Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna mamuśka

Kiedy waszym dzieciom wyszły pierwsze ząbki?

Polecane posty

W jakim były wieku? Napiszcie mamusie.

6 miesiecy-cztery naraz 8 miesiecy-4 na gorze.. I do roku mial juz wszystkie:-o A ile sie nacierpial biedaczek:(

Gość mama juleczkiiiii
moja 25go maja ksończyla rok i ma 5 zębow a pierwszy wyszedl jej jak miala jakies 9 mcy potem szybko wyszla reszta i znowu spokoj ale nie ma reguły na to znajomej corka ma 12 mcy i nie ma ani jednego a twoje dziecko ile ma miesięcy?

Prawie 4 miesiące, ale pytam z ciekawości, bo się bardzo slini i wkłada całe rączki do buzi nawet jak nie jest głodne. Od kilku dni się denerwuje, protestuje przy zasypianiu i częściej chce ssać pierś.

Gość mama juleczkiiiii
a to moja jak miała tyle to tak samo robila sliniła sie wszystko gryzła i myslalam ze lada dzien ząbki wyjda ale potrwało to troszke dłuzej :-) pewnei zaczynaja sie wyrzynac

Gość mama juleczkiiiii
i moja często sie budzila w nocy , nie mogla spac musialam podawac padanol w syropie a czasami nawet czopki bo chyba bardzo ją bolało

Tak myślisz? w sumie moja to ma zmienne nastroje. Wczoraj od rana była marudna i często chciała cycka. Po spacerze popołudniowym była kąpiel, a o zaśnięciu mowy nie było. 4 godziny było naprzemian marudzenie i zabawa. Poprostu tak jakby na złość robiła. A dzisiaj jest grzeczna i się bawi.

Aż tak ciężko dziecko to przechodzi? :( To muszę się uzbroić.

Moja narazie przesypia smacznie noce, ale budzi się 1 raz góra 2 na karmienie. Je praktycznie przez sen i idzie dalej spać.

u nas w przypadku dwóch pierwszych ząbków było spoko. Syn jedynie mocniej się ślinił, a płakał w momencie tego ostatecznego wyrzynania się ząbka (trwało to około godzinę). Natomiast jak zaczęły wychodzić te 5 naraz to było ciężko; nie chciał spać w nocy, widać było że go to męczy, wymiotował, miał biegunkę. Bardzo nam wtedy pomógł żel Bobodent - przynajmniej na jakiś czas łagodził ból.

Gość mama 10 miesiecznego synka
Mojemu pierwszy zabek wyszedl jak mial 3 miesiace i tydzien, drugi 3 dni pozniej i zanim skonczyl 4 miesiace mial ich 4 sztuki. Teraz ma 10 miesiecy i 10 zabkow (w tym dwie czworki, ktory wyszly, ale jeszcze nie do konca i nadal sie wyzynaja) Nie wiem dlaczego tak wczesniej powychodzily mu zabki. Wszyscy sie dziwia, lacznie z pediatra.

U nas ząbki przyszły dość późno -bo dopiero w 11 miesiącu.Ale jak nie miał tak nie miał.A jak wychodziły to wszystkie nadal.Efekt taki że w ciągu 4 tygodni miał już wszystkie! I gdyby nie wysokie temperatury - powyżej 39 stopni,parę razy było nawet 40.8!!!!! (wylądowaliśmy w szpitalu) to by było ok :)

Dodam jeszcze że byłam przekonana że pojawią się u nas ząbki gdzieś w ok 4 miesiącu bo miał wszystkie "objawy" o jakich się naczyatałam ;)