Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atramka

czy przechodząc na wegetarianizm schudnę?

Polecane posty

jak w temacie :) poza tym jeśli jest tu jakiś wegetarianin proszę o porady jak zacząć... z góry wszystkim dziękuję :)

Gość ale beznadziejny klip
nie najlepsza jest dieta Dukana, a ona opiera się na mięsie

dlaczego przytyję? Podobno dieta wegetariańska sprzyja szczupłej sylwetce (badania to potwierdzają)

54kg przy 160cm i chcę się wreszcie zacząć zdrowo odżywiać i tak wpoić moim dzieciom od małego!

Gość bedzie i grecja i argentyna
niekoniecznie, to zalezy czy twoj organizm potrzebuje miesa. ja przez 8 lat nie jadlam miesa w zadnej postaci i wcale chuda nie bylam :O od czasu kiedy jem mieso (a jem w ogole wszystko w umiarkowancyh ilosciach) waze 52 kg przy 170

nie jedząc mięsa wcale nie znaczy, że nie będziesz jadła również słodyczy czy też białego pieczywa, tłustych sosów od których tyłek rosnie :)

" dlaczego przytyję? Podobno dieta wegetariańska sprzyja szczupłej sylwetce (badania to potwierdzają) " które badania? :classic_cool: to wpoić dzieciom powinnaś, że zdrowa dieta optymalna jest dietą, która nie eliminuje białek i tłuszczu, wegetarianizm nie jest zdrowy.

a jak się o tym przekonać? Chyba trzeba spróbować i przyjrzeć się własnemu organizmowi co?

nie, dzieciom absolutnie nie zabronię jeść mięsa, ale ja już jestem w takim wieku, że mogę poeksperymentować ze sobą :)

jestem wege od 12 lat i jestem zdorwa. Rozsądny wegetarianizm jest zdrowy, nie wypisujcie głupot

też mi się tak wydaje, że jest zdrowy. Owoce, warzywa to same witaminy, plus białko itp a cóż takiego jest w tym mięsie? Nie chcę nikogo prowokować swoimi poglądami, proszę tylko o merytoryczną dyskusję

Gość ejbisi
Ja znam jedna wegetarianke ktora jest gruba i wciaz tyje. Wszystko zalezy od tego co bedziesz jadla.

Gość ejbisi
Własnie białko jest w miesie...

chipsów i lodów nie lubię, natomiast co się tyczy słodyczy... moja słabość niestety :(

schudniesz jak zaczniesz uprawiać sport. a co się je to bez znaczenia bo i tak wszko jest sztucznie napędzane....

ale nie tylko, jest jeszcze mnóstwo innych źródeł białka i można je doskonale uzupełnić, rezygnując z mięsa - tak myślę...

uprawiam sport, rowerek, skakanka, abs, A8W, już pomijam odchudzanie... Chcę być po prostu zdrowsza, mieć więcej energii, radości, trochę "wyluzować" - nie wiem czemu ale łączę to właśnie z wegetarianizmem...

"Owoce, warzywa to same witaminy, plus białko itp a cóż takiego jest w tym mięsie" białko jest w mięsie, jest też tłuszcz, który - o zgrozo! - jest niezbędny by być zdrowym!! żadne białko i żaden tłuszcz roślinne nie są tak wartościowe jak zwierzęce, każdy dietetyk ci to powie. warzywa i owoce są bardzo ważne, ale mięso też. jeśli chcesz schudnąć zrezygnuj z mącznych potraw i słodyczy.

bazienka, ale ona nie sprecyzowała, że chodzi jej o laktoowowegetarianizm :classic_cool:

nawet nie wiem co to jest laktowegetarianizm, na pewno nie chcę być weganką bo to już hardcor ale wegetarianizm -czemu nie?

"ale wegetarianizm -czemu nie?" bo człowiek jest wszystkożerny z natury i wegetarianizm, tak jak jedzenie samego mięsa, jest niezgodne z jego naturą 🖐️

wiecie co? tak sobie teraz myślę, że jedzenie mięsa w moim przypadku ogranicza się tylko do (o zgrozo!) parówek, i jakiegoś schabowego czy mielonego raz na 1-2tygodnie... Wędlin zero, więc w zasadzie jak mam wcinać te parówki to już lepiej chyba nic :P

Gość boston masaczusets
ogladalam kiedys program gdzie porownali 3 dziewczyny- jedna zywila sie owocami i warzywami,druga ich nie jadla bo byla na diecie niskoweglowodanowej(czyli sporo bialka i tluszczu) a trzecia na fast foodzie.najwiecej schudla ta co odzywila sie jak wege i najlepiej sie czula oraz o dziwo nie stracila duzo na sile.mozna schudnac ale zalezy co bedziesz jesc,poza tym to nie mieso jest produktem ktory najbardziej tuczy.

jeśli ci to wystarcza... ale nie radzę ci eliminować go zupełnie. a ryb nie jesz w ogóle? przecież ryby to też mięso.

"boston masaczusets ogladalam kiedys program gdzie porownali 3 dziewczyny- jedna zywila sie owocami i warzywami,druga ich nie jadla bo byla na diecie niskoweglowodanowej(czyli sporo bialka i tluszczu) a trzecia na fast foodzie.najwiecej schudla ta co odzywila sie jak wege i najlepiej sie czula oraz o dziwo nie stracila duzo na sile.mozna schudnac ale zalezy co bedziesz jesc,poza tym to nie mieso jest produktem ktory najbardziej tuczy." "badania" tendencyjne - przesada w żadną stronę nie jest zdrowa

prawdziwych ryb (z krwi i kości) nie jem, natomiast filety czy paluszki owszem, czasem mi się zdarza...

byłam wege, nie jadłam też ryb ani nic, co miało w sobie chocby aromat mięsa, nie jadłam jajek i nie piłam mleka. miód jadłam. i sobie tak organizm rozregulowałam, że nawet okres mi się wstrzymał, przytyłam bardzo. uwierz, że nie objadałam się, przestrzegałam tej diety... i już nigdy więcej.