Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwolnijsięodładowarki

dziewczyny od kiedy daje się dziecku: arbuza,truskawki,pomarańczę,kiwi etc?

Polecane posty

Gość do tej powyzej
czym pysk hahaha widac ze jakis burak typowy pierdolnij sie w leb:o

Gość Marika22222222
Kobita powinna się leczyć...właśnie takie jak Ty nigdy nie powinny mieć dzieci a skąd Ty wiesz że mam nadwagę co? Przez monitor ludzi prześwietlasz?

mama tak do ciebie mowila a ty zwracasz sie pewnie do dziecka no miło...zywisz go zdrowo ale jestes chamem i prostakiem:o tyle dobranoc nie dla wszystkich

tak, edlinkę podam za kilka dni, z serami się wstrzymam. Zamisat danonków możesz kupić deserki z hippa jogurt z owocami. Ja też karmię piersią :) Przestańcie się kłócić.

Gość akrylik
a czy wy umiecie na temat? swoją drogą danonki są mega niezdrowe...wystarczy przeczytać skład...

Gość mama 10 miesiecznego synka
Moj to wszystko je juz dawno, jakos chyba od 6-7 miesiaca zaczelam wprowadzac.

Gość mama 10 miesiecznego synka
A, jeszcze dodam, ze odradzam danonki. Moj je zwyczajne jogurty naturalne, ktore mieszam np. z bananem, jablkiem, brzoskwinia, gruszka czy co tam mam w domu (je od 7 miesiaca) lub kupuje juz gotowe jogurty z owocami dla maluszkow od 8 miesiaca. Jakos nie moge przekonac sie do danonkow po rozmowie z moja pediatra...

truskaweczki to potrafią ładnie uczulać nawet starsze dzieci, ale jabłuszko gotowane, gruszka są super !

mój ma 10 i pół miesiąca. Je chleb z masłem i twarożkiem, od czasu do czasu daje mu Danonka. Ostatnio dałam trochę arbuza, ale go uczulił. Podobnie było z kiwi.

dzięki dziewczyny, właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło, a nie o krytykę i wyzwiska jak to pokazała "a mój syneczek" . nie napisałam, że chcę dawać danonki, tak tylko spytałam, bo dwie znajome już dają, w takim razie zamienię je na ten jogurt czy twarożek...ja mojej ost. dałam trochę arbuza miesiąc wcześniej i nic jej nie było, jedynie kupkę 5razy zrobiła, ale nie miała biegunki, pewnie dlatego, że arbuz ma dużo wody, a ona nic nie chce pić oprócz mojego mleka, no nie wiem, w ogóle to dzięki fajna babko, bo ta tabelka na osesku jest super i będę się do niej mniej więcej stosować...papa:)

Gość Antos0904
Moj syn skonczyl rok i dostaje wszystko praktycznie do jedzenia juz nie gotuje dla niego oddzielnie ostatnio bardzo zasmakowal mu kapuśniak i dodam ze nigdy nie mielismy bolu brzucha

Gość gość
szkoda gadać o tych ekolożkach

Gość gość
Hymm ja swojemu arbuza juz w 5 miesiacu dalam,wcinal az milo, zadnych rewolucji nie bylo. Jogurt naturalny, mieso,ryby, zoltko od 6 miesiaca. Tyle ze moj to maly zarloczek chce sprobowac wszystkiego co my jemy wiec nawet loda dalam sprobowac o zgrozo pod koniec 6. Teraz ma 7 i przymierzamy sie do nowych smakow tj truskawek i owocow cytr choc smak soku pomaran juz zna:) no ale my nie w Pl mieszkamy

Gość gość
Nie wierze :D Jak ja nienawidze tych bab ' zdrowe odżywianie' Co ma jogurt do cukierniczki? :D Żal mi tych dzieci co nie mogą zjeść nic dobrego tylko żyją pod presją. Cukrzycy dostaje się od złej pracy trzustki bo wtedy wytwarza za mało insuliny ,a przez to cukier się zatrzymuje i to nie jest od jedzenia cukru po prostu od chemicznego jedzenia siada trzustka stąd taka epidemia ;). Słuchajcie tych kretynów lekarzy wciskają kity bo muszą dać rzekomy powód a prawda jest taka że na każdą chorobe jest lek tylko go nie ujawniają bo mają z tego kase. Np. rak to nie choroba tylko niedobór amigdaliny która jest zakazana w całej europie norma to dwie pestki dziennie a trzeba zjeść 15.. A nasze owoce są tak pryskane żeby zniwelować zawartość amigdaliny bo rak to dochodowy interesik . I tak jest z każdą chorobą a wam wode z mózgu robią. U.mnie w rodzinie każdy je co chce i każdy żyje conajmniej do 90 lat i nikt nie choruje . Kolega ojca w niemczech bada jedzenie i niestety wasze eko żarcie i te zdrowe jedzenie jest sztuczne i ma wiecej chemii niż te z super marketów dokładnie o 31,6 % :) I częściej w młodym wieku umiarają osoby co się zdrowo odżywiają niż te co jedzą co chcą ;) A co do żywienia dziecka to cytrusy tylko podaje się po roku , truskawki od 6 miesiąca w nie dużych ilościach, arbuz też można od 6 miesiąca tylko do roku to nie dużo bo jest moczopędny. Danonki ,monte możesz już dawać w 8 miechu spokojnie nabiał jest zdrowy w diecie dziecka i nie słuchaj bzdur dziecko musi to jeść żeby nie było anemiczne i niedożywione jak te na sałacie .. Ciągle chore , luki w rozwoju, niedobór witamin , niskie , blade , ryczą jak oparzone.. Doktor opowiadała nam co matki robią dzieciom ..

Gość gość
Wasze dzieci się uczulają bo owoce trzeba dać od 4 do góra 6 miesiąca ! Jeśli cytrusy lub ciężki owoc to tylko z pół łyżeczki jeśli przez 24 godziny dziecko nie ma objawów uczulenia jest dobrze bo się z nim nie urodziło . Po to wprowadza się smaki żeby przyzwyczaic organizm bo jak za późno to szaleje i uczula .. Od 6 miesiąca daje się dziecku rosoły, pomidorową , ryżem , ziemniaki z mięsem , rybka normalny obiad :0 każde warzywka oprócz tych co wzdymają.. Moja ma 6 miesięcy wypróbowała setki rzeczy zdrowa , witaminy w normie , mądra , sprytna *******iwa , waga w normie idealnej , rośnie pięknie , a te po mamusiowym mleku zawsze zacofane i takie drętwe .uczuleniowce .. Danonki i monte możesz dawac spokojnie a chemie ma wszystko a.najwiecej eko.żarcie byl nie raz artykół o tym .

Gość gość
Mój syn ma 3 latka i jest fanem warzyw i owoców...no może warzyw nie wszystkich ale papryka, ogórek jest na topie....może dla tego, że chrupią. Teraz kupuje dużo borówki od tego producenta http://www.berrygroup.pl/ - moje dziecko się nimi zajada a ja wiem, że są zdrowe i bez tych wszechobecnych nawozów.