Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukukuku

T R A M P O L I N A

Polecane posty

Gość kukukuku

Czy Ktoś z Was ma trampolinę ogrodową? Jka tak to jakiej firmy i na co zwrócić uwagę przy kupnie?!

Gość kukukuku
pierwszy raz słyszę negatywną opinię , ciągle tylko słyszę ,że samo zdrowie .... ale człowiek uczy sie całe życie ... dzięki

Gość JA JESTEM TEZ ZAINERESOWAMNA
Czy jest tutaj ktoś w posiadaniu takiej trampoliny ogrodowej?

Mam na działce do 150 kg , firmy nie pamietam teraz duża z siatką, kupowałam na allegro - odbieralam osobiście z warszawy. jak masz możliwość kupuj w sklepach "medycznych" lub sportowych n Realach i innych szajsach jest straszne gówno.

Jakim cudem skakanie na trampolinie miałoby uszkodzić organy wewnętrzne? To chyba tylko przy jakimś długotrwałym skakaniu mogłoby się wydarzyć. My też kupowaliśmy trampolinę z tej samej strony co podajesz, skaczemy sobie często dla czystej rozrywki i nic mi się jeszcze nie uszkodziło ;)

Gość trampolina nie jest
dobra dla wszystkich sa tez przeciwwskazania !!!

Gość el Doctore
Tak, a palenie papierosów tez nie szkodzi, skoro niektórzy palą 30 lat i żyją? W wyniku silnych skoków zachodzi gwałtowna zmiana pędu, organizm doznaje przyspieszenia, które na niego nie działa podczas normalnych czynności. Nagłe przeciążenie (rzędu 10g) może doprowadzić do urazów narządów wewnętrznych jamy brzucha, znacznego wzrostu ciśnienia krwi, co w konsekwencji może prowadzić do zawału. Przeciążenie jest porównywalne z takim, jakiego doznają piloci myśliwców czy astronauci w czasie startu rakiety.

każde ćwiczenia moga spowodować kontuzje jeśli się je źle wykonuje. Ale trampolina jest na pewno bezpieczniejsza niż skakanie na bungee czy ze spadochronem :P przynajmniej nie spadasz głową w dół... no chyba, że jest się ekstremista i robi sie na trampolinie salta i powietrzne piruety :)

Gość Trampolina_co
Zapraszam również do odwiedzenia strony www.trampolina.co możecie znaleźć tam najlepsze trampoliny dostępne w Polsce

z mojej pracy na SORZE pamiętam że żaden rower, hulajnoga czy rolki nie powodowały takich obrażeń jak trampolina... nigdy bym tego nie kupiła dziecku ani sobie!

Gość waclaw_smialy
Dokonalem zakupu trampoliny o srednicy 366 cm i jestem z niej zadowolony. Wydaje mi sie ze problem tkwi bardziej w formie zabezpieczenia dla tego zdecydowalem sie na batute z siatka wewnetrzna. Jest juz u mnie od ponad roku teraz bedzie 3 raz uzywana i zadnej tragedii na niej nie bylo :P http://sportowybazar.pl/trampolina-z-siatka-wewnetrzna-12-ft-366-cm-hop-sport-drabinka-p50.html

Gość rekwiem
Ja mogę polecić sklep http://trampoliny.pl/ moja siostra kupiła u nich trampolinę do ogrodu w zeszłym roku i jest zadowolona. Dzieciaki mają na czym skakać, sprowadzają znajomych ze szkoły żeby poskakać. Całkiem fajna atrakcja taka trampolina.

Gość ongiśss
jakim kiretynem trzeba być żeby napisać taką bzdurę jak człowiek w 2. poście... o rany ja mam do sprzedania nowiuteńką - wczoraj odebrałam od kuriera - ale okazałąo sie,z ę kupiłam za dużą i u mnie się nie zmieści, ma 120cm. ktoś chętny jest do odebrania w lesznie

Gość gość
W mojej okolicy dziecko dostało krwotoku wewnętrznego od skoków na trampolinie!!

Gość gość
Przy intensywnych skokach wypada macica!

Gość larysa4
Trampoliny to fajna atrakcja dla dzieci. Nie są tanie, ale warto w nie zainwestować, bo będą służyć kilku pokoleniom. Jak znudzi się naszemu maluchowi taka zabawka to można ją sprzedać lub oddać sąsiadom. Tutaj jest duży wybór trampolin http://www.trampolinowo.pl/trampoliny-ogrodowe/?profi=type4 . Ceny są zróżnicowane, zależą głównie od wielkości. Ich jakość jest naprawdę dobra, więc nie musimy się obawiać, że naszemu maluchowi coś się stanie.

Gość gość
W trampolinach najważniejsze jest bezpieczeństwo. Niestety większość masowo sprzedawanych trampolin nie spełnia standardów bezpieczeństwa, co powoduje częste urazy. Starałam się znaleźć jak najbezpieczniejszą trampolinę, bo w końcu służy ona dzieciom i udało się http://www.springfree.pl Poczytajcie więcej o nich, naprawdę warto.

Gość gość
Ja kupiłam trampolinę tutaj https://www.hop-sport.pl/trampoliny-ogrodowe/ bardzo fajnie się sprawdza. Dzieciaki szaleją. Na zimę była przykryta, jak tylko zrobiło się cieplej to musieliśmy ją odsłonić. Dzieci były za nią stęsknione :)

Gość gość
Witam wszystkich. Wiem że osobie pytającej już pewnie nie doradzę, ale innym szukającym porad przy zakupie trampoliny możliwe iż tak. Otóż kupiłem ostatnio 2 trampoliny 250 i 314 /jedną na prezent/ trochę czytałem na ich temat, oraz oglądałem konstrukcje w sklepach. A to czego się dowiedziałem: - TYLKO siatka wewnętrzna jeśli chcesz uniknąć niepotrzebnych kontuzji ( w zewnętrznej może noga dostać się pomiędzy sprężyny) a jeśli kiedykolwiek mają na niej skakać dzieci/młodzież one o zasadzie tylko nie nadepnijcie na ten niebieski krąg szybko zapomną. - Zwróć uwagę na nośność sprężyn. Moim zdaniem 150kg nawet jak tylko dla małych dzieci. - Drabinka - moim zdaniem nie potrzebna dla modelu 250cm a powyżej może gdy są naprawdę małe dzieci. Wchodzi się o wiele łatwiej bez niej. - ROZMIAR - uważam że dla naprawdę małych szkrabów (do 4lat) w ilości nie większej niż 2szt rozmiar 250 jest ok. ale realnie w środku powierzchni skakania jest niecałe 2m i w przypadku powiększenia któregokolwiek parametru będzie już ciasno. Natomiast 314 spokojnie pomieści rozbudowaną ilość osób skakających, gdyż ma sporo miejsca w środku. W tym miejscu wtrącę iż trampoliny w instrukcji mają iż jednocześnie może skakać tylko jedna osoba...;) Więc podsumowując siatka wewnętrzna, sprężyny z dużą nośnością, rozmiar duży, ale uzależniony od ogrodu, firma trampoliny bez znaczenia w tych parametrach mogą się jedynie różnic delikatnie w jakości wykończenia. Jeśli przydały Ci się moje wskazówki napisz też jakąś na innym forum Pozdrawiam.

Gość nowalijkaaaa
My kupiliśmy dzieciakom dokładnie taki model trampoliny https://www.elektrostator.pl/trampolina-ogrodowa-183-cm-akcesoria-drabinka-d53.html sam produkt jest ok, nawet 3 dzieciaków nie jest w stanie jej uszkodzić :) a co do samego skakania - no słyszałam o tym, że może mieć negatywny wpływ na organizm dziecka, ale wydaje mi się że nie można wpadać w skrajności. Dzieciaki (przynajmniej moje) są w ciągłym ruchu, biegają, skaczą, wspinają się... a skakanie na trampolinie to tylko jedna z wielu ich aktywnosci w ciągu dnia (zresztą nie każdego) i nie wydaje mi się, że przez to im się coś złego dzieje. Poza tym duża trampolina nie służy tylko do skakania - jest mnóstwo zabaw, można się turlać, wygłupiać, a nawet odpoczywać :) ja nie żałuję inwestycji, sama sobie czasem chętnie skaczę - świetnie pomaga się odstresować