Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orsayy

wkładka mirena + prezerwatywa i chyba jestem w ciązy

Polecane posty

Gość orsayy

pisałam tu kilka dni temu, że nie dostałam okresu. mam wkładkę mirena i dodatkowo mąż stosował gumkę dla jeszcze większej pewności. I wybieram się w przyszłym tygodniu (bez żadnych testów) od razu do lekarza. Jest mi słabo, mam mdłości straszne, brak @, odrzuca mnie kawa, mam ślinotok, ból piersi.A i jeszcze to okropne zmęczenie Dokładnie tak samo miałam będąc w ciąży. Nie bardzo rozumiem jak mogłoby to się stać, bo ja wiem, że nic nie daje 100% pewności, ale mirena i prezerwatywa to już solidne zabezpieczenie . jeśli lekarz powie, że faktycznie jestem w ciąży to chyba zemdleje. Nie chce więcej dzieci.

Gość halina spod olsztyna
bez sensu, lekarz w tak wczesnej ciąży - jeśli to ciąża - i tak każe ci zrobić test, albo badanie krwi najlepiej, zanim coś powie na 100 %

Gość orsayy
nie zrobię testu bo tak się po nim nie uspokoje. w pierwszej ciąży test mi nie wykazał. jak pójdę w przyszłym tyg. do lekarza to jeżeli będę w ciązy to byłby to już 6 miesiąc bo ostatnią miesiączkę miałam 29.04. to lekarz już będzie widział

Gość qwerty1
nie martw się orsayy, ja mam mirene i nie mam okresu już 4 lata. od czasu do czasu mam dolegliwości jak przy okresie, ból piersi itd. ty pewnie masz to samo. głowa do góry

Gość kobieto nie panikuj
przy mirenie zanika okres u Ciebie to by musialobyc niepokalane poczecie chyba:D w ciazy na bank nie jestes, ale patrze ze wkrecanie idzie Ci idealnie..WYLUZUJ:p

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mysle że na 99% nie jestes w ciazy, przy mirenie moze zatrzymac sie okres ;)

Gość orsayy
miałobyć 6 tydzień ni miesiąc. fakt, ze ja strasznie panikuje przed ciążą, ale ja wierzę w najgorszego pecha w moim przypadku. to troche na tle psycicznym. ale kurde zdarza sie ze najlepsze zabezpieczenie zawiedzie. pocieszałam sie jeszcze tą gumką na wypadek zawiedzenia mireny i odwrotnie. mi juz nawet słabo od nerwów.

Gość spoka daj na luz
npo ale jak bedziesz w ciazy to co? swiat sie zawali? masz meza, dziecko, dacie rade. ja tez panikowalam jak bylam w 2 ciazy na poczatku jak sie doweidzialam, potem sie przyzwyczailam do tego faktu. i jest cudownie miec takiego maluszka- starszy ma 13 lat, mlodszy 1 rok.

a jak dlugo masz mirene? bo ja mam odczerwca 2009 i mi sie tez okres zatrzymal. I szanse na to, ze jestes w ciazy sa naprwde ZNIKOME. a inne dolegliwosci sobie po prostu wkrecasz

Gość orsayy
no dobra, ale @ może się zatrzymać tak szybko? mirenę miałam zakładaną w marcu czyli w zasadzie z mireną miałam tylko 1 miesiączkę, była mniej obfita, ale potem 2 tygodnie jeszcze plamiłam. czyli krótko przed kolejną miesiączką, którą powinnam dostać (a nie dostałąm) przestałam plamić po poprzednim okresie. i co i już tak szybko by się zatrzymał? świat się zawali. nie chce kolejnego dziecka, mimo, że ono jeste niewinne itd. ko0chałabym, ale nie byłabym szczęśliwa. nie czuję powołania do bycia matką kolejnego dziecka. fatalnie przeszłam ciążę i poród, na samą myśl o tym przechodzą mnie ciarki.

Gość a_bylas_tak_"bezpieczna"
wkladka przebila prezerwatywe za duzo zabezpieczen paranoja Cie zgubila :)

Gość orsayy
wkładka nie może przebić prezerwatywy bo wkładka jest w macicy, a penis w pochwie. poza tym nic sie z gumką nie stało bo byśmy to wiedzieli, przecież to widać.

wkladka przebila prezerwatywe :D bo padne... autorko, nie jestes w ciazy! okres mogl ci sie rozregulowac