Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowanyyyy

Pomóżcie mi z OBIADEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Zdesperowanyyyy

Żona zostawiła mnie z 1,5rocznym dzieckiem i to akurat nie problem, ale kazała mi też zrobić obiad. Pokłóciliśmy się i powiedziała, ze nie obchodzi jej jak to zrobię i wyjęła mi mięso z zamrażarki. Leży to w wodzie. Rozmraża się. Co mam zrobić z tym mięsem? Proszę o DOKŁADNE wyjaśnienie. Tylko w garnku, bo piekarnik nie działa. To chyba jakiś karczek czy schab NIE WIEM. Jak się robi sos? Jak to mięso robić w całości? Błagam o pomoc dokładną!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naćpana ketonalem
rozpuść margaryne w dużym garnku takim płaskim jak margaryna się rozpusci to wrzuć pokrojone plastry tego miesa i obsmaż

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naćpana ketonalem
do tego dodaj cebule też pokrojoną w plastry podsmaż jak mięso sie zarumieni to zalej to troche wodą i duś pod przykryciem jak mieso zmięknie to dodaj mąki wymieszaj przepusc przez sitko ten sos żeby te grudy z mąki ci nie zostały i dopraw sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naćpana ketonalem
sos dopraw do smaku ugotuj ziemniaki i masz obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie smaż na margarynie
tylko na oliwie lub oleju. Jeśłi to jest schab lub karczek mozesz zrobić bitki:) Pokroić na plastry, rozbic tłuczkiem opanierować ( jajo - bułka tarta) i usmażyć. Do tego ziemniaki i jakaś surówka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:) hahaha, widzisz, jak kobieta jest ważna w życiu? lepiej do niej zadzwoń i przeproś. A na obiad obierz zmieniaczki, włóż do posolonej wody i ugotuj. Mięso pokrój w plastry, rozbij, dodaj pieprzu, soli, obtocz w jajku i bułce i na patelkę. Ziemniaczki ugotowane ubij ze śmietaną i masłem. Obierz ogórka, pokrój pomidora, szczypiorek, daj śmietanę trochę soli i pieprzu i gotowa mizeria :) lepiej dzwoń do żony i obiadem zrób jej przyjemność.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomoge z obiadem
- mieso rozmrozic - pokroic w kostke - przysmazyc na patelni (przysmaz jak lubisz - ja lubie mocno wysmazone mniam!) - dodaj do tego sos knorra do Gulaszu i gotuj wedlug przepisu na opakowaniu - podawaj z ryzem lub kasza :) ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem.....
zgadzam się że najprościej będzie zrobić gulasz mięso jak się rozmrozi pokroisz w kostkę...w garnku podgrzej oliwę na to wrzuć mięso delikatnie możesz osolić dodać pieprzu ale nie za dużo żebyś nie przesadził jak mięso się dobrze zarumieni ( musisz od czasu do czasu zamieszać ) ...możesz dodać pokrojoną w kostkę cebulkę ....jak cebulka się lekko podsmaży podlej to wszytko wodą ...zmniejsz gaz i niech się wolniutko gotuje jak mięso będzie miękkie możesz zaciągnąć gulasz wodą z mąką ( wodę wlewasz do jakiegoś garnuszka wsypujesz 2-3 łyżki mąki rozmieszasz żeby nie było grudek i wlewasz do gulaszu ciągle mieszając ) doprawiasz do smaku możesz podać z kaszą ...ryżem ...ziemniakami jak tam lubicie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pot
ale sie mądre znalazły na oleju to się smaży frytki idiotki a nie mięso mięso się smaży na margatynie jełopy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość irqa.
W garnku rozgrzej olej.Mieso oplukaj pod woda i posyp przyprawa jakas.Moze to byc do karczku,schabu,kurczaka,gulaszu,slodka papryka,sam zobacz co tam masz w szafce i dopraw.Wsadz mieso i PILNUJ zeby nie przypalic.Niech to z 2 stron leciutko sie przyrumieni i przykrec gaz,a nastepnie dolej wody,tak do polowy miesa i na wolnym ogniu pod przykryciem to dus.Bedzie to trwalo jakies 1,5 godz.Sam sprawdzisz potem widelcem czy juz miekkie.Oczywiscie w miedzyczasie trzeba dolewac wody i co jakis czas obracac mieso.Jak zmieknie wyciagnij z garnka a wywar ze srodka zostaw bo zrobisz z niego sos.A sos robi sie nastepujaco.Mozesz dolac troche wody jak jest jej malo i sprobuj jej.Wczuj sie w smak a nastepnie ustal ile potrzeba wegety.Wsypuj po trochu i smakuj.Mozesz dodac pieprzu i ciut oregano.W osobnym kubku nasyp maki pszennej,tortowej tak jakies 1/4 .ABSOLUTNIE ZIEMNIACZANEJ NIE! Dolej do tego kubka zimnej wody i mikserem wymieszaj to.Jak nie masz miksera to mozesz lyzka tak zeby jak najmniej grudkow bylo.Substancja ma byc rzadka,ale nie za bardzo.Nastepnie bierzesz to i wlewasz po trochu do wywaru ktory powinien sie gotowac.Wlewajac mieszaj lyzka w wywarze tak zeby sie kluchy nie zrobily.Jesli uznasz sos za rzadki znow na szybko zrob maka+woda i wlej po trochu do wywaru ciagle mieszajac. Jesli uznasz ze gestosc sosu jest ok znow go sprobuj i ocen smak.Jesli jalowy sie zrobil to znow wegeta w ruch ;) Ugotuj ziemniaczki,kup do tego buraki potarte w sloiku albo inna salatke.Smacznego ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kdbm-236854743.exe
Od kiedy mieso albo steki sie smazy na margarynie!!!!!!!!!!? pierwsze slysze, zawsze sie smazy na oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miętuffka....
Margaryna fuuuu, najgorszy tłuszcz jaki może być!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość irqa.
pot - o gustach sie nie dyskutuje.Jedni to robia na oleju slonecznikowym,inni na oliwie z oliwek,jeszcze inni na margarynie i sa tacy co smalcem nie pogardza jak nic innego nie maja.To tak jakbym ci zakazala jesc frytek,pizzy itp a w zamian dostalbys szpinak i surowa marchewke bo tak wypada bo to zdrowe.O gustach sie nie dyskutuje,kazdy je to co lubi.A tu dalismy tylko wlasne rady.Autor niech sam wybierze co woli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frytki smaży się
na fryturze:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frytki smaży się
a mięso smaży się na oleju lub oliwie, nigdy na margarynie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frytki smaży się
ha ha zdesperowany obiad juz gotuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zamiast dawac te rady ,najpierw trzeba sie bylo zapytac czy ten obiad ma byc tez dla dziecka,ktore jest za male aby jesc to co my.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
co do margaryny: tu nie chodzi o gusta, tylko o fakty - margaryna jest praktycznie niejadalna (tylko ci, co slepo wierza reklamom w telewizji ja konsumuja), a przy smazeniu staje sie wprost trujaca. mieso mozna smazyc na oleju (najzdrowszy bedzie rzepakowy), albo mieszance masla i oliwy. okazjonalnie mozna uraczyc sie smalcem (powiedzmy 2 razy na rok ;) ), nie bedzie to dietetyczne, ale pod wzgl. chemiczym smalec jest do smazenia zdrowszy od margaryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
a do tej madralinskiej irqa. ... wybacz, ale jesli sadzisz, ze jedynym zdrowym jedzeniem jest surowy szpinak i marchewka, to sie czas doksztalcic :P pizza tez moze byc bardzo zdrowa, jesli sie ja zrobi ze zdrowych skladnikow, ale ty pewnie nie wiesz, co to znaczy. a do tego zdesperowanego ... najprosciej byloby pokroic mieso na bardzo cienkie kawalki (wtedy nie musisz rozbijac), troche opruszyc maka, podsmazyc w roondl z dodatkiem czosnku i cebuli, tak, zeby sie zarumienilo, podlac mala iloscia wody lub wywaru (jesli np. masz troche rosolu w lodowce) i dusic z pol godziny. przyprawy: pieprz, sol, majeranek, czaber, galka muszkatolowa. pod koniec gotowania do sosu mozna dodac odrobine smietany, zeby nie byl wodnisty. a ty w ogole cokolwiek umiesz gotowac, czy nic, bo jak nic ,to nawet te rady beda bezskuteczne ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klijanna
Boże, totalny zakaz smażenia na margarynie dziecku!!! Co to za bzdura, margaryna wydziela toksyczne związki podczas smażenia! Polecam stronkę z przepisami dla maluszków: http://www.zelaznedanio.blogspot.com Mięsko możesz pokroić na maluszkie kawałeczki z zrobić identycznie jak gulasz z serc z przepisu ze stronki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×