Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minjoihkugh

Zasiłek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość minjoihkugh

Jestem zarejestrowana w PUP jako bezrobotna z prawem do zasiłku. Dzisiaj miałam stawić się w PUP po jego odbiór ale nie miałam takiej możliwości. Dzwoniłam i okazało się, że muszę to usprawiedliwić. Nie będzie problemu z otrzymaniem tych pieniędzy jeśli przedstawię jutro zaświadczenie lekarskie, że byłam w tym dniu u lekarza? Czy pracownicy urzędu sprawdzają jakoś prawdziwość przyniesionego w tym celu zaświadczenia lekarskiego? Proszę o szybką odpowiedź

Gość minjoihkugh
wolałam do ręki

Gość a nie lepiej na konto
Usprawiedliwić ? Co ? Że nie odebrałaś zasiłku ??????????? :o Nie, nie słyszałam o czymś takim , jeszcze na usprawiedliwienie L-4 ??????

weź statut bezrobotnego - poczytaj - bo może coś się zmieniło w tej kwestii :o

Gość minjoihkugh
zasiłek przysługuje na konkretny dzień. jutro mi nie wypłacą chyba że podam powód dlaczego mnie nie było i go UDOKUMENTUJE. nie mam jak tego udokumentować ale mam lewe zwolnienie lekarskie, tylko boje się czy oni mogą jakoś sprawdzić czy ono jest lewe

Słuchaj - musisz mieć PORADĘ lekarską w tym dniu - jeśli żądają usprawiedliwienia.Sprawdzają :( Załóż sobie konto jak nie masz - tak jest lepiej . po co tam łazić :o

Masz ZUS-ZLA ??? To spoko. Nie sprawdzają.:)

Gość minjoihkugh
mam zwykłe zaświadczenie lekarskie puste do wypełnienia z pieczątkami, podpisami itp. sprawdzą czy rzeczywiście tam byłam?

Gość minjoihkugh
bez takich ok? zasiłek mi przysługuje. Po prostu nie mogłam dzisiaj się tam stawić po odbiór zasiłku z przyczyn osobistych. Musze to jakoś udowodnić żeby mi dali go jutro a jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to zaświadczenie lekarskie

Gość minjoihkugh
jak będę chciała to sobie znajdę a tobie goowno do tego

napisałam Ci przecież:) chyba się domyśliłaś - nie sprawdzają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idź po forsę.

Gość minjoihkugh
Tak, mam zwykły świstek lekarski. Chodzi mi tylko o to czy nie będzie żadnych kłopotów bo kasa mi się tak czy tak należy. Skoro mówicie, że nie będzie problemów to ok

Mogą być problemy. Lepsza wpłata na konto, jaki to problem? Poza tym, do lekarza zawsze możesz iść i choćby biegunką się wytłumaczyć, da zwolnienie.

Dla nich liczy się tylko L4. Bodajże potrącają zasiłek za czas przebywania na zwolnieniu. Nie jestem pewna czy teraz też tak jest.

Gość kasiasrasiamasia
ok ale jak niby mają sprawdzić takie zwykłe zaświadczenie lekarskie bez żadnych numerów itp? przecież nie zadzwonią do przychodni zapytać czy była tam czy nie. Pokaże zaświadczenie, wydadzą jej kwitek, z nim do banku po kase i już

Gość kasiasrasiamasia
ale jak je sprawdzacie niby?

Gość gargamelica
Z tą biegunką to dobry pomysł, mogłaś iść do lekarza np. wieczorem i powiedzieć, że się zatrułaś czymś i nie mogłaś wcześniej przyjść, bo co chwila wymiotowałaś i do kibelka latałaś, i miałabyś L4, nawet jeśli jakimś cudem by to chcieli sprawdzić to byłoby ok. Sama miałam taką sytuację, z tym, że naprawdę się zatrułam, a lekarz do mnie: chce Pani tylko 1 dzień zwolnienia? Może do końca tygodnia wypisać? A był poniedziałek:)

Gość minjoihkugh
gdzie ja teraz znajdę lekarza?

Gość minjoihkugh
i ma mi wypisać L4? ale jak? na PUP?

Gość skwearek_szuwarek
hej! mam pytanko, pracuje w jednej firmie na umowe na czas nieokreslony od 08.2010 czy jak bym chciala odejsc stad za porozumieniem stron moge zglosic sie w PUP jako bezrobotna? czy bede miala prawo do zasilku? kurcze, przepraszam ale na prawde sie na tym nie znam. Bardzo dziekuje za odpowiedzi

Gość za porozumieniem stron nie
dostaniesz przez pierwsze 3 miesiace zasiłku bo to jest tak, jakbys ty chciał/a sam/a się zwolnic z pracy oni honorują tylko utratę pracy z powodu np redukcji etatów, zakonczenia umowy badz tego typu rzeczy

Gość kcnh vb
cholerne nieroby i cwaniaki na dany dzien sie wam zglosic trudno ja bym wam dał !!! tylko szpital by zwalniał z tego obowiazku bo z katarkiem to mozna przyjsc

Gość nawet nie próbuj
jak bedziesz miała pecha , zgłoszą fałszerstwo na policje i będziesz odpowiadała za fałszowanie dokumentów a i z zasiłkiem pożegnasz się , miej rozum