Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrawka z królika

czy mężowie gnalli was do roboty?

Polecane posty

Gość zawód
napewno w domu jest lepiej...... masz czas zrobić wszystko nikt Cię nie goni i nie wyzywa jesteś Panią u siebie

Gość radosna zakręcona
No tak, ależ ile można sprzątać dom, wychowywać dzieci, robić pranie i gotować obiady? Ja myślę, że wszystko zależy od chęci i ambicji człowieka. Jeśli ktoś lubi, niech sobie robi jak uważa. Ja posprzątam, wypiorę, ugotuję... ale jakby to nie wszystko dla mnie. Plotki na kawkach u koleżanek?... no fajne bywają też i wszystko potrzebne jest w zasadzie, ale jak żyję nigdy nie chciałabym być finansowo całkiem zależna od męża. Myślę, że fajnie jest po prostu tak dla zwyczajności, zabezpieczyć sobie po prostu miarową przynajmniej niezależność, ponieważ żacie bywa NIEPRZEWIDYWALNE :)

Gość matka taka jedna
wszytko jest kwestią dobrej organizacji pracy i zaangażowania całej rodziny ....ja mam spokojną pracę nikt mnie nie wyzywa nie gna robię swoje tak dobrze jak tylko potrafię i po 8 godz idę spokojnie do domku

Gość radosna zakręcona
życieć* miało być :D

Gość radosna_sorry za błędy technic
techniczne :D

Gość no mój tak
tyle że on by chciał żebym była w domu z dzieckiem -wszystko było porobione i żebym zarabiała 3x tyle co przed dziećmi - bo wiadomo wydatki większe :P cóż...takie rzeczy tylko w "erze" :P

ja jeszcze nie mam dziecka wiec sie nei wypowiadam (chociaz nie umiem sobie wyobrazic siebie niepracujacej :)) ale mam przyjaciolke, ktora po 1ym dziecku w domu byla 5,5 roku, a drugie urodzilo sie w grudniu, ona by chciala wrocic do pracy, a maz powiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci, najwczesniej za 5 lat - i na razie poszli na kompromis, ze do przedszkola wysla synka i wtedy ona wroci do pracy

Gość takie tam gadanie
Autorko- cos z Twoim mężem chyba nie tak!! Co to w ogóle za tekst" Do końca ciąży masz pracować i koniec"??? A macierzyński trwa 5miesięcy więc skąd pomysł powrotu do pracy po trzech??? Ja pracowałam do samego końca- w ciąży czułam się super, ale sama chciałam. Po porodzie wykorzystałam macierzyński, zaległy urlop i wróciłam na pół etatu- w tym czasie moje dziecko oswajało się z opiekunką. Jak skończyło 9miesięcy wróciłam na cały etat. Lubię moją pracę no i finanse też nie są bez znaczenia. Nie wyobrażam sobie, żeby mąż miał zapierniczać na dwa etaty, dziecka nie widzieć a ja siedzieć cały czas z malutką- dla mnie chore!

Gość gkgkfgjyfuyj
Niektórzy faceci to mają nierówno pod beretem, najlepiej urodzic dziecko iść najmniej na 8h do pracy, a kiedy on wróci to obiadek błysk jak w reklamie cifa i fajnie by było gdyby mu przynieść papucie w zębach

Gość supermenka 29
Ja sama już 3 rok wychowuję córkę,mąż wysyła alimenty...które starczają na opłacenie rachunków i zakup niezbędnych rzeczy do przedszkola. Nie dziwię się Wam kobietki,że macie podzielne zdania...może gdybym nie musiała też siedziałabym w domu ale tak jak napisała biedne jesteście,wydaje Wam się,że macie wspaniałych mężów -a za Waszymi plecami od darmozjadów Was wyzywają

Gość beretowa
dajecie się wykorzystywać baby! Chłopy w domu wam nie pomagaja a wy musicie prać sprzątać gotować rodzic dzieci i do pracy chodzić a mąz piwko papieros i kanapa i rzadanie ucisz to dziecko

Gość co to za chlop
to wy te dzieci karmicie cycuchem...to on niech chociaz sie postara o iine potrzeby

Gość beretowa
Śmiać mi się chce jak widze te robokopy o 5 pobudka mężowi śniadanko buty wypastować panu i władcy:) dziecko do przedszkola potem do pracy za 900 zł na chuj wie ile godzin po pracy zakupy sprzatanie dzieciaka nakarmic ubrac i inne podać obiad z 2 dań męzowi lecieć mu po piwko podpalić papieroska przynieść podnóżek:) potem dupy dać. Iwy jestescie szczęsliwe? Boże kochany:)

Gość beretowa
Wasze zycie właśnie tak wyglaa na wykorzystywaniu was a na swoją obrone wymyslacie jestem szczęsliwa lubie pracować hehehhehe

Gość Naćpana ketonalem
No w większości tak jest...................... niestety

Gość co to za chlop
popieram beretowa!

Gość no mój tak
ale ja lubie pracować.... tyle że nie da się tak samo dużo równocześnie opiekując się dziećmi - dzieciaki też kocham i lubię się z nimi bawić- uważam że robię wszystko co mogę.... a on czasem zachowuje się tak jakby go to zaskoczyło...jakby nie zdawał sobie sprawy że 2 dziecko to dodatkowa odpowiedzialność i wydatki.... ehh - taki duży dzieciak :D nie jest to jakis duży problem - po prostu czasem sie o to kłócimy.... ale dzieciaki tak szybko rosną że problem nie długo zniknie samoistnie :P co do ciazy to ja pracowałam do ostatniego dania - z własnej woli - nie lubię po prostu siedzieć i czekać.

Gość Naćpana ketonalem
popieram bereta

Gość co to za chlop
beretowa na prezydenta od spraw matki i dziecka !!! :P

Gość łowczyni spadków
bo powinno się szukać bogatych kandydatów na męża a nie nierobów jak większośc z was ty ma i musiała pracować do 8 mc ciąży

Gość łowczyni spadków
prawdziwy mężczyzna umie zadbać o rodzine.... pracuje dużo zarabia i kobieta w ciąży odpoczywa i dba o siebie nie lata do pracy...

Gość palacz malboro
wypowiem się jako mężczyzna moim zdaniem w czasie ciązy kobieta powinna być w domu i dbać o siebie nie przemęczać się chodzic do lekarza zadaniem męza jest zapewnienie warunków bytowych ciężarnej nie pozwoliłbym na prace do 8 miesiąca czułbym się jak wyzyskiwacz, nierób wstydziłbym się

Gość co to za chlop
mamusie z malymi dzidziusiami, jak wyglada wasz dzien powszedni...? wracacie sobie szczesliwe do domku po 8-10 h w robocie, po drodze odbieracie malucha od babci, cioci, niani czy tam ze zlobka....maz w tym czasie tez juz wrocil...siadacie pewnie wygodnie na kanapie i czekacie az mezus poda wam obiadek, wyjmie cyca, nakarmi dziecko, posprzata w chalupie, wyprasuje ubranka na jutro...tak jest, prawda? sielanka

Gość co to za chlop
palacz malboro ma plusa

Gość palacz malboro
wstyd mi by było jakby moja żona pracowała w ciąży.

Gość palacz malboro
dziękuje:)

Gość co to za chlop
nie chodzi nawet o wstyd, tylko o odpowiedzialnosc za dobro matki i dziecka

Gość łowczyni spadków
ma racje! jeden mądry się znalazł a tamte uciekły?? wstyd im pewnie nie? :)

Gość Majętna z Domu Nowak
do Baźi po urlopie też moga ją zwolnic mądralo więc w czym problem

Gość Majętna z Domu Nowak
tak wogóle to mało jest form:) naucz się pisać