Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwolnijsięodładowarki

dziewczyny od kiedy daje się dziecku: arbuza,truskawki,pomarańczę,kiwi etc?

Polecane posty

j.w.

i jeszcze zapytam o: danonki,monte,twarożek,jogurt,chleb z masełkiem? córka ma 8mcy i tak się zastanawiam kiedy co...:)

dziecko fajna babko:)

Gość a mój syneczek
danonki, monte?? To daj jej od razu cukierniczkę do zjedzenia!! nie kumam po co matki wciskaja dzieciom taki syf??!!

a twarożek zwykły, jogurt zwykły nie słoiczkowy? czyli tak za miesiąc mogę jej podawać ten chlebek? widzę, że arbuza już można też od 9ego, czereśnie od 8ego...a co z wędliną,serami? ile w ogóle jej podajesz innych rzeczy niż mleko? karmisz piersią, bo ja tak...

Gość Marika22222222
Danonki to nie koniecznie syf...kobieta pyta czy inne mamy dają swoim Maluszkom a na kafe jak zwykle jakaś czarna owca się znajdzie Czytajcie ze zrozumieniem!!!

mój syneczek- jak zauważyłaś - a może i nie= ja tylko zadałam pytanie, sama daj syneczkowi cukierniczkę! wyobraź sobie, że moje dziecko jest zdrowo odżywiane, nadal karmię piersią i też się zdrowo odżywiam...zapytałam, bo kilka znajomych już podaje to dzieciom, więc nie wiem czym się tak oburzasz, nie chcesz to nie dawaj i daj spokój!

Gość a mój syneczek
Nie koniecznie?? to co czasami jest syfem a czasami nie? Bedę czytac tak jak mi się podoba!! Wyraziłam tylko swoja opinię że matki bezsensu karmią dzieci takim syfem jak jest tyle dobrych i zdrowych rzeczy tym bardziej teraz w lato!!

Gość Marika22222222
Lepiej nie czytaj i się nie wypowiadaj... Masz dzieci?? Jak tak to dawaj im co tylko chcesz ale innych nie krytykuj... Syf...hahaha :)

Gość a mój syneczek
nie pyszne danonki i monte i co wierzysz w te reklamy że zawieraja dużo wapna orzechów i czegos tam jeszcze?? tak mam dziecko...i szkoda mi innych dzieci, które ledwo co sie ruszaja i wieku 2 lat maja juz próchnicę!!

Gość Marika22222222
Skoro Ty nie wierzysz w reklamy to nie powinnaś dawać dziecku niczego, ewentualnie wode z kranu bo tego jeszcze nie reklamowali :D

Gość a mój syneczek
Mylisz się ale to wynika jedynie z twojego ograniczenia....

Gość do a moj syneczek
ale ty pierdolisz farmazony babo! kolejna nawiedzona ekolozka! wyobraz sobie, ze teraz wszystko jest syfem nawet powietrze! i co? dzieciak skonczy swoje lata i zabronisz mu nawet kawalka czekolady? to podleci do kogos w przedszkolu i sie na niego rzuci bo bedzie taki spragniony, zamknij dzieciaka w hermetycznej bance i podlacz mu sonde wariatko@ dzieci to tez ludzie i na ludzi doroslych wyrastaja! i tak beda jesc niezdrowe rzeczy i tak! uwazasz ze wszystko takie zdrowe? nawet owoce i warzywa musza dostac chemii zeby je robale nie zeżarly i zeby troche urosly:o

Gość Marika22222222
Tak uważasz?? Cieszę się :D

Gość do a moj syneczek
ps. wg tabeli zywienia dziecka mozna podac pierwsza czekolade kiedy dziecko ukonczy 12miesiac zycia, nie zeby sie obzeralo ale zeby sprobowalo, wiec wez sie ucisz, bo zrobisz z dzieciaka kaleke zyciowa!

Gość Marika22222222
do a mój syneczek: Powinnaś się leczyć...ciekawe co Twoje dziecko jada...Mleko i kaszkę?? Pewnie nic innego skoro wszystko jest nie zdrowe

Gość a mój syneczek
żadna ze mnie ekolożka czy jak tam mnie nazwałas tylko uważam że w wieku 8 miesięcy dawanie danonków i monte to zbrodnia!! jak zadzwonisz na infolinię to ci powiedzą że mozna dawać danonki od 3 roku zycia a na opakowaniu niestety tego nie piszą!! nie mam zamiaru zamykac nigdzie mojego dziecka tylko postaram się mu wpajać pewne zasady i tyle a jak narazie nie spróbuje czekolady itp itd to tym lepiej dla niego. a wy róbcie jak chcecie wy bedziecie mieć chore dzieci a nie ja!! Nara ograniczone debilki!!

nie wdając się w spór spytam się jeszcze o to jak podawać te owoce? z czymś czy same? w jakich ilościach, może ktoś wie...córka ma 4ząbki na dole, nie wiem jak jej podać jakiś owoc kiedy będzie na niego czas, rozgnieść? podać z czymś czy samego?

Gość a mój syneczek
a po cholere mu mam dawac kaszkę?? tam tez jest sam cukier!! po co mam go paść?? dobrzez wygląda i ma apetyt! ta kaleke dlatego że w wieku 1 roku nie będzie się zażerać słodyczami i wieku 3 lat bedzie jeszcze mieć zęby w przeciwieństwie do waszych bachorów!!

Gość Marika22222222
Ograniczone debilki...właśnie ujawniłaś ile posiadasz rozumu w główce a w zasadzie jego brak... Też coś aby matka tak się wyrażała...Twoje dziecko od Ciebie załapie takie słownictwo. Będzie wychudzone, nie dożywione z długim i opryskliwym jęzorem!!!

Gość a mój syneczek
tak bedzie wychudzone dlatego że nie je czekolady, albo danonków?? to mnie rozśmieszyłaś!!! a co nie ma już nic innego na świecie do jedzenia??? a twoje bedzie do końca zycia walczyc z nadwagą zreszta jak jego mama!!

podaj normalnie. Podawałas jabłko? Ja podaję gotowane z sokiem +kleik ryżowy, pieczone, z mikrofali, albo surowe. Tak samo inne owoce.Albo kroisz w kawałki, albo podajesz rozgniecione. Np banana daje córce do reki :) Jabłko tez potrafi ugryźć. A danonki to zgadzam się ze zdrowe nie są, chcesz to podawaj i obserwuj. Wędlinę podam jak skończy 9 miesięcy czyli za kilka dni.

do a mój syneczek- ty jestes jakas nienormalna? czemu wyzywasz od debilek? bo ktos ma odmienne zdanie?w takim razie sama jestes debilem, zadalam pytanie a ty zrobilas klotnie:o nie napisalam ze chce podac corce tylko od kiedy sie daje bo znajome 8 i 9 mcznym dzieciom juz daja..

Gość a mój syneczek
fajna babka z forum------jest fajna babka z forum :)

Gość a mój syneczek
odmienne zdanie a głupie zdanie jest róznica!!

bachoren to jestes ty, Bo MIMo, ze matka to masz rozum gowniary:o fajna babko, w takim razie nie podam danonkow i monte...ps wedliny i sery sa w tabeli od 11mca, podajesz wczesniej? ja mam czas:p

głupie zdanie? czyli inne niz twoje? wez sie ogarnij frustratko

Gość a mój syneczek
nie mówiłam do Ciebie więc czym pysk!!