Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 13 dzien cyklu

starania na marzec 2011 :)

Polecane posty

Gość dzien cyklu
Navi jak wygladal Twoj monitoring? ile razy mialas usg? wiedzialas ze pecherzyk pekl? czy CLo wplywa tez na pekniecie pecherzyka? :) znowu bede o jakies info madrzejsza :D

w tym cyklu miałam 2 razy usg (ostatnie dzień przed owulacją). niestety po owulacji nie miałam się jak spotkać z moją lekarką. dodatkowo używałam testów owulacyjnych, na których tym razem wychodziły ciemne kreski. clo nie wpływa niestety na pęknięcie pęcherzyka, wpływa jedynie na jego dojrzewanie do owulacji. tego bałam się najbardziej - że nie pęknie a ja o tym się nawet nie dowiem - bo nie miałam jak się spotkać z moją gin, ale jak widać pękł ;)

Gość nelly_mama
W poprzednim cyklu miałam owulkę na 100% (i wtedy też miałam tą wysoką prolaktynę), a w tym...chyba też bo i śluz mi się zmieniał, i położenie szyjki się zmieniało, i piersi się zmieniły no i od pewnego dnia cyklu zaczęłam kłucie w podbrzuszu czuc. A czy tak było na 100% to się dowiem na podstawie tego, jaki będę miec w tym cyklu progesteron. Moje cykle są szalone jeżeli chodzi o długośc: najkrótszy miał 26 dni, najdłuższy 33, a ostatni 28. Mam nadzieję, że obecny będzie albo krótki, bo zależy mi aby byc po @ na wyjazd, albo będzie trwał 9 miesięcy ;).

ja za ciebie trzymam kciuki, bo jeśli twoja wysoka prolaktyna nie zahamowała owulacji, to na zapłodnienie nie ma już wpływu raczej ;) chcę was dziewczyny widzieć na majówkach;) ale już ;) bo co ja tak bez was zrobię?

Gość dzien cyklu
dziewczyny wiec co wplywa to ze pecherzyk nie peka? co hamuje owulacje? wysoka prolaktyna? a jesli owulacja byla to progesteron powinien byc wysoki tak?

Gość nelly_mama
Jeżeli owulacja była, to progesteron będzie wysoki i na badaniu u ginekologa można dostrzec płyn w Zatoce Douglasa. Prolaktyna może hamowac pękanie pęcherzyka, ale jak widac na moim przykładzie, nie musi.

Gość nelly_mama
Miałam na myśli badanie USG

Gość dzien cyklu
aha... to skoro ja mam dalej te plamienia to znaczy ze progesteron dalej niski, czyli owulacji nie ma...

Gość nelly_mama
Tego nie wiemy, to możesz stwierdzic tylko jak zbadasz hormony, bo niekoniecznie te Twoje plamienia są oznaką niskiego progesteronu. Musisz się koniecznie przebadac, bo nigdy nic nie wiadomo.

Gość dzien cyklu
hmmm..... wiem wiem, musze sie przebadac... ale najpierw odczekac swoje..

Gość dzien cyklu
ale jesli mam progesteron niski to znaczy ze nie miewam owulacji tak?

Gość nelly_mama
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale znalazłam coś takiego: "Niski poziom progesteronu WSKAZUJE na (a nie: z całą pewnością potwierdza) brak owulacji. Jest to jednak badanie pośrednie i w tym kontekście istnieje taka (mało prawdopodobna) możliwość, że owulacja jednak nastąpiła" Poza tym nawet, jeżeli nie miałaś owulki to cykl bezowulacyjny zawsze się może zdarzyc. Ja bym się bardziej obawiała, czy ta Luteina bez badań Ci nie zaszkodziła. Ale jeżeli faktycznie nie miałaś owulki to to by tłumaczyło skąpą miesiączkę, która nie jest tak naprawdę miesiączką, tylko krwawieniem śródcykliczym w tym przypadku. Ale wcale nie musi tak byc - nie znam się na tym fachowo.

Gość nelly_mama
O Luteinie znalazłam coś takiego: " Z tego powodu przy planowanej ciąży lek nie powinien być podawany przed owulacją, aby nie utrudniać zapłodnienia. Hamuje nadmierny rozrost endometrium pod wpływem estrogenów. Może podany zbyt wcześnie hamować dojrzewanie pęcherzyków Graafa, a przez to blokować owulację"

Gość nelly_mama
Navi, Jak mi się uda (jakoś nie mam do tego przekonania do końca :)) to z miłą chęcią dołączę do majówek :). Chcę wierzyc, że mogło się udac, ale nie chce się też za mocno nakręcac. A może...może jednak się udało i w góry pojadę już w dwupaku ;).

Gość dzien cyklu
dzieki nelly :) no wlasnie... ehhh... Luteiny juz nie wezme, ale mimo wszystko w 16dc kiedy zaczynalam brac, to juz wg dlugosci poprzednich cyklow powinno byc po owulacji. cos mi mowi ze jak sie pozbede tych "plamien" to wszystko bedzie dobrze i zostane mama :)

Gość nelly_mama
Dzień cyklu, Z pewnością tak będzie. A mi się uda jak tylko uporam się z prolaktyną!

Gość dzien cyklu
szansa zawsze jest nelly ;)

Gość dzien cyklu
:)

Gość nelly_mama
Ja mam za 2 dni zbadac sobie progesteron i jakieś 4 hormony tarczycowe. Zastanawiam się, czy jeżeli zrobię dodatkowo bete, to już powinna wyjśc (to będzie mój 23dc) - co myślicie?

Gość dzien cyklu
mysle ze mozna :) mozesz sprobowac! :) ja niestety nie mam mozliwosci tej bety, a szkoda, pewnie bym biegala na nia co miesiac ;) a u mnie krwi konkretnej brak, dalej brunatny sluz a na tamponie tylko dwie czerwone "niteczki" - i to ma byc @ ? nie wiem teraz czy wczoraj byl moj pierwszy dzien nowego cyklu.. wczoraj w tym brunatnym sie pojawilo troche rozowego, po nocy tylko brunatne... kurcze, skomplikowalo mi to teraz odliczanie dni cyklu... no i od wieki wiekow, 1 i 2 dzien cyklu to dla mnie mordega bolowa, dwa dni na przeciwbolowych non stop! - teraz bolow zadnych... czemu musi sie u mnie wszystko tak komplikowac...

Gość dzien cyklu
strasznie Wam zazdroszcze "gina pod reka.." - jesli wiecie o co mi chodzi... u mnie to jedna wielka niewiadoma ze wszystkim. poszlabym nekac tutaj ta pania specjalistke w poslkiej przychodni, ale zwyczajnie mnie na to nie stac :(

Gość nelly_mama
Nie no pomyślałam sobie teraz, że bez sensu ta beta, przecież to zwyczajnie niemożliwe, żebym była w ciąży, tyle czasu się nie udawało, to dlaczego teraz miałoby się udac, i ta prolaktyna. Ale mnie bez sensu przez chwilę podkusiło ! Nie robię tej bety i już :).

Gość dzien cyklu
a moze Twoje odczucia dotyczyly wiecej osob ;) wiec czemu akurat nie Ciebie? :) nie ma co sie nakrecac, najwyzej bedziesz miec super niespodzianke :)

Gość dzien cyklu
wszystki sie zaciazycie i zostane tutaj sama :( oczywiscie zycze Wam tego z calego serca, ale wszystkie sie juz tak dziewczyny powykruszaly... a nkogo nowego nie ma . chyba czas utowrzyc nowy watek

Gość nelly_mama
Racja, dziewczynom się udało i nas poopuszczały. Może faktycznie czas na nowy wątek: 'starania na maj/czerwiec 2011'.'

Gość nelly_mama
Dzień cyklu, Nie zostaniesz sama, uda Ci się na pewno, a raczej to ja zostanę sama - zobacz staram się już rok i nic :(.

Gość dzien cyklu
nelly_mama u mnie ten cykl juz stracony, u Ciebie niekoniecznie, u Ciebie nadal szansa ;) wiec wyglada na to ze zostane sama zuplenie... to co? zakladamy nowy watek? moze sie ktos dolaczy nowy?

Gość nelly_mama
No to zakładamy :), może przyniesie nam więcej szczęścia. Proponuje: 'starania na maj 2011 :)'.