Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Opalanie na słoneczku w ciąży?

Polecane posty

Mam takie pytanie czy nie szkodzi dziecku opalanie się w czasie ciąży, jestem na przełomie 4, 5 miesiąca. Nie chodzi mi tu o solarium tylko takie wylegiwanie się na słońcu w te piękne dni.

pamiętaj, że w ciąży robią się przebarwienia, więc nie radzę się opalać, bo one zostają- ja tak zaszalałam i zostały plamy :/ co do wpływu na dziecko są różne opinie- że przegrzanie może powodować nawet poronienie lub przedwczesny poród. Najlepiej zapytaj lekarza Najgorzej jest między 11 a 14

Gość Malinowa_mammba
Ja się trochę opalałam w ciąży. Tzn tylko buzie i dekolt lub nogi. Zawsze tak siedziałam, że brzuszek miałam w cieniu i dodatkowo kładłam sobie na niego mokry, zimny ręcznik.

Gość Malinowa_mammba
Aha i nigdy nie miałam żadnych przebarwień, także to nie jest reguła.

mi lekarz odradzał opalanie...to może źle się skończyć dla dziecka...ale nogi można wystawić na słoneczko ale nie na bardzo długo i nie w słońce w samo południe

Moja bratowa jest w 9 miesiącu i odkąd pojawiło się słońce normalnie się opala tyle, że brzuch zawsze zakryty ręcznikiem. Nic jej jest, czuje się świetnie :) Także co osoba to inne zdanie i doświadczenia :) Najlepiej zapytaj swojego lekarza co myśli na ten temat :)