Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiaaaa

do osób znających się na komputerach

Polecane posty

Gość jusiaaaa

prosze o pomoc bo można powiedzieć, że kompletnie nie znam się na komputerach a zamierzam kupić sobie laptopa, tak mniej więcej do 2500zł, prosze polećcie jakąś marke, a najlepiej konkretny model

Gość kalejdoskop bordoo
marka i model sa nieistotne tak naprawde liczy sie mobilnosc sprzetu, tzn. to jaka ma karte graficzna, dysk i cala reszte, a jaka firma to juz zalezy od ciebie, ja np., polecam TOSHIBE :)

Gość jusiaaaa
popularne są acer i asus ale podobno nie są zbyt dobre.... no właśnie ja się nie znam na tych wszystkich kartach graficznych, procesorach

najpierw zastanów się czy potrzebny ci jest komputer którego jedynym atutem jest mobilność

Gość jusiaaaa
mi wystarczy taki, żeby można było sobie swobodnie "chodzić" po internecie, oglądać jakieś filmy itp

Gość kalejdoskop bordoo
mialam dlugi czas Toshibe i ani razu sie nie zepsul itp. A kolezanka miala Acera i chodzi juz 3 rok bez zarzutu :) zalezy na co trafisz :)

Gość Klarra90
wszystk ozależy do tego co chcesz robić na tym komputerze? Tylko psiać, ew pracować? Czy może grać? (czego na lapkach sie nie poleca)

Gość kalejdoskop bordoo
no to nie musisz miec duzych wymagan sprzetowych :) nawet taki do 1,5tys ci spokojnie starczy :)

Tak jak przedmówca napisał, po co ci laptop za 2500? Do internetu kup taki do 1600, asus jest dobra marka, nie słuchaj idiotów, możesz spokojnie brać też fujitsu, hp, aczkolwiek laptop to gówno, blaszak rządzi

do filmów i netu to lepszy stacjonarny bo laptop nie dość ze ma mniej ergonomiczną klawiaturę to jeszcze mniejszy monitor i kiepskie głośniki (nazwane tego urządzeniem do oglądania filmów to śmiech na sali) lepiej kupić PC za 1200 - 1500 i monitor za 700 będzie ci się o wiele lepiej

Gość jusiaaaa
a czy przy takim za 1600zł nie będzie mi neta muliło?

Gość Martinoska007
zalezy jaki ebdziesz miec internet, pamiec i karte rgaficzna :) ja kupowalam 3 lata temu za 4 tys, toshibe. Do dzisiaj mam, ale słuzyla tez do pracy. Obecnie zastanawiam sie czy sobie takiego malutkiego nie kupic, za ok. 1000-1500, do torebki się zmeisci. najlepiej popytaj jakiegos znajomego infromatyka, ale takiego co się zna na spzrecie. Nie idz do sklepu bo tam Ci wcisna gowno aby tylko spzredac. Wiem co mowie, moj maz jest informatykiem, poszedl kiedys do sklepu, popytac o jakies laptopy dla mnie wlasnie i takich bzdur się nasłuchal, ze jak wychodził to mial oczy jak spody od filizanek, a gebe rozdzaiwiona jak wrota od stodoły :D

Gość jusiaaaa
dzięki wszystkim za dobre rady :) do sklepu wybiorę się chyba z kuzynem bo on bardziej jest w temacie komputerów niż ja :)

Gość Martinoska007
a nie jest jakims geekiem przypadkiem? Tez czasami nie warto isc z gadzeciarzami, bo wyjdziesz z kolorowym pudłem a nie komputerem :P

Gość jusiaaaa
nie jest :) myśle że coś za rozsądną cenę i w miarę praktyczny pomoże mi wybrać

jusiaaaa -> możesz mieć kompa i za 10000 ale i tak net będzie ci mulił jeśli będize kiepskie łącze ;p bo to jak działa net zależy od szybkości i stabilności łącza a nie od komputera

Gość jusiaaaa
a procesor nie ma na to wpływu?

jasne, ze ma. Ale jak bedziesz miec wypasiony komputer a badziewne lacze to sie za przeproszeniem zesrasz, a i tak bedzie mulilo. Tak jakbys wsadzila silnik porsze do malucha i sie dziwila, ze telepie w czasie jazdy :P

Gość jusiaaaa
czyli jaki procesor jest dobry? chodzi mi o taką minimalna moc