Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buraczekkk

GINEKOLOGIA - L4

Polecane posty

Gość buraczekkk

mam pytanie. jestem w 8 tygodniu ciązy (pierwszej). chodze do gin prywatnie. niestety dzis pol nocyn nie spalam bo bolal brzuch a od wczoraj puchna nogi. postanowilam ze musze isc do lekarza, jednak moja lekarka tylko we wtorki i w czwartki przyjmuje. natomiast dzwonilam przed chwila do przychodni - gdzie pielegniarka powiedziala ze lekarz moze mnie przyjąc ale ze nie maja aparatu do usg wiec nie wiele mi pomoze... i zebym szla do innego lekarza ktory w gabinecie ma usg albo do szpitala/ czy faktycznie do tego szpitala na ginekologie moge sie zglosic...??? i czy na dzis np otrzymam l4 ( nie poszlam dzis do pracy)? czy w szpzitalu nie wypisują >

Gość co za niewiedza
a seksić się umiałaś?!:D, tak możesz iść do szpitala jeśli czujesz niepokój i w razie czego jeśli będzie potrzebne zwolnienie to oczywiście lekarz ci je wypisze.

Gość Mamaaaaaaaaaaaaa
do szpitala, a lekarz moze wypisac zwolnienie d 5 dni wstecz

Gość buraczekkk
dzieki za normlaną odpowiedz... bo ta pierwsza odpowiedz na moj temat pokazuje tylko jak ludzie potrafią byc złosliwi. otoz to nie niewiedza - tylko ze na innych oddzialach w szpitalach l4 nie zawsze jest wypisywane. tylko trzeba isc do pediatry. wolalam zapytac bo nigdy wczesniej nie musialam korzystac z pomocy lekarzy na ginekologii. proste. a i seksic sie umialam - a o to zeby móc byc w ciąży staralam sie 7 miesiecy wiec daruj sobie swoje wywody bo nie masz gówniary przed soba. pojde w takim razie do szpitala... nie bede szukac juz dzis innego prywatnego bądz przychodni w ktorej oprocz ginekologa jest tez usg.

Gość Mamaaaaaaaaaaaaa
buraczek: niestety poziom niektorych wypowiedzi tutaj jest zenujacy. Glupia krytyka, ja tam olewam takie wypowiedzi. A moze zadzwon na izbe przyjec, spytaj czy Cie przyjma? A jak nie to szukaj innego gina-ale w sumie powinni Cie przyjac, w koncu to ich obowiazek (chociaz cos mi sie kojarzy, ze czasem przyjmuja dopiero po 18 jak gabinety sa pozamykane)A Twoj prywatny gin moze wystawic Ci zwolnienia na dzis nawet i w piatek

Gość magga m.
do pediatry???????????? po co do pediatry???????????????????????? masz 16 lat i jestes w ciazy czy jak????

Gość buraczekkk
nie chodzilo mi o pediatre mimo ze tak go nazwalam w poscie... wszytsko przez zdenerwowanie... chodzilo o lekarza pierwszego kontaktu...

Gość magga m.
ło matko...trzeba miec nasrane niezle we lbie zeby pomylic lekarza pierwszego kontaktu z pediatra:D:D:D:D:D idiotko...:D:D:D:D

Gość Ciężarna 30
Cześć , lepiej nie zwlekaj i jedź do szpitala. Ja w 5 tygodniu ciąży wieczorem poczułam straszne bóle brzucha i spadło mi ciśnienie do tego stopnia, że ledwie o własnych nogach weszłam na pierwsze piętro szpitala. Nie ma się co zastanawiać, to jest szpital, powinien Ci udzielić pomocy. W w razie czego pokieruje Cię gdzie trzeba. A o zwolnienie się nie martw, ja leżałam akurat tydzień więc oczywiście dostałam ale myślę, że w Twoim przypadku też jest to możliwe. Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia.

Gość Ciężarna 30
A co do spuchniętych nóg- przyczyną może być upał plus zatrzymująca się woda w organizmie, ja już jestem w 9 miesiącu i też coś o tym wiem. Ponieważ u Ciebie to początek ciąży, jedź i się nie zastanawiaj. Powodzenia

Gość buraczekkk
ty natomiast pokazałas kim jestes. ja nie bede cie obrazac bo ma takie rzeczy gdzies... pomylilo mi sie moze dlatego ze sprawuje prawna opieke nad mlodszym rodzenstwem i tak sie sklada ze czesto jestem z nimi u pediarty ... i moze wplasnie dlatego mi sie tak napisalo. no ale jak ty to mozesz zrozumiec . najlepiej jest kogos obrazac... ale to tylko sobie wystawiasz swiadectwo kim jestes.

Gość magga m.
bla.bla, bla..gadaj dalej:D:D:D

Gość buraczekkk
dziekuje "ciezarna 30" to moja pierwsza ciąża... i dlatego o wszytsko sie martwie... a nie mam mamy wiec czasem brakuje mi tego ze nie moge sie jej zapytac co robic... wlasnie w takich momentach jak dzis

Gość Joanno J odezwij się jutro
magga m idź dziecko do szkoły albo na spacer się dotleń albo pozytaj jakąkolwiek książkę bo ci ten poziom inteligencji zostanie na zawsze.

Gość magga m.
skonczylas debilko juz..czy jeszcze cos???:D:D:D:D:D

Gość ciężarna 30
Nie ma za co dziękować, lepiej dmuchać na zimne. Może okazać się, że wszystko jest w porządku i wcale nie zostaniesz w szpitalu. Ból brzucha może być spowodowany tym, że macica rośnie, rozciąganiem się więzadeł, ale lepiej to sprawdzić i porozmawiać z lekarzem. Ja mogę CIę uspokoić chwilowo, wiem co czujesz bo to też moja pierwsza ciąża, ale zgłoś się do specjalisty. On rozwieje Twoje wątpliwości. Daj później znać co i jak:)