Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfffffffffsaaaaa

lekarstwo w ZĘBIE

Polecane posty

Gość cfffffffffsaaaaa

6 tyg temu dentystka podczas leczenia zęba wlozyla mi lekarstwo. takie biale jutro ide do niej znowu zeby mi zdjęła to lekarstwo i zalozyla plombe mial ktos kiedys cos takiego?? jesli tak to czy bolalo?? i na czym to polegalo?? piszcie

Gość cfffffffffsaaaaa
piszcie

Gość cfffffffffsaaaaa
jest tu ktos??

Gość aAASa
no normalnie załozyła ci lekarstwo teraz je wyjmie i załozy plombe mnie tam to nic nie boli.. dzis nawet byłam u dentysty i tez mi zakładał mam isc za tydzien.. ale zeby 6 tyg czekac ???

Gość cfffffffffsaaaaa
to lekatstwo a nie trucizna . czyli ze nic cie nie bolalo? a mialas znieczulenie??

Gość cfffffffffsaaaaa
aAasa a jak ona to lekarstwo wyjmowala??? borowala??

Gość aAASa
nie tylko przy kanałowym zakłada trutke zawsze jak jest dziura to zakłada zeby wszystkie te bakterie tez wyzdechały ..i zeby mógł bezpiecznie załozyc plombe

Gość to na pewno jest trucizna
bedziesz miala leczenie kanalowe.

Gość aAASa
cfffffffffsaaaaa - to lekarstwo to inaczej trutka sie zwie ,ylko mówi sie róznie. bedie musiała ci rozwiercic zeba wyjac i załozyc plombe jak chcesz zeby nie bolało to popro o znieczulenie

Gość cfffffffffsaaaaa
to na pewno jest trucizna dlaczego tak myslisz??? a czy kanalowe boli?? na czym polega??

Gość małamiiimimimi
a jak ci zakładała to lekarstwo to przykładała ci takie cos pikajace i swiecące do zęba ??

Gość cfffffffffsaaaaa
ostatnio mnie tak bolalo ze prawie zemdlalam .. nie wiem czy da mi znieczulenie bo dentysci zazwyczaj bardzo niechetnie daja znieczulenie.. nie wiem czemu

Gość cfffffffffsaaaaa
małamiiimimimi nie nic takiego nie przykladala a czemu pytasz??

Gość aAASa
no kanałowe polega na tym ze lekarz czysci ci kanały zeby załozyc plombe.. trutke załozył po to aby wypalic wszystkie nerwy po wypaleniu nerwów juz cie taki ząb nigdy bolec nie bedzie

Gość cfffffffffsaaaaa
czyli jak zalozyl mi ta trutke to jutro pojde i tylko plombe mi zalozy?? na tym koniec??

Gość beta alfa
Jeżeli na 6 tygodni, to nie trucizna, tylko tlenek cynku. Do końca Ci go nie wyjmie. Cieniutką warstewkę na samym dnie ubytku zostawi. Wyjmie raczej wiertarką, ale bardzo delikatnie, bo masz blisko nerw i nie będzie chciała Ci go odsłonić. Raczej nie znieczuli, żebyś zareagowała w porę (tzn. jeśli będzie za blisko nerwu).

Gość Jeśli stomatolog
powiedział, że to lekarstwo, to znaczy, że lekarstwo i nie ma nic wspólnego z leczeniem kanałowym i trucizną ! Nie słuchaj dzieci neo, bo głupoty wypisują. Lekarstwo służy do "regeneracji" zęba i ogólnego wzmocnienia. Po usunięciu tego specyfiku i zaplombowaniu zęba, będzie on wciąż zdrowy i "żywy" - nie martwy !

Gość cfffffffffsaaaaa
Jeśli stomatolog tak stomatolog powiedzial ze zalozyl mi lekarstwo i zebym przez godzine nie jadla nic a za 6 tygodni mam przyjsc .. tylko tyle... strasznie sie boje.. mowila ostatnio ze mam duza dziure i dlatego tak bolalo to borowanie..

Gość cfffffffffsaaaaa
???

Gość Jeśli stomatolog
Gdy ból będzie nie do zniesienia (na fotelu), to poproś o znieczulenie. Lepiej dostać zastrzyk i siedzieć spokojnie na fotelu niż się wiercić i skakać z bólu. Jeśli chodzi o lekarstwa w zębach, to również mam kilka i noszę je już kilka miesięcy. Nie kruszą się i są bardzo wytrzymałe, jedyny minus, to wycierają się.

Gość gość
Lekarstwo może być w zębie z 2-3 dni wiecej nie! tak mi powiedziała dzisiaj dentystka.

Gość piotrdominik
a ja dziś byłem u stomatologa i założyła mi lekarstwo tak dziwnie pachniało jak imbir:) i powiedziała żebym przyszedł za 3 miesiące tylko nie wiem czy mi ta alaplomba biała wytrzyma tyle wie ktoś ? ząb mnie nigdy nie bolal byla w nim dziura przy borowaniu tez nie bolal wogóle mnie nie bola zeby przy borowaniu a juz mam prawie wszystkie wywiercone;) jedynie mnie tylko troche łaskotało wiertło po górnej jedynce ale to smieszny ból taki był i powiedzcie mi czy bedzie kanałowo leczyła mi tego zeba za 3 miesiace czy zalozy plombe ?

Gość gość
Od 6 tygodni do 3 miesięcy nosi się tlenek cynku z eugenolem. Po to właśnie się nosi, by zęba nie zatruwać i nie leczyć kanałowo, tylko żeby był nadal żywy. Takie lekarstwo zakłada się przy bardzo głębokiej próchnicy, gdy miazga (nerw) prześwituje już , bo ścianka oddzielająca "ten nerw" od "dziury" jest aż tak cienka, że wszystko przez nią widać. A Tobie nie imbir pachniał, tylko goździki. :D Eugenol (składnik tego lekarstwa) jest na bazie olejku goździkowego. jestem stomatologiem i staram się jak najbardziej przystępnie to wytłumaczyć, żebyście się niepotrzebnie nie stresowali. :) Już więcej nie napiszę, bo znowu spróbuję zasnąć (nie mogę usnąć ze zmęczenia, bolą mnie dłonie, ręce i kręgosłup - za dużo pracuję). :(

Gość gość
pomocy jutro mam weselisko a dent powiedzial ze mi zalozyl antybiotyk w zebie i teraz me pytanie czy nalezy sie powstrzymac od napojow wyskokowych??

Gość gość
leczenie kanałowe polega na wyczyszczeniu kanalików z nerwami znaczy ze zab jest martwy i po skonczeniu leczenia balec nie bedzie! no chyba ze bedzie zle oczyszczony kanał.

Gość gość
Właśnie wróciłam od mojej stomatolog. To, co tu niektórzy wypisują, to są jakieś brednie. Skąd wy bierzecie takie rzeczy typu, to nie lekarstwo tylko trucizna, lekarstwo można założyć na max.3dni... Wystarczy wejść na forum stomatologiczne, poszukać RZETELNYCH informacji a nie klepać co ślina na język przyniesie. Mam właśnie założony opatrunek z lekarstwem- tlenek cynku z eugenolem. Na 3 miesiące. Miałam wymienianą plombę po wielu latach (zrobiła się nieszczelna) i miałam odczucia bólowe po zmianie wypełnienia. Od czerwca bolał mnie ząb przy zetknięciu z zimnym napojem, posiłkiem... ząb zdrowy, tzn nie mam próchnicy a nadal boli... i dziś środek ostateczny - właśnie tlenek cynku plus eugenol. Lekarstwo. Trutka zakładana do zęba przed leczeniem kanałowym to paraformaldehyd, który uśmierca nerw. Pozdrawiam.

A dlaczego nie zapytałeś o szczegóły dentystę?? przecież tam dostaniesz szybką i pewną odp...

Gość gość
A ja mam pytanie co ja mogłam mieć w zębie skoro po tygodniu pani dentystka założyła mi plombę

Gość gość
Witam mam pytanie sześć tyg temu byłem u dentysty ten wywiercił mi dziurę czyścił nerw i zostawił mi otwartego zęba na ten czas przed wczoraj byłem znów czyściła mi go jeszcze raz bo wydzielał się z niego nieprzyjemny zapach i dała lekarstwo i za miesiąc mam przyjść znów chodzi o to po co mi lekarstwo jak wyciągała nerw ząb mnie nie boli