Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Do ktorego miesiaca ciazy pracowałyscie?

Polecane posty

Gość Naćpana ketonalem
w porach nocnych nie wolno pracować tak samo lekarz daje Ci zwolnienie jesli pracujesz przy chemikaliach

Gość też nie rozumiem jak można
Ja pracowałam w firmie spedycyjnej, cały czas na nogach / w ruchu . Pracowałam do 7 miesiąca, z tym, że większość czasu na siedząco, to co moglam to robilam na siedząco

Gość potrawka z królika
mnie mąż gnał do pracy:( Ja chciałam już isc na zwolnienie jestem sprzedawcą w spożywczaku, musiałam do 8 m ciąży dzwigac stać 10 godz na nogach:( powiedział mi żadnego siedzenia w domu............

Gość potrawka z królika
ale dziecko na szczęscie zdrowe.

Gość elcia1984
16 stycznia byl moim oswtatnim dniem w pracy, urodzilam 21 stycznia i zaluje ze nie odeszlam wczesniej nie mialam czasu odpoczac. pracuje 8 godzin pon-pt robota siedzaca

A jesli ja pracuje 12h to dostane jakies zaswiadczenie zebym mogla pracowac tylko 8h??? chetnie bede jak najdluzej pracowala tylko ze ja tyle godzin caly czas stoje, a tu juz po 1,2h nogi mi puchną jak oszalale

Gość sgsgsgsgsggsgs
Szczerze mowiac mialam termin na sobote a w piatek przed bylam ostatni raz w pracy. Ja tam nie zaluje ze tak dlugo pracowalam:)

Gość postaram się byc kulturalna
Nie powinnaś pracować dłużej niz 8 h nie musisz mieć żadnego zaświadczenia i nakazu od lekarza( tylko zaśw. o ciąży) Ja pracowałam niewiele bo tylko środkowe 3 msc.(4-6). Poszukaj informacji w internecie na temat warunków pracy ciężarnej.

Nie dziwie się, w domu mozna dostac świra tym bardziej, ze kazdy obchodzi się ze mną jak z jajkiem. Tylko 12h w pracy to dla mnie stanowczo za duzo poprostu nie daje rady. u mnie w rodzinie to normalka, kazdy znosi źle ciąze

Gość dr.weterynarii Joanna
Do 8-go miesiąca ciąży pracowałam, aby nie zanudzić się w domu :)

Moim zdaniem jeżeli źle się czujesz to powinnaś poprosić lekarza o zwolnienie, nie koniecznie na całą ciążę, ale tak byś mogła odpocząć trochę.

Gość moja znajoma poszla
na zwolnienie w drugim miesiacu i ma tak zamiar do porodu ciagnac, robic jej sie nie chce i mowila ze jej kolezanki tez tak zrobily, i co moze tak zrobic czy to bzdura?? ja bym kota w domu dostala

Ja poszłam na zwolnienie jak tylko dostałam sie do lekarza ale u mnie to była druga ciąża, pierwsza nieudana a i w tej miałam na początku przygodę, więc zwolnienie dostałam zapobiegawczo do 18 tyg. potem na 3 msc przed porodem spanikowana rano pobiegłam do lekarza bo miałam dość silne bóle i wypisał mi kolejne zwolnienie które trwa do tej pory( 40 tydz)

Po za tym juz w 6 msc nie byłam w stanie obsługiwać wszystkich klientów( dźwiganie) i nie mogłam swobodnie poruszać się po całym sklepie bo zwyczajnie w niektóre miejsca się nie mieściłam.