Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elkjituyra

kosmówka a pęcherzyk żółtkowy

Polecane posty

Gość elkjituyra

Moja ciąża to 5 tydzień i 5 dzień (wg okresu) wg zapłodnienia ok 23 dzień. dziś byłam na USG widać pęcherzyk ciążowy, wg opisu Pani doktor kosmówka cała jama bez cech odklejania. Wiem że na echo zarodka jest za wcześnie, Pani doktor mówiła że wszystko ok jak na razie, ale zastanawia mnie kiedy będzie widać pęcherzyk żółtkowy ?? Czy to to samo co kosmówka?? W którym tygodniu ciązy powinnien być widoczny ten pecherzyk żółtkowy.

no właśnie mam ten sam dylemat. Byłam na usg u lekarza w 4 tygodniu od zapłodnienia (27 dni) czyli na początku 6 tygodnia ciąży. Pęcherzyk ciążowy mierzył 13mm, ale ginekolog nie widział pęcherzyka żółtkowego ani zarodka. Kazał zrobić badania beta hcg. tego samego dnia zrobiłam badania (08.02) i oto wynik: 13613 Badania powtórzyłam po 43 godzinach (10.02) i wynik wyniósł 19136. Szukając informacji (lekarz mówił, że beta hcg ma się podwoić) znalazłam informację, że w 6 tygodniu beta hcg zwalnia tempo i podwaja swoją wartość w ciągu 96 godzin. Czyli by się zgadzało. Bo wzrost miałam około 45% w ciągu 43 godzin. Kolejne badanie usg mam 14.02, więc troche nerwów jest. szczególnie jak człowiek siedzi pół dnia na internecie i czyta o pustym jaju płodowym... zaznaczę, że mam objawy: mdłości, cały czas bym leżała i spała, siku co chwila, tempertatura z rana na poziomie 37.0 -37.10. Czy ktoś miał podobny przypadek? Jakie jest szanse, że to puste jajo płodowe...?