Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gagaaaa

Rachunki za GAZ ???

Polecane posty

Gość Gagaaaa

Dostałam rozliczenie roczne gazu i rachunki prognozowane na cały rok. :O Jestem w szoku bo używam tylko junkersa przez 5 miesięcy i prawie wcale nie gotuję na gazie a mam dopłaty 200 zł i prognozy 83 zł co 2 miesiące :O Ile Wy macie? Też tak dużo??? Przeciez za chwilę będę pracować tylko na rachunki :(

Gość Gagaaaa
aha - za wczesna pora - wszyscy jeszcze śpią :O

Gość spuchnietaraciczka
też tak mamy a nawet gorzej gdyby tak rachunki chciały być proporcjonalne do zarobków :) ale to tylko takie pobożne życzenie :)

Gość Gagaaaa
no ale wkurzyłam się bo nie gotuję na gazie

Gość Klaaraa
ja dostałam 500 zł i co 2 miesiace po 177zł :(

Gość pogdaj z żydami niech
zapłacą za ciebie

Gość Gagaaaa
Klara - duzo macie nawet bardzo ale pewnie gotujesz na gazie i junkers czy cos A mój junkers grzeje tylko przez lato bo zimą z centralnego wode podgrzaną mamy

Gość Klaaraa
mam piep... junkersa (ale juz niedługo, bo wynoszę się do normalnego mieszkania) no i gotuje na gazie nam i zupki niemowlakowi. Jak dostaliśmy rachunek to mąż mało nie padł. Ktos mi powiedział, że gdy płomyk pali się cały czas, dużo gazu nie zżera - guzik - mam wyższe rachunki, gdy zostawiam włączony piecyk tylko z płomykiem (na parę godzin)

Gość Gagaaaa
ja mam junkers bezpłomykowy - więc jak zgaszę wodę piecyk gasnie i gaz nie leci 'To macie jakiś stary junkers

Gość spuchnietaraciczka
te ich prognozowane zużycie jest do bani wszyscy powinni płacić za faktyczną ilośc zużytego gazu i nie byłoby problemów.

Gość KAMAAAA
Ja mam tak.....mam miesięczne faktury...co miesiąc jakieś...36 złotych..i płacę za tyle ile zużywam...

Gość Klaaraa
kiedyś z prądem miałam jeszcze lepiej - nie było nas przez praktycznie pół roku w domu - mąż zagranicą ja u rodziców. Spędziłam w mieszkaniu łącznie może miesiac - za prądiła miałam niedopłatę 300zł, i nowe rachunkiłam i po 80 zł... a przez pół roku płaciłam po 60 zł miesięcznie. Reklamowałam licznik - i guzik - sprawny był. Ale to w innym mieszkaniu.

Gość Klaaraa
coś mi poprzeskakiwało w zdaniach, ale chyba da sie zrozumiec

Gość Gagaaaa
KAMMA czyli sama sobie przeliczasz co miesiąc i płacisz i tym sposobem nie masz dopłaty po roku?

Gość KAMAAAA
umówiłam się w gazowni na comiesięczne rachunki...pod koniec miesiąca podaję..stan licznika...oni mi przeliczają...i wystawiają fakturkę...i nie ma mowy o żadnej dopłacie.... chciałam tak samo zrobić z prądem...ale podobno nie można...tak mnie Pani poinformowała...a wczoraj rozmawiałam ze znajomym to powiedział, że on ma miesięczne rachunki....wtedy nie musisz się martwić pod koniec roku jakimiś dopłatami....

Gość bezlikusmiechu
jak szukasz sposobu na oszczednosc na rachunkach za gaz to polecam ci fajna firme dostawce gazu firme axpo. ja jestem z nimi prawie rok i za rachunki place duzo mniej a najlepsze jest to ze jak zmienilam dystrybutora wlasnie na nich to nawet nie mysle o tym i samo sie oszczedza heheheh

Gość gość
jak szukasz tanszego gazu to polecam ci rozgladnac sie za innym dystrybutorem. w firmie korzystam z uslugi axpo - maja na prawde dobre ceny na prad i gaz dla firm