Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Dlaczego ludzie z wyksztalceniem humanistycznym sa tak glupi?

Polecane posty

Nie potrafia wyliczyc calki, kredytu czy nawet powierzchni figur. Wiedza humanistyczna jest gowno warta - kazdy umie pisac i czytac. Nauki matematyczne i ekonomiczne ucza myslenia, a nie wykuwania na pamiec.

Gość vyuu8899
Bo tam idą w większości matoły, nie znam ani jednego konkretnego człowieka po takich studiach, zarozumiałe nadęte, ęą bufony. Przypierdolą się do każdego wyrazu źle napisanego a nie potrafią dodać 2 +2

Gość pierdzielisz farmazony
ja jestem na studiach humanistycznych, mimo,ze humanistka nie jestem i przyznam, ze stan wiedzy niektorych jest porazajacy, ty tutaj o calkach, a u mnie na roku byly problemy ze zwyklymi ulamkami :(

Gość pierdzielisz farmazony
1/3 plus 3/4 byly problemem, bo jak to sie robilo wspolny mianownik... porazka :/ za to ylam matematycznym mozgiem na roku :)

Gość taa niedobra pupa
Madzieska - no choćby już z twojej wypowiedzi wynika, że nie jesteś za mądra. Nauki humanistyczne nie zamykają się na umiejętności czytania, tak samo jak matematyczne - liczenia.

kto nie dostał się na wymarzoną uczelnię to zostaje humanistą he he he Sama nie dostałam się na biochemie więc postanowiłam dostać się na humanistykę.... po 4 miesiącach rzuciłam to cholerstwo bo to tylko strata czasu....

Gość taa niedobra pupa
No myśmy w każdym razie nie kuli na polskim na pamięć - czytaliśmy lektury a potem była dyskusja - co kto mysli, jak interpretuje... TYlko ktoś co nic nie rozumie musi kuć na pamięć te rzeczy....

Mylicie się, ja rozumiem matme, może nie na poziomie zaawansowanym, ale z liceum wyniosłam materiał na poziomie dobrym, na pewno. ;) Studiuję filologię polską, nie dla tego, że nie dostałam się gdzie indziej, tylko dlatego, że tylko na nią składałam papiery, bo nie wyobrażałam sobie studiować czego innego. ;)

Gość fdklhghahgl
A ja z kolei znam takich inżynierów i magistrów (po studiach dziennych), którzy szczycą się swoimi tytułami, a nie potrafią zdania sklecić :D Wszędzie znajdziesz inteligentnych inaczej. Nie ma co wrzucać do jednego worka.

dziwne, że tylko ludzie deklarujący się matematykami tak bardzo są przeczuleni na tym punkcie. Czyżby kogoś coś bolało?

Mój facet studiuje matematyke i nie ma z tym problemu ;) Jednak znam kilku 'matematyków', którzy wyżej sraja niż dupe maja, dlatego sadzę, ze takie generalizowanie rozmija się z prawdą. ;)

Gość yyyyyyyyuuuup
kurwa to z was sa matoly i to jakie.. ;/ psycholog - humanista, pedagog - humanista , psychiatra - po czesci lekarz/humanista, - we wszystkich takich zawodach czlowiek uczy sie po czesci biologii, po czesci wiedzy humanistycznej, bez takich ludzi - swiat pekalby w szwach od analfabetow, psychopatow i samobojcow ;/ wolicie matematykow? ktorzy ograniczaja sie tylko do wiedzy scislej? zal po prostu !!!

Gość księgowa całą parą
Znam ludzi po zawodówkach, którzy inteligencją przewyższają tych po studiach(nie tyko humanistycznych). Papierek nie świadczy o rozumie. Takie głupie stwierdzenia, pseudointeligentów jeszcze bardziej mnie w tym przekonują. Mniemam, że autor nie jest humanistą i jak widać na załączonym obrazku mądrością nie powala.

Gość zabadak
jw, zgadzam się z tym stwierdzeniem

ta, lekarz to taki sam humanista jak chemik :o humaniści to po prostu durnie. Dla mnie ktoś, kto nie potrafi policzyć ile farby potrzeba mu do pomalowania pokoju jest po prostu idiotą :o

Gość sliwinski
A co pracujesz w sklepie z farbami? ;) Do tego filozofii nie trzeba

Gość ważna jest jego utrata
oj tam pierdzielicie, na kierunkach związanych z matematyką też jest masa matołów, np ja jestem na studiach technicznych na politechnice a nie na jakiejś prywatnej uczelni i jestem kompletnym matołem z matematyki i jakoś daję radę, to znaczy nie mam problemu ze zrozumieniem całek czy innych pierdół, tylko że zaraz zapominam o co w tym chodzi, i tak pomimo że jestem na trzecim roku i za rok inżyniera robię nie umiem sprowadzić ułamków do wspólnego mianownika

Gość inżynier filozofii stosowanej
"Sama nie dostałam się na biochemie więc postanowiłam dostać się na humanistykę" Humanistyka?! Lol, co to za kierunek i na jakiej uczelni?XD

Gość miętuffka....
my, humaniści, jesteśmy głupi, aby ściśli mogli się dzięki nam dowartościowywać. i jeszcze mają pretensje.... :O

Gość to raczej humaniści
sprawiają wrażenie inteligentniejszych. Ale tylko "sprawiaja"

Gość kotka20093
na studia humanistyczne w wiekszoci ida ludzie którzy ledwo zdali maturę albo tacy którym sie nie chce uczyc chcą miec tylko papierek i mgr.