Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glosujmy na KORWINA

przedwyborczy wywiad z Korwinem. jedyny madry kandydat

Polecane posty

Gość glosuje na JKM

Gość taa niedobra pupa
sam sobie głosuj... Ja bym prędzej na Leppera zagłosowała niż na tego przygłupa

Gość A co z nim jest
nie tak? bo miałem na niego głosować...

Gość taa niedobra pupa
Jest utopistą, przygłupem i pajacem....

Gość A co z nim jest
Ale coś logicznego, co źle mówi czy robi? Jest nie reprezentacyjny, owszem ale czy coś jeszcze? ;p

Gość Katrina90
Korwin ma dobre plany na zmiane polski. Np. chce zlikwidować przymusowe składki na ZUS (które są przestarzałym systemem :P). Z resztą postulaty są dostępne na necie

jest odwrotnoscią populizmu. robi wszystko b nie dojśc do władzy:D przecież decyzują wyborcy, mądrzy i głupi. a zdecdowana większośc społeczeńśtwa nie zna się na polityce, nie ma o tym pojęcia, nie interesuje ich to w ogóle a wybierają na podstawie tego jak wygląda, czy ładnie mówi, jaką ma żonę :D więc JKM nigdy nie wygra bo jego przekaz dociera do 3% społeczeństwa. reszta w ogóle nie rozumie o czym on gada;)

Gość A co z nim jest
Też tak uważam ;p

Gość taa niedobra pupa
Jak możecie głosować na kogoś, co jest za odebraniem kobietom praw wyborczych? Kto głosi pod publikę utopijne hasła, typu - żeby państwo nie dawało w ogóle zasiłków niepracującym, itp. Przecież każdy chyba wie, że jak ktoś nie będzie miał jeść to pójdzie kraść do sklepu, albo będzie napadał. Bo z głodu przecież nie umrze. I tylko trzeba będzie wydawać dwa razy tyle na policję, sądy, itp.

Gość A co z nim jest
taa niedobra pupa takim gadaniem mnie nie wkurzaj. Zasiłki po jakiego??? Żeby utrzymywać leniwych nierobów? Jestem jak najbardziej za zlikowidowaniem tego, ludzie by się wreszcie za robote wzieli a nie płacz że pieniędzy nie mają i tylko od jednego urzędu socjalnego do kolejnego i tylko sępić kase od państwai okłamywać i podstępami zagarniać zasiłki zamiast łbem ruszyć! Leniwym ludziom powinno się żyć bardzo źle, a pracowitym nie powinno się tyle podatku obtrącać. Zasiłki to największy debilizm w kraju. Utrzymywanie nierobów alkoholików, bezdomnych którzy tylko patrzą gdzie się napić gdzie przespać bo żeby im dobrze było to domy dla bezdomnych się tworzy i darmowe obiadki i jeszcze żeby kase za nic dostawali. No prosze Was bardzo. Leniwcom i nie robom stanowczo mówię nie.

Gość Takajednafajna87
Zamiast domów dla bezdomnych już schronisko dla zwierząt prędzej bym utworzyła! wrr zasiłkom również mówie nie.

Gość dartar
Wy coś jesteś nerealn jak to całe forum. Przecież JKM musi wedzeć,że jako prezydent będze co najwyżej ścskał dłonie, czasem coś podpsze , czasem sobe pogada ale jak wpływ będzie miał na serio? ludzie w Polsce to nie prezydent decyduje o tym co jest ok. On co najwyżej może sobie walnąć "veto" a potem i tak konwent seniorów mu pstryknie i po sprawie. Prezydent niech będzie wykształcony co by sary w świece nie robł, ja osobiśce żałuję ,że Sikorski padł

Gość dartar
czasem ucieka mi "I" sorry

Gość Takajednafajna87
dartar nie przesadzaj, Twoim zdaniem w takim razie prezydent nie ma żadnej władzy...To po co postulaty i po co ta cała kampania, wybrać najbardziej wykształconego i tyle. Niestety tak to nie działa...

Gość taa niedobra pupa
oczywiście że dartar ma rację. Zgodzę się, że ludzie nie mają żadnego pojęcia o polityce, coś usłyszą i potem głosują bo wydaje im się to mądre. I tak jest tu z niektórymi. Zasiłków nikt nigdy nie zniesie, a jak w to wierzycie, to głupi ludzie jesteście. dzięki Bogu, są mądrzejsi od was... Większość państw dobrze i mądrze żądzonych jak Wielka Brytania bardzo dba o świadczenia socjalne - nie tylko leniwi je otrzymują, ale np. matki dzieci niepełnosprawnych, itp. Jak nie w zasiłki to trzeba będzie inwestować w policję... Wyjdzie jeszcze drożej no i na ulice nie wyjdziecie. A z zasiłków nikt przecież w Polsce dobrze nie żyje... Likwidacja obowiązkowego ZUS-u - tyle ekonomistów głowi się, co zrobić z Zusem, i nie wie, a wy myślicie że Korwin jedyny wie? A z czego wypłaci emerytury po tej likwidacji? To podobne bzdury, jak hasła Wałęsy o milionie dla każdego... No i wy nie wiecie, jakie są kompetencje prezydenta? Jest zwierzchnikiem sił zbrojnych i ma wpływ na politykę zagraniczną. Na Zus i innne bzdury - nie ma żadnego wpływu.

Gość nie chrzcić niech sam zadecydu
Głosuje na Korwina bo wku*** mnie ludzie którzy pobieraja zasiłki np przez 6 lat moga pracować ale im sie nie chce , bo zus mnie okrada - jestem za prywatną sluzbą zdrowia bo i tak jak ide do lekarza to zeby mnie "obsłuzono" musze dać w łape (żeby nie czekac na zabieg 2 lata aż zdechne), ludzie sie nauczyli ze sie im nalezy - główno prawda na wszystko trzeba zarobić ja mam zapierdzielać i mi 30 % zabiorą z pensji a taki Kowalski ma w dupie i dostanie zaisłek za to że chleje.....

Gość Takajednafajna87
taa niedobra pupa każdy ma swoje zdanie i swoje poglądy. Ale nikt nie powiedział że jesteś głupi/głupia i zupełnie nie wiem dlaczego od razu obrażasz ;/ No ale to taka polska mentalność, jeśli brakuje logicznych argumentów najlepiej przejść do ofensywy zbliżonej do poziomu przedszkolaka.

>>>On co najwyżej może sobie walnąć "veto" a potem i tak konwent seniorów mu pstryknie i po sprawie. Taaa... to jest dopiero świadomość polityczna. :)

Gość Takajednafajna87
No właśnie, 75% zasiłków pobierana jest przez alkoholików i leniwców skąd wiem? Autopsja - m.in. sąsiedzi, moi rodzice harują i nie oglądają się na państwo a sąsiadki płaczą i lamentują zamiast wziąć tyłek w garść i latają za zasiłkami bo tak przecież lepiej, a kurde nie o to chodzi, trzeba sobie zapracować żeby mieć a nie liczyć na łaski bo taka jest kolej rzeczy. Wielka Brytania od zawsze była mądrze kierowana, więc nie porównuj tamtego systemu rządzenia do naszego polskiego bo to ogromna przepaść.

Gość taa niedobra pupa
jestem za prywatną sluzbą zdrowia bo i tak jak ide do lekarza to zeby mnie "obsłuzono" musze dać w łape Prywatna służba zdrowia to totalnie głupi pomysł... Poza tym, że w całej Europie nic takiego nie ma, tylko USA - i to też źle funkcjonuje, rzecz w tym, że taka komercjalizacja spowodowałaby, że szpotalom nie opłacałoby się w ogóle wykonywać niektórych drogich zabiegów. Może krócej czekalibyście w kolejce do np. dermatologa, ale gdy zachorujecie na np skomplikowaną chorobę serca, to możliwe, że zaden szpital nie będzie chciał was przyjąć i operować - bo nie będzie mu się opłacało. Prywatne - to inaczej skomercjalizowane. Religa o tym opowiadał, i dziki niemu te chore zamysły padły. Służba stwarza liczne problemy nawet w bogatych krajach - a Polska do nich nie zależy. Po prostu nie doceniamy jak dobrze mamy - bo mogłoby być znacznie gorzej.

Gość Takajednafajna87
suwerenność, uprawnienia wobec zmian ustroju, zwierzchnik sił zbrojnych, władza ustawodawcza, władza wykonawcza, sądownictwo itp itd Świadomość polityczna że prezydent jest tylko na pokaz.....ludzie litości

Gość Takajednafajna87
Za wszystko trzeba płacić teraz, więc jeśli chodzi o poważniejsze schorzenia to myślisz że jak? Idziesz do szpitala to Ci mówią będzie pani miała operacje oczywiście że tak....za 4 lata! Tak powiedzieli mojej babci kiedy miała chory staw biodrowy :classic_cool: Ale kiedy inaczej się z lekarzem porozmawiało to zrobili to w pół roku. Więc czy płace "po cichu" czy otwarcie w np prywatnej służbie zdrowia to żadna różnica, może z tym że w prywatnej byłabym na pewno szybciej "obsłużona".

Gość ta z m jak miłość je ma
chciałbym zauważyć że prezydent ma w kraju dość duże prawa, a samo niepodpisanie ustawy może ją całkowicie przekreślić gdyż silna opozycja nie pozwoli jej powtórnie przegłosować, finalnie mamy rząd który nic nie uchwala :)

Gość taa niedobra pupa
Nie znam dokładnych statystyk - ale żeby mieć zasiłek z MOPS zawsze jest przedtem wywaid środowiskowy - i patrzą, czy to nie np. melina pijacka. I jeszcze o czym zapominacie - alkoholicy płacą spore pieniądze do budżetu państwa - w postaci akcyzy - a końcu alkohol i papierosy są nimi objęte. Więc możliwe że niejedne alkoholik łoży więcej niż wy w podatkach. Ja z tego co widzę z kolei - to b. często z pomocy korzystają emeryci i renciści, a także rodziny wielodzietne....

Gość blondynka farbowana
jeśli chodzi o finanse , podatki to ma on racje. natomiast ja słysze , ze szkoły powinne byc koedukacyjne, a jeden uczen moze drugiemu dac w morde zaczynam miec wątpliwosci

Gość taa niedobra pupa
Takajednafajna87 - no to za to płacenie na boku powienien być wyrok.... Jesteśmy stosunkowo ubogim krajem, więc nic dziwnego, że brak pieniędzy. Jedne operacje muszą być zrobione - od razu, i mają pierszeństwo. Ale komercjalizacja służby zdrowia nie rozwiązałaby problemu braku pieniędzy - bo one nie spadną w ten sposób niczym manna z nieba. I tak ich będzie brak. Zresztą są przeccież prywatne szpitale - jak kogoś stać - to kto mu broni?

Gość blondynka farbowana
tzn on powiedział , ze szkoły nie powinny byc koedukacyjne

Gość ta z m jak miłość je ma
a W USA ubezpieczenie pokrywa zabiegi ale nie jest to tak jaj w ZUS , a lekarzom i tak się płaci u nas w kopercie...