Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmaka mam

ślub konkordatowy a spowiedź świadka

Polecane posty

Gość niesmaka mam

Normalnie mnie chyba trafi :o Powiedzcie czy ja jestem jakaś niedoinformowana czy po prostu rodzinka dostała szajby. Niebawem brat się hajta i chciał mnie na świadka ale z racji że jestem niewierząca nie chcę iśc do spowiedzi. A ten jak wół się uparł że ma być i koniec a jak nie to on sobie brata przyszłej żony na świadka weźmie :o Co to ma być do wuja!!?? Ślub jest na pokaz. Nauki przedmałżeńskie załatwione na lewo i na ani jednej godzinie nie byli a ode mnie wymuszają żebym poszła do spowiedzi gdy nawet takiej potrzeby nie ma :o Co o tym sądzicie?

Gość hola hola jola
ło matko :o a po kiego młodym Twoja spowiedź? :o i jakie zakłamanie...sami są nie w porządku a Ty masz być??? i co im da ta Twoja spowiedź??? ciemnogród

Gość hola hola jola
💤

Gość sranie w banie na dywanie
a co ci zależy pogadać z księżulem, na zasadzie wilk syty i owca cała...

Gość WIMA
przecież możesz powiedzieć, że byłaś chyba cię nie szpiegują

Gość niesmaka mam
To mi szkoda, że nie będę się zmuszać do czegoś czego nie chce. Nie jestem fałszywa i zakłamana. Chce życ zgodnie z moimi przekonaniami a nie być perfidnie przez szantaż zmuszana do czegoś co i tak nie ma sensu. I jeszcze ten foch że jak nie to nie. Pfff... Widać że mu przyszła żonka pranie mózgu już zrobiła. Całkowicie się od rodziny odwrócił. Matkę to raz na ruski rok odwiedza i to też na krótko a do teściowki z narzeczoną to dzień w dzien łazi. Grrrr... :o

Gość niesmaka mam
no właśnie nie mogę powiedzieć bo ponoć jakiś kwitek jest potrzebny :o

Gość niesmaka mam
ktoś się wypowie może jeszcze?

świadkowie NIE mają obowiązku spowiedzi. Nikt tego nie weryfikuje. JEDYNIE narzeczeni otrzymują na piśmie poświadczenie przystąpienia do tego sakramentu.

Gość WIMA
no to faktycznie z tego co wiem to świstek podpisuje ksiądz narzeczonym , ale co do świadków nie jestem pewna

świadkowie nie muszą mieć podpisanego papierka przez księdza,że się było u spowiedzi a żeby zamknąć "jadaczki" rodzinie powiedz,że byłaś..