Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała rampersiczka

Moja 8-miesięczna córka nie ma jeszcze ani jednego zęba :(

Polecane posty

Gość mała rampersiczka

j.w. powoli zaczynam sie martwić. Jest bezproblemowym dzieckiem, świetnie się rozwija, regularnie jest kontrolowana przez naszego pediatrę, który twierdzi, ze nie widzi żadnych problemów, żadnych oznak krzywicy itp. Ale zębów jak nie było, tak nie ma :( Co sie dzieje??? Czy coś może być nie tak????

Gość Kafe Terapia
nie ma to nie ma kazde dziecko zabkuje w innym wieku... jej sie troche opóznia.. kolezanki corka tez tak miala

Gość Moja 8-miesięczna córka nie ma
no i co z tego histeryczko??? moje dziecko pierwszy ząb miało w 12 miesiącu a znajomej dopiero jak 16 mies skończyła. teraz mają wszystkie zęby i jest ok. czy widziałas kiedyś bezzębne starsze dziecko. wymyślasz problemy.

Gość mała rampersiczka
rozumiem, że jest różnie, ale 8 miesięcy i ani jednego!!!!! Może ktoś zna jakieś nieprawidłowości, które mogą się wiązac z tym, że zębów nie ma, bo ja nawet nie wiem, na co oprócz niedoboru witaminy D i krzywicy miałabym zwrócic uwage

Gość moj jak mial 6 mies
miał 1 zeba, jak miał 7,5 mies miał 2 a teraz ma 10 mies i ma 7 zebow. jak zaczna wychodzic to szybko pojdzie:-)

Gość pewnnnie
ci dzieciaka zrobił jakiś szczerbaty lump jak najebana leżałaś w rowie :-o

Gość autorkoooooooooooooo
jedyna nieprawidlowosc widze w twoim mysleniu:O Po co wymyslasz problemy tam gdzie ich nie ma?

Gość mała rampersiczka
no cóz, jeżeli to jets normlane, to się cieszę, bo to oznacza, zę nie mam się czym martwić dzięki za odp :)

Gość martuuulka
Moj starszy sym mial pierszy zab ok 12 miesiaca.

Gość pytająca mamusia
mój zaczął ząbkować chwile przed 11 miesiącem, czyli niedawno i idą mu 4 naraz i nie wiem komu bardziej współczuję, jemu czy sobie :( bo mały ciągle "przypomina", że idą mu zęby... Wg logopedy, której kilkadziesiąt razy się o to wypytywałam (martwiłam sie czemu tak długo nie wychodziły zęby) to wg niej właśnie zęby mają prawo nie wychodzić UWAGA do 2 roku życia! Dla mnie to szokujące troche ale ponoć norma :) więc autorko nie martw się, macie jeszcze duuużo czasu na zęby

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja znam dwa przypadki noworodkow ktore urodzily sie z dwoma zabkami (gorne jedynki) jednej dziewczynce usunili i do dzisiejszego dnia tych zebow nie ma, dopiero wyrosna jej stale a druga dziewczynka w wieku dwoch lat te wlasnie zabki miala juz zepsute, reszta zdrowych wiec sie ciesz. im pozniej tym lepiej beda mocniejsze

Gość mała rampersiczka
dzięki za słowa otuchy. Naprawde jestem spokojniejsza :)

ale czemu rozpaaczasz i sie martwisz? pierwszy zab ma prawo wyjsc do 1 roku zycia...moj synek ma 10 miesiecy i dopiero mu pierwszy wyszedl

Gość no to ja sie podlacze
pod temat i zapytam inaczej...córce wyszły pierwsze dwa zęby jak miała 4miesiące (2dolne jedynki), potem długo długo nic...po 7mcu zaczęły jej wychodzić kolejne 2 (2 dolne dwójki), ma 8mcy, 4dolne ząbki i idą na dole kolejne,a u góry nic...czy to normalne? nie panikuję, nie stresuję się, tak pytam z ciekawości, a nie chcę zakładać kolejnego wątku...nie będę leciała do pediatry z takim "problemem", a wizytę mamy dopiero za 5mcy przy kolejnych szczepieniach...

Gość moja ma 11 m-cy skonczone
i 2 zęby dopiero jej wyrosły. Nie masz sie co martwic.

Gość hiuguigiu
Może coś w tym jest że im później zęby się wyżynają, o tym większym zdrowiu ich w przyszłości to świadczy. Mój przypadek by to potwierdzał bo wyrżnęły mi się pierwsze zęby gdy miałam rok, a jeśli chodzi o zdrowie stałych to jestem swoistym fenomenem. Moja córeczka ma skończone siedem miesięcy i właśnie wyszły jej dwa pierwze ząbki. Nie cieszy mnie to. Miałam nadzieję że wrodzi się we mnie.