Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glosujmy na KORWINA

przedwyborczy wywiad z Korwinem. jedyny madry kandydat

Polecane posty

Gość ta z m jak miłość je ma
jeśli chodzi o szkoły to Pan Janusz tłumaczył że teraz jest inaczej, i czy jest dobrze jak są kręcone filmy z robienia laski w WC ? to nie jest dobre stąd propozycja do powrotu starego systemu

Gość Takajednafajna87
Rodziny wielodzietne i reszta uczciwych to niewielki procent zasłużonych zasiłków. Nie znasz rzeczywistości polskiej? Wywiady środowiskowe i analizy itp, serio myślisz że tak to działa w praktyce? Teoretycznie powinno tak być owszem, po za tym zasiłek ma być formą pomocy a traktowany jest jako obowiązek utrzymywania przez państwo.

Gość taa niedobra pupa
Jeszcze a propos podatków - każdy wie, że powinny być zmniejszone. Ale podstawowym problemem jest, jak to zrobić. Z podatków idzie kasa do budżetu - i są opłacane pielęgniarki, wojsko, lekarze, nauczyciele, powodzianie, wszyscy strajkują i chca więcej. Więc nie da się ot tak pstryknąc palcem i zmniejszyć podatki... Nabieracie się na to gadanie... To są puste frazesy....

Tak jest cała masa ludzi do podziału, o ile policjant jest potrzebny o tyle nie wszystkie urzędy i urzędnicy są

Lekarze powinni być opłacani z NFZ a nie z podatków to po pierwsze, po drugie są duże dopłaty z budżetu do emerytur i rent , generalnie nie wiadomo co dzieje się z pieniędzmi :)

Pan Korwin jest jedną z nielicznych osób która mówi jak jest, i nie obiecuje że coś da, on dla odmiany chce zabrać, jeśli chodzi o podatki to osoby "bogate" unikają płacenia podatków :)

Gość Takajednafajna87
Dobra moi drodzy, było miło ale muszę iść się dalej uczyć :classic_cool: no i 🌼 dla Was:) Miłego wieczoru :)

Gość taa niedobra pupa
Wywiady środowiskowe i analizy itp, serio myślisz że tak to działa w praktyce? Nie myślę, tylko wiem. Bo korzystałam z ich pomocyy... Jak skończyłam studia w 2001, to było takie bezrobocie, że nie dało się znaleźć pracy nawet w monopolowym za 600 zł. Z mojej grupy, w rok po skończeniu studiów NIKT nie miał pracy. Więc nie myślcie, że bieda idzie w parze z patologią, bo tak nie jest.

Gość taa niedobra pupa
wiem, słynne porównanie - żeby nie dawać ryby tylko wędkę. To nie pomysł Korwina - po pierwsze. Po drugie - nie zawsze to działa. Czasem w rzekach nie ma ryb i nawet wędką się nic nie upoluje. Kiedyś było ogromne bezrobocie - i w myśl tej zasady, zamist zwiększyć zasiłki, kierowano ludzi na rozmaite kursy - był to rodzaj tej wędki. TYlko nic to nie dawało - bo i tak nie było stanowisk pracy. Skoro ludzie z paroma fakultetami nie mieli szans na pracę - to na cholerę był im kurs??

Gość 12456789000
No tak po cholere kursy co nie? lepiej kase trzeba było dać od razu. Co studiowałaś że takie straszne bezrobocie było, ja jestem po ekonomii i jakoś takich problemów nie miałam.Troche generalizujesz. W tatmtych czasach studia się liczyły, teraz studiują ludzie dla samej idei studiowania. Nie przesadzaj że wykształcona i byłaś bezrobotna i taka biedna.

Gość 12456789000
Po za tym trzeba też ruszyć głową, działać, a nie czekać aż Ci na tacy podadzą ... Powiedzą prosimy panią niech pani tu pracuje ;]

Gość 12456789000
wtórne bo jest wierny swym postulatom i ideom od zawsze i wierzy że to co mówi jest lepsze niż to co nam oferują teraz.

Gość Jestem młody gniewny i chcę
żeby Korwin wygrał :classic_cool:

Problem braku pracy jest dość szeroki, ale nie są rozwiązaniem zasiłki a zmiana rynku pracy, tak by opłacało się produkować i pracować np w usługach.

Gość taa niedobra pupa
studiowałam historię.... Ale pracy nie mieli nawet ludzie po mechanice na Politechnice... Akurat w takim wypadku - lepsze już byłyby np. roboty publiczne niż bezsensowne kursy.

Hasło Wyborcze Korwina Mikke z lat ubiegłych "marihuana do kiosków, baby do garów" wystarczy mi aż nadto. Nawet nie chcę wiedzieć co ten "geniusz" znowu wymyślił, chociaż tej wiedzy nie da się uniknąć. Więc niech się cyferki cieszą, że skończyły ekonomię, bo za prezydentury pana Korwina mogłyby skończyć co najwyżej garnkologię.

Gość Cyferki i za czasów
p.Korwina skończyłyby ekonomię. A to hasło to tylko medialne naciąganie

Tak samo jak pieprzenie o odebraniu praw wyborczych kobietom :) Ot, medialne naciąganie. Tylko po co komu taki gość, co zamiast sypać konkretami bzdury plecie.

Gość Tak jak i reszta kandydató
w, tu nie ma reguły na wybranie odpowiedniego :/ Więc po co w ogóle wybory jak oni wszyscy pletą bzdury, tylko jedni mniejsze inni bardziej poważne ;/ Taka polityka więc wyluzuj

Przecież ja jestem wyluzowana co nie oznacza, że zagłosuję na JKM. Moim zdaniem ten facet plecie niesamowite farmazony na niemal każdy temat. Cała reszta po prostu kłamie w żywe oczy, ale Korwin jest postrzelony. Te jego marzenia o powrocie monarchii, zlikwidowaniu -jego zdaniem- obrzydliwej demokracji etc. To jest jakiś obłęd. Aż strach pomyśleć co by było gdyby rzeczywiście mógł zrealizować te swoje szalone plany. Wszyscy politycy zachowują się jak dzieci w piaskownicy ale Mikke wygrywa w tych zawodach.

Gość szkoda ze nie startuje Palikot
szkoda ze nie startuje Palikot :(

Gość Tiger2010
Głosujmy mądrze :classic_cool:

Gość blondynka farbowana
ja bym bardziej powiedziała , ze jego motto to zamiast dawac ludziom pieniądze , przestańmy je zabierac jeśli ktos choc trochę zna ekonomię, bedzie wiedział , ze on ma rację