Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulek1989

zgrztytanie zębami

Polecane posty

Gość kasiulek1989

Witam! Mojej ośmiomiesięcznej córeczce wyszły właśnie górne jedynki i od tego czasu zaczęło się...zgrzytanie zębami. Zgrzyta jak bardzo czegoś chce, jak się nad czymś skupia, jak zaczyna marudzić bo śpiąca. No i niestety zauważyłam również, że zgrzyta w nocy. Jaka może być przyczyna tej sytuacji?

Gość iLLIm
a TY pewnie pisdą zgrzytałaś na walenie :D MOże jej to zostało po tobie tylko się na zęby przeniosło :D:DD:

Gość martuuulka
Robaki.

pizda* jak juz cos ty pryszcaty analfabeto. Ze szkoly juz wrociliscie i zaczynacie pokazywac czego was rodzice nauczyli? PATOLOGIA JEDNA.

Gość kasiulek1989
Zaiste inteligentna wypowiedź na pomarańczowym nicku. Jak masz takie rzeczy pisać to w ogóle się powstrzymaj od wypowiedzi, bo nie tyle są głupie co żenujące i żałosne. Jak Ci się nudzi w domu to przestudiuj słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny. Dzięki Jagoda. Czyli mam się wybrać z nią do lekarza?

Gość po pierwsze
chyba idź do lekarza. Mała zacznie sobie z czasem ścierać te zęby jak to za długo potrwa. Wiem cos o tym, bo zgrzytam od zawsze.

jak wyszły zęby mojemu synkowi to też zgrzytał, poszłam z tym do lekarza i ten stwierdził, że dla dziecka zęby to kolejna zabawka i właśnie dla zabawy to robi. Faktycznie, jak każda zabawka po jakimś czasie mu się znudziło :)

Gość bnghhhjnyhn
moja dwojka dzieci zgrzyta ale tylko w nocy, i to tak naprawde mocno i bardzo glosno...rano az siue poytam corki czy ja zeby nie bola a ona ze nie...czasem spi ze mna w lozku to az mnie ciary przechodza jak to slysze...maly to samo.Corka miala robionbe badania na robaki i jest ok

Kilka przyczyn może być 1)owsiki 2)bruksizm 3)zabawa 4) może też w ten sposób próbować podrapać sobie dziąsła. Wcześniej pewnie je tak masowała, a jak wyszły ząbki to zaczęły troszkę przeszkadzać

Gość kasiulek1989
dzięki bardzo- uspokoiłyście mnie trochę:) Jednak dla pewności pójdę z nią do lekarza, może rzeczywiście jakieś robaki się nie wiadomo skąd przypałętały...;/