Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tegoroczna Maturzytka

Jakie studia z takimi wynikami ?

Polecane posty

Jestem załamana. Stres maturalny w moim przypadku był tak ogromny że w ogóle dziwie się że byłam w stanie pisać. Plus /Minus moje wyniki wyglądają następująco : Język Polski - około 40 % Matematyka - około 60 % Język Angielski - około 50 % WOS - około 50 % wszystko na poziomie podstawowym. Jak sądzicie czy jest jakaś szansa na dostanie się na uczelnie państwową w Krakowie na studia dzienne? Bardzo bym tego chciała. Oczywiście jesli nie bedzie szansy zaczne studiowac zaocznie. Czy ktoś ma podobną sytuacje do mojej ? Przecież nie wierze że są tylko ludzie którzy chca iść na i zdali matury rozszerzone na powyżej 80 %. Przecież inni tez powinni miec szanse studiowac bezpłatnie.

Gość ale mierzysz w glupim
chyba zwariowalas? wyniki masz slabe.........

złóż papiery do Wyższej Szkoły Wbijania Gwoździ, może się dostaniesz

Gość hyjsdkjkjad
nie wiem co byś chciała studiować ale z przedmiotów to zdaje mi się że coś "humanistycznego". Na uniwerku z takimi wynikami z podstawy pewnie nie masz co szukać (chyba że znajdziesz coś na zaocznych). pozostaje Ci pewnie jedynie jakaś prywatna szkółka. ps. nie wszyscy muszą mieć studia, a maturę możesz zawsze poprawić

Nie wiem jak w Krakowie, ale w Warszawie dostać się na dzienne studia państwowe z takimi wynikami nie byłoby szans. W Krakowie pewnie trudniej, bo jest mniejsza ilość uczelni. Nie pisz, "Przecież inni tez powinni mieć szanse studiować bezpłatnie" - miałaś czas przez 3 lata przygotować się do matury i zdawać rozszerzoną, tak jak robili ludzie, którzy chcą studiować na państwowych uczelniach.

Gość takamalaja
zadne

Gość mała czarna88
A nie lepiej jakbyś poszukała odpowiedzi na swoje pytanie na stronach internetowych konkretnych krakowskich uczelni? Tu to zawsze odpowiedzi będziesz miała tylko orientacyjne, to w zasadzie nie można nimi się kierować, bo co, jak 50 osob napisze ci >Oczywiście ze tak< to juz cała szczęśliwa złożysz papiery na jagiellonke? No chyba nie..

Chciałam studiować Zarządzanie...

Gość ale mierzysz w glupim
dobra jestes.... ;-)

bardzo łatwo się wam to tak pisze. Jednak mimo iż uczyłam się przez 3 lata nie będąc orłem a jeszcze jak doszedł stres to tak wyszło że mam takie wyniki. Musze studiować bo w mojej miejscowości nie znajdę pracy bez studiów. Wiec mimo ze nie ucze się najlepiej chce spróbować ze studiami.

Gość daria_parka
a nie wiesz kiedy na necie bedzie mozna sprawdzic swoje wyniki? I na jakiej stronce mozna to sprawdzic??

Gość hyjsdkjkjad
wg mnie to szkoda czasu na takie studia, ale w jakieś prywatnej szkółce masz szansę. Tylko po co takie coś? nie lepiej pójść do jakieś licealnej szkoły i wyrobić sobie konkretny zawód.

Gość a wiecie jaka jest prawidlowos
ze co? ze takie slabeusze powinni miec tez szanse studiowania dziennie na uczelniach panstwowych?:D a to dobry zart! publiczne uczelnie wyzsze sa przeznaczone dla najlepszych (w chwili obecnej tylko dzienne, bo na zaocznych jest juz motloch). niezbyt zdolni uczniowie szkol srednich powinni zaczac szukac pracy odpowiadajecej ich kwalifikacja, a studia sobie darowac, bo i tak po tych 5latach zasilicie rzesze "bezrobotnych absolwentow" 🖐️

Gość no a jakie są twoje ulubione
jakie masz zainteresowania, z jakich przedmiotów masz najlepsze oceny może turystyka, matematyka jej poszła lepiej niz poski wiec nie wiem czy humanistyczne aha i czemu wybrałas wos

na tej stronie można sprawdzić swoje wyniki http://www.oke.krakow.pl/inf/. mówili że kilka dni przed 30 czerwca ale ile to nie wiem :)

a jest jakaś strona na której są listy z tamtego roku ile procent mieli ludzie którzy jednak się dostali a byli na ostatnim miejscu listy ?

Gość te wasze bóle
A to już wyniki z matur?

Gość kasixxx
"publiczne uczelnie wyzsze sa przeznaczone dla najlepszych " hahahahahhaaaaaaaa dobry zart ;)

Gość licencjatka_ona
cos przeczytalam o zarzadzaniu (nie czytalam wszystkich wypowiedzi :P ) mysle ze moze są szanse :P raczej nie na UJ, ale chyba to nie jedyna panstwowa uczelnia w krakowie ?:P proboj na jakieś etnologie, teatrologie i te inne :P

Gość kraaakowiankaa
SPOKOJNIE!!! Oczywiście, że masz szansę. I wcale nie musisz zdać się na prywatne "uczelnie". Wg. tego co piszesz poszło Ci trochę słabo, ale nie tragicznie! Musisz sprawdzić jakie kierunki są mniej popularne. Powinnaś te informacje znaleźć na stronach poszczególnych uczelni. Na informację naukową na UP jest mało chętnych (taki przykład), no i fizyka. Musisz pogrzebać. Głowa do góry! :) Ja zdawałam 5 lat temu. Myślałam, że źle mi poszło, a okazało się, że całkiem nieźle. Wcale matur tak ostro nie oceniają. Gorzej to wygląda jak puszczają odpowiedzi na drugi dzień po egzaminie. Uwierz mi :) Ja przykładowo napisałam biologię na 54% (to była moja porażka), ale wystarczyło to, żeby się dostać na wybrany przeze mnie kierunek i to na UJ :)

dziękuje za ostatnie dwa komentarze - nieliczne miłe słowa. Mam świadomość, że zdałam mature fatalnie ale mimo to chce studiować na państwowych uczelniach. Przynajmiej chce spróbować. Jeśli nie sprawdze czy mialam szanse się dostać bede sobie to wypominac do końca zycia! Oczywiście bede próbować na kierunkach mniej obleganych.