4 zeby) a pomidora swiezego mozna podac po ukonczeniu 1 roku -tak mi pediatra powiedziala

Pomidora dałam jak miał 10 miesięcy (tak przeczytałam w schemacie żywienia :P) .Wędlina przyszła później jakieś miał 12-13 miesięcy - bo późno dostal zęby.

Gość pytająca mamusia
kurcze :( tyle kobiet podaje maluchom wędliny dużo młodszym od mojego, mój ma 11,5 miesiąca a dopiero 2,5 zęba :( pomidory mu dam jak będą dojrzałe te na działce dziadków, mają "swoje" :) teraz zastanawiam się czy dać mu jutro truskawki, czy nie są mocno sypane..

10 miesięcy i tydzień, 8 zębów, wędliny nie je, pomidora też nie. wędliny tylko robione przeze mnie będzie jeść z chlebem przeze mnie pieczonym, wczoraj zjadł ogórka i do dziś ma rozwolnienie :(

Gość pytająca mamusia
FRANKAZWARSZAWY wow pieczesz chleb? :) mi by się nie chciało, ale musi byc dobry taki domowy...

Gość pytająca mamusia
FRANKAZWARSZAWY nie wiedziałam, że zmrożenie truskawek pomaga, dzięki, spróbuję:)

Gość kogos ponoc pogrzallllooooo
to rak