Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

CZY OPŁACA SIE STUDIOWAĆ DZIENNIKARSTWO??????????????!!!!!!!!!!

Polecane posty

oplaca sie studowac dziennikartwo? chcialabym sie wybrac nate studia ,mam predyspozycje,kazdy mowi ze to latwy kierunek no ale... kazdy mowi tez ze zeby byc dziennikarzem nie trzeba studiowac,lepiej stuydowac cos innego zeby jakby co miec inny kierunek w zawodzie,jesli praca dziennikarza nie wypali. No i ze jesli nei studiuje sie w wawie to dziennikarstwo czysto sie nie oplaca...

jest tu ktos kto studiował/studiuje dziennikarstwo ??

Patrząc po wykształceniu znanych z TV dziennikarzy, to faktycznie opłaca się studiować wszystko inne niż dziennikarstwo.

Gość hjyf
lepiej pójdź na filologie polska, podszlifujesz warsztat, zawsze mozesz zrobic specjalizacje dziennikarska w tym zakresie a najlepiej to idz na zupelnie inny kierunek a umiejetnosci dziennikarskie rozwijaj przy okazji

rozum mam swoj ,ale skoro kazdy ,niemal kazdy tak mowi ,to chyba na dziennikarstwo nie pojde:P

Gość ja chodzilam do LO
do klasy dziennikarskiej. Blad zyciowy...

Mam licencjat z dziennikarstwa z jednej lubelskiej uczelni i szczerze mowiac nie polecam :/ Na studiach miałam wszystko ekonomike, ekonomie, miedzynarodowe stosunki gospodarcze ,prawo gospodarcze, cywilne i jeszcze jakies, miedzynarodowe stosunki polityczne poprostu wszystko tylko nie warsztaty. Chyba lepiej pojsc własnie na socjologie, albo filologie a pozniej zrobic podyplomowke z dziennikarstwa albo magisterke.

Gość fjfjfjjgf
Skarbek86- bo na lubelskich uczelniachi nie tylko robia program pod wykładowców- aby wykładowcy mieli etaty, a student to student kogo obchodzu jak przygotowuja do zawodu ja mam wraznie ze 3/5 kierunków nie rwato studiowac bo włąsciwie do niczego nie przygotowuja

Gość gość
No jaszka, ale to też zalezy od twoich osobistych predyspozycji. Jak nie masz siły przebicia i nie jesteś ogarnięta, lotna i szuybka. Nie masz co marzyć o dziennikarstwie, a jak przejawiasz takie cechy, pakuj się do Krakowa i wpadaj na uczelnię gdzie ja studiuję https://www.ignatianum.edu.pl/

Gość gość
No jaszka, ale to też zalezy od twoich osobistych predyspozycji. Jak nie masz siły przebicia i nie jesteś ogarnięta, lotna i szuybka. Nie masz co marzyć o dziennikarstwie, a jak przejawiasz takie cechy, pakuj się do Krakowa i wpadaj na uczelnię gdzie ja studiuję https://www.ignatianum.edu.pl/