Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyzbymamusia

czy to mozliwe ze to ciaza????

Polecane posty

Gość czyzbymamusia

przeszukalam kafeterie w poszukiwaniu watkow dotyczacych objawow ciazy w poczatkowej fazie... piszecie - nabrzmiale piersi i bol brzucha, mdalosci... mam powiekszone jak przed okresem piersi, kluje mnie jajnik jak przed okresem, mdlosci i innych takich objawow brak - czyli raczej marne szanse ze to ciaza??? czy bol brzucha w ciazy to bol brzucha - nie jajnika? aha i najwazniejsze :) okres spoznia mi sie tydzien. jutro lece po test, dzis juz nie dam rady, dlatego w miedzyczasie pytam was, doswiadczone mamusie i przyszle mamusie :) a tak wogole - starajac sie o dzidzie - czy przychodzi kiedys juz taki czas ze nie oczekuje sie w napieciu na nie-przyjsice okresu? meczace to jest, co miesiac napiecie i oczekiwanie... :( pozdrawiam was i sciskam cieplo! :)

Gość czyzbymamusia
pliz doradzcie :)

Gość thaisse80
Jezeli okres ci sie spoznia - to dobry znak. co do objawow to sprawa indywidualna.ja np nie mialam mdlosci, jajniki mnie nie kuly tylko bardzo bolaly, piersi byly powiekszone i swedzialy na samym pocatku a potem przestaly, do tego ciagle bylam iperzmeczona tak jakbym tyrala na budowie.

Możliwe, że ciąża. U mnie mdłości pojawiły się dużo później. Tak od razu nie wymiotujesz. Na razie podstawowe objawy ciąży są: brak okresu, ból piersi, ból brzucha. Wszystko na dobrej drodze.

Gość czyzbymamusia
najbardziej ciekawilo mnie czy podczas ciazy boli brzuch czu jajniki, dziekuje! czyli wlasciwie ciezko odzielic czy to ciaza czy przed okresem... no oprocz tego nie mam zadnych innych objawow wiec chyba powinnam wykluczyc ciaze... dziekuje za odpowiedz

Gość thaisse80
Musisz po prostu zrobic test gdyz objawy ciazowe moga byc podobne a nawet takie same do objawow jak przed okresem.

Gość czyzbymamusia
oj to ciezko byc starajaca sie... nigdy nie wiadomo czy typowe dla mnie przynajmniej objawy okresu sa dalej objawami okresu czy moze juz ciaza... :) a wy dziewczyny w ktorym jestescie miesiacu? ostatnio mam lzy w oczach patrzac na zaciazone kolezanki z brzuchami...

Gość czyzbymamusia
no dokladnie, nic, jutro robie. Albo najwyzej poczekam kilka dni, bo jesli to okres to max 2 dni i sie dowiem... testy powinny byc tansze, zdecydowanie :) co miesiac jak sie robi zwlaszcza :)

Gość thaisse80
Ja jestem dwa miesiace po porodzie. Mi staranie sie o dziecko zajelo baaaardzo dlugo, juz nie wierzylam, ze bede miec dzieci. tez co miesiac jak zblizal sie okres to objawy jakie mialam bralam za ciaze. a ze okres byl nieregularny to wogole. potem zas odpuscilam bo mialam prace ktora mnie wciagnela. i wtedy zaskoczylam. ciaza byla wtedy duzym zaskoczeniem ale pamietam, ze czekajac na okres czulam sie jakos inaczej mimo, ze nie podejrzewalam jej wcale.

Gość czyzbymamusia
hihi 6 testow to niedowiarkiem jestes :) ale rozumiem ze nie dowierzalas, alez to musi byc radosc... dziwne jest wiecei to ze czaseto slysze ze jak sie odpusci to wtedy sie czesto wlasnie zachodzi... gratuluje wam z calego serca! ale jednak od poczatku czulyscie sie "troche" inaczej, czulyscie ze tym razem to juz to?

Gość mamadzieciaczkow
gowno prawda, mi sie kiedys przeszlo tydzie spoznil,mialam wszystkie objawy jak na ciaze, bol piersi,ciagniecie w dole brzucha,naprawde wtedy myslalam ze jestem w ciazy, dwa tesy negatywne, poszlam do lekarza i w tym samym dniu podczas kontroli ginekologicznej dostalam okres, teraz spoznia mi sie dwa dni i tez mam takie objawy,rady juz nie daje tak sie zle czuje, wiem ze napewno w ciazy nie jestem,radze zrobic test,tak ze mozesz nie byc w ciazy

Gość thaisse80
No ponoc stres bardzo zle wplywa i na starania sie i na sama ciaze. Ja jestem tego przykladem bo mi sie udalo gdy juz naprawde nie myslalam o ciazy. Bylo to dla mnie naprawde zaskoczenie. A co do uczucia - ja w cyklu ktorym zaskoczylam zaczelam czuc sie no wlasnie inaczej. bylam bardzo senna i zmeczona jkbym tyrala nie wiadomo gdzie a mam prace biurowa. weekendy doslownie przesypialam, nie mialam apetytu nawet na moje ulubione potrawy, dostalam tez jakby goraczki, bylam cala goraca mimo zimnych prysznicow, potem mialam bole jajnikow ktore mnie zaniepokoily. ogolnie czulam sie jakas taka wypruta z flakow.

Ja wcale nie czułam, że mogę być w ciąży. Po prostu spóźniał mi się okres. Do tej pory były regularne. Trzy dni po terminie zrobiłam test. Wyszła taka blada duga kreska, że założyłam tu topik "czy słaba kreska na teście to ciąża". Do tej pory funkcjonuje. Właśnie jedna z dziewczyn też napisała, że wyszły dwie kreski. mamadzieciaczków: oczywiście, że to może nie być ciąża. Ale lepiej być pozytywnie nastawionym. Dziewczyna jutro zrobi test i zobaczymy. Ale myślę, że mogłabyś dodać jej otuchy.

Jeśli chodzi o stres, to czy jestem czy nie, to u mnie podobnie jak u thaisse80. Wyjechaliśmy z mężem na weekend. Wyłączyliśmy telefony. Luz, zabawa, odprężenie. I zaskoczyło. Totalna niespodzianka.

Gość czyzbymamusia
to musi byc totalny szok cudowne zaskoczenie... potem taka radosc chodzic w ciazy no nie mowiac o tym jak na swiecie pojawi sie kryszynka... staram sie miec dystans ale jednak podchodze emocjonalnie, wzruszaja mnie dzieci znajomych, w niedziele wszedzie widze wozki, rodziny z dziecmi...... no ale coz niby to takie proste, a jednak tak trudne... ale za to mam nadzieje ze kiedys radosc bedzie wielka :)

Gość thaisse80
A ktory to cykl staran? Z tego co wiem to statystycznie zdrowa para potrzebuje roku by zaskoczyc. dopiero potem moze sie zaczac martwic

Gość czyzbymamusia
dopiero niby poczatek... 5 cykl... ale wiesz jak to jest... niby to dopiero poczatek ale jak juz sie czlowiek nastawi to by chcial zobaczyc 2 kreseczki...

Gość czyzbymamusia
znow nie mam okresu...chyba dzis pojde jednak po ten test...