Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo proszę, pomóżcie

Zabieg czyszczenia macicy po poronieniu

Polecane posty

Jestem/byłam w 8 tygodniu upragnionej ciąży...wczoraj dowiedziałam się, że serduszko nie bije.... jutro mam się zgłosić do szpitala na Inflanckiej w Warszawie na czyszczenie macicy...nawet pogrzebu nie da się zrobić w takich sytuacjach....prawie nie widzę przez spuchnięte od płaczu oczy....Napiszcie proszę jak długo trwa taki zabieg i jak długo leży sie po nim w szpitalu? czy może wychodzi tego samego dnia?

podnoszę

Gość 03467
nie martw sie! dasz rade! musisz sie pozytywnie nastawic i nastepnym razem napewno sie uda! ja poronilam dwa razy wiec wiem jak jest ciezko :( ale za trecim razem sie udalo i mam sliczna coreczke i tobie tez sie uda! ja mialam zabiegi pod calkowita narkoza wiec nic nie widzialam i nic nie czulam i tegop samego nia szlam do domu bo mialam zaprzyjaznionego lekarza. ale ciezko mi bylo po zabiegu - organizm strasznie byl oslabiony i nie moglam sie utrzymac na nogach bo co chwile mdlalam. wazne zebys odpoczywala i sie nie przemeczala! zadnych goracych kapieli i niech caly czas ktos bedzie przy tobie! niemartw sie! napewno wkrotce doczekasz sie swojego upragnionego dzidziusia!! zycze zdrowia i powodzenia!

Gość przykro mi bardzo
ja miałam zabieg bez narkozy. tzn. dali mi zastrzyk normalnie do żyły, "straciłam" po nim świadomośc na jakieś 15 minut, czyli na czas zabiegu i jak wyjeżdzałam z sali po zabiegu to sie ocknęłąm. nic nie bolałao, normalna drzemka. Późńiej też ok. Dasz rade. Mnie przywiązywali nogi do fotela, i to było dla mnie najbardziej nieprzyjemne. musieli je przywiązac bo jak kimałam to nogi by leciały bezwładnie. 3 miesiące po poronieniu zaszłam w ciąże i dzis jestem szczęśliwą mamą.

a co w sytuacji,jesli jest sie w np. 8-10 tyg.ciazy,i nastapi krwawienie? Trzeba isc na czyszczenie?

trzeba isc do lekarza. on oceni czy potrzebne jest czyszczenie czy nie.

Gość loveFK
Przykro mi:( wiem jak cierpisz bo to samo przechodziłam niecałe 2 lata temu.Sam zabieg nie jest długi,trwa ok.20 min.Ja mialam w pełnej narkozie.Do domu wyszlam na drugi dzien rano. Musisz być silna bo i dla Ciebie wreszcie zaświeci słoneczko choć teraz tak strasznie boli.Ja 2 miesiące temu urodziłam synka,ciąża bezproblemowa od pocztaku do końca choć bałam sie każdego nawet najmniejszegop bólu brzucha.Trzymam kciuki za Ciebie i zycze duzo siły.

Gość ja dwa razy poronilam
az tak bardzo to nie boli... Przeciez to poczatek ciazy... Raz autobus podskoczyl na dziurze (az mi zeby szczeknely :P ), a raz po wizycie na saunie... Zdarza sie. Czesto nawet sie o tym nie wie...

Gość To było wczoraj...
Ja mialam ten zabieg wzcoraj...mam 16 lat. To nie boli. usypiają i potem budzi sie Pani na swoim szpitalnym łózku... mogąbyć wymioty i omdlenia ( ja nie miałam nic z tych rzeczy). Zabieg trwa 5 minut nawet nie, od 1 - 3 dni mogą Panią prosić o zostanie w szpitalu.

Gość gość
Ja dzis ide do szpitala jestem w 8 tyg ciazy I lekarz juz nie daje szans jest za malutkie boje tego wszystkiego tego czy dam.rade psychicznie tego zabiego tego jak wroce do pracy wszystkim.sie przejmuje :( boje sie naprawde ale musze byc silna bo w domu mam corke co ma.4 latka

Gość gość
będzie dobrze, głowa do góry

Gość gość
Jak za malutkie?? Lekarz chce usunąć ciążę, bo zarodek jest za mały? A serce bije??