Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfect tu i tam

Czy pobieranie pieniędzy za instalację nielegalnego windows jest karalna?

Polecane posty

Gość perfect tu i tam

Bo znam kolesia co chodzi po domach a taką płytą,intstaluje i bierze za to 60-70zł.

samo instalowanie nielegalnej kopi jest karalne dla tego kto ja posiada i tego kto ma kompa z nielegalnym oprogramowaniem ;p

Gość ważna jest jego utrata
Majkrosoft sam zaleca używanie nielegalnych kopii ich oprogramowania zamiast darmowych odpowiedników czy programów konkurencji

Gość perfect tu i tam
Więc tego gościa co instaluje i jeszcze bezczelnie bierze za to pieniądze jak mogę dyskretnie zgłosić bo go bardzo nie lubię.

Gość perfect tu i tam
Muszę mieć dowody na np. na kamerce wideo jak to robi czy policja sama się tym zajmie?

Gość CCCT
Nie zajmie sie, musisz miec dowody.

Gość CCCT
Dokladniej to musial by zeznac ten komu nagral windowsa :D Posiadanie przy sobie nawet 10000 nielegalnych windowsow nie jest karalne - bo bez klucza jest wart tyle co wartosc opalowa w piecu. Ze koles zna klucz na pamiec to juz problem policji ;)

Gość wthwjtttj
Policja się tym nie zajmie! Takie przestępstwa są ścigane wyłącznie z oskarżenia prywatnego czyli w tym przypadku to Majkrosoft musi zgłosić na Policję że chce żeby go ściagli bo kradnie ich oprogramowanie. Ale Majkrosoft woli żeby ludzie używali pirackie Windowsy niż żeby używali systemy Appla czy Linuksy więc nic kolesiowi nie zrobią. Jedyne wyjście to jeśli posiada nielegalna muzykę albo filmy to zgłosić to do ZAIKS albo innej organizacji twórców czy antypirackiej żeby ci go oskarżyli!

Gość podpierdalaczee
i konfitury na stos, skurwysyny

Gość perfect tu i tam
Jak to nie zajmie?Słyszałem że kolesiowi kazali zapłacić 40 % kazdego oprogramowania i uzbierało się tego ok 80tyś zł. taki dostał wyrok.

Gość musisz miec dowody
rozumiesz patałachu

Gość perfect tu i tam
Spoko nagram go na kamerkę czy to wystarczy dla prokuratury?

Gość a ja slyszalemmm
Ze kulawej babci dali mandat, tak wolno przechodzila przez jezdnie ze zrobila korek.

Gość CCCT
Ale co nagrasz ? jak to sobie wyobrazasz.

Gość CCCT
Jak będziesz potrafil tym nagraniem udowodnić że to nie wersja beta 180 dniowa hahahhahahahahaha :D powodzenia geniuszu.

Gość perfect tu i tam
Co wyobrażam? Koleś będzie u mnie instalował a ja go nagram albo każę go szpiegować i niech sami zobaczą że ten wywłoka instauje nie legalnie widowsa bo jest to nie legalne do kurrwy nędzy co nie? W taki sposób że mogą sobie to sprawdzić. Poza tym posiada jeszcze nielegalną telewizję.

Gość CCCT
Przesrane ma ten kto uzywa nie ten kto nagrywa , twoim obowiazkiem jest zapoznac sie z licencja durniu :D

Gość CCCT
TY masz na komputerze nielegalnego windowsa, weszles w posiadanie klucza bez oplacania licencji . Czy ci kolega przyniosl czy spadl z nieba, czy ktos sprajem nabazgral na scianie - ty bedziesz sie tlumaczyl.

Gość CCCT
A tego co nagrywal to za 50zl nawet skarbowka nie scignie - bo sie nie oplaca ;) WIec smialo zglaszaj - samego siebie :D

Gość a nastepnym razem
Zanim kogos zawolasz zeby ci przeinstalowal, zaopatrz się w swoją kopie , co to dla ciebie 300zł , pare browarkow mniej, chojraku od siedmiu bolesci.

Gość perfect tu i tam
Kolego nie dojebany skąd mogłem wiedzieć że koleś ma skopiowanego windowsa? Mówił mi? NIE.Ale tępak za co mam się tłumaczyć? To jest biedak jest winny mi kasę i chcę go ojebać rozumiesz?Czy ja mu kazałem instalować nie legalnego widowsa? Niech jeszcze sobie sklep założy i tak intaluje to go chyba zlinczują.Acha i to nie jest żaden informatyk tylko łazi bo żadej pracy nie ma...

Gość perfect tu i tam
I tak znajdę na niego haka? Hhahah co z tego ile brał pieniędzy ważne że jest piratem i bierze za to pieniądze.

Gość a nastepnym razem
Tempa maso, TY jesteś piratem.... , on posiada przy sobie tylko płytę , do której klucz zapomnial, albo zjadl bo mial zapisany na kartce. Czyli plyta jest bezwartosciowa.

Gość a nastepnym razem
To może ja sobie u ciebie w domu zrobie przechowalnie narkotyków , powiem ci że to mąka "bedziesz mogl sciemniac ze nie wiedziales" , to co, ubijemy interes :D

Gość perfect tu i tam
Ale głąb!!!Jaki klucz tępolu:D On mi nawet nagrał płytę z tym oprogramowaniem nie trzeba żadnego klucza:) co ty pieprzprzysz o jakimś kluczu?Poza tym ma na swoim kompie nie piracką taki sam system nie domyśliłeś się? Jesteś prawnikiem że się tak mądrzysz? Dobra spadam szkoda gadać.

Gość a nastepnym razem
"nie potrzeba klucza" Dziekuje, nie mam wiecej pytań.

Gość perfect tu i tam
Kurrwa ja pierdolę a co miałem mu ją tą płytę z ręki wziąć? Dobra żuczku ja się tym zajmę ale tamten koleś będzie miał przejjebane. On posiada na SWOIM komputerze, poradzę się prawnika i sprawa załatwiona.

Gość co za głąb
Jakiego klucza? Do windows profesional nie potrzeba żadnego klucza.

Gość co za głąb
Spoko poradzę się prawnika mam znajomego.Wszystko będzie jak trzeba narka. I niech mi nie przyłazi ten koleś z taką płytą bo będzie wychodził w podskokach.