Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gerda222

Do MAM DZIEWCZYNEK- chodzi o USG połówkowe

Polecane posty

Gość gerda222

bardzo proszę byście wpisały wymiary Waszych córeczek z tego usg i podały też w którym dokładnie tygodniu robiłyście to badanie oraz jaki termin porodu wynikał z OM i z tego usg

Gość a ja zapytam...
z ciekawości co to jest o usg połówkowe??

Gość gerda222
to usg, które wykonuje się pomiędzy 20 a 22 tc lekarz sprawdza budowę wewnętrzną i zewnętrzną dziecka, sprawdza czy nie ma nieprawidłowości

Gość a ja zapytam...
o super nie słyszałam o takim czymś wcześniej tylko usg genetyczne w 12 tyg to robiłam ale to połówkowe też bym zrobiła a wiesz może jakijest koszt??

Gość gerda222
jeśli będziesz chciała w trójwymiarze inaczej 3D czy 4D to koszt jest przeciętnie 200zł, a zwykłe to koszt około 100zł to badanie, to jedno z 3 zalecanych usg w trakcie ciąży

Gość gerda222
może któraś z mam wypowie się w temacie?:)

Gość gerda222
podnoszę:)

Gość e tammmmmmm
a co ci wyszło ? Martwisz się ,ze dziecko za małe ?

Gość gerda222
niestety tak:( i jest podejrzenie hipotrofii:(

Gość gerda222
wymiar brzuszka w 23 tc to zaledwie 12 cm:( a taki wymiar wskazuje na 5 tygodni do tyłu względem OM

Gość kornelkowa mama 12
autorko twoje dziecko bedzie niepełnosprawne, moja kuzynka tak miała

Gość gerda222
pozostałe wymiary też odbiegają od normy: BPD - 5.19 21w5d HC -17.89 20w2d HC - 18.16 20w4d FL - 3.29 20w2d AC - 12.00 17w5d badanie robione w 23w1d może ktoś był w podobnej sytuacji? czy jest nadzieja, że usg pomyliło się???

Gość maxicosi babyy
moja miala tez wymiary brzuszka o jakies 4 tygodnie do tylu wzgledem terminu z OM okazalo sie przy porodzie ze brzuszek byl dwukrotnie owiniety pepowina

Gość maxicosi babyy
polecam wybrac sie na badanie do innego gina z lepszym aparatem USG skad jestes?

Gość gerda222
już dostałam skierowanie do szpitala klinicznego, ale muszę na nie czekać jeszcze tydzień:( a czy pozostałe wymiary Twojego dziecka też odbiegały od normy? najgorzej, że ja miałam robione to usg na dobrym sprzęcie i przez lekarza, który jest po doktoracie i specjalizuje się w ultrasonografii:O

Gość kornelkowa mama 12
gerda przeczytala moj post? bo mlczeniem go pominelas a nA INNE ODPISALAS.

Gość gerda222
kornalkowa mamo, czy sądzisz, że czekałam na taką właśnie odpowiedź?:( to chyba oczywiste, że zdaję sobie sprawę z tego jakie mogą być konsekwencje... jestem tutaj, bo szukam jakiejkolwiek deski ratunku...

Gość kornelkowa mama 12
NAPEWNO NIE BO TO TRAGEDIA ALE JA JESTEM TAKA ZE WOLE NAJGORSZE ZAKLADAC. ZAWSZE TAK ROBIE BY POTEM NA SERCE NIE PASC :(

Gość maxicosi babyy
gerda odpowiedzialam na tamtym drugim topiku olej ta idiotke wyzej,....szkoda slow bedzie dobrze, zobaczysz:) zdrowka dla ciebie i dziecka:)

Gość kornelkowa mama 12
MAXICOSI CZEMU IDIOTKE? MOZESZ JASNIEJ? NAPISALAM O PRZYPADKU JAKI MIALAM W RODZINIE O CO CI CHODZI CO?

Gość maxicosi babyy
spadaj na szczaw zalosna babo

Gość kornelkowa mama 12
CO ZYCIE LUDZKIE TAK CIE BOLI, ZE TAKIE TRAGEDIE SIE ZDARZAJA? TAKI JUZ JEST SWIAT. DURNA BABA BYM BYLA JAKBYM MOWILA ZE NA 100 PROC BEDZIE WSZYSTKO OK I ZEBY SIE NIE MARWTILA :o

Do autorki. Ja miałam synka i wymiary wskazywały datę ponad 3 tyg do tyłu w stosunku do OM. U Ciebie jest podobnie. A że obwód brzuszka jest taki mały to jeszcze o niczym nie świadczy. Może po prostu jest "szczuplutka" :) Tak więc nie ma się bardzo czym przejmować. Ale jak chcesz mieć czyste sumienie to idź do innego lekarza na usg.

Gość gerda222
kornelkowa mamo 12 jeśli możesz, to napisz jaki rodzaj niepełnosprawności ma dziecko Twojej kuzynki, będę wdzięczna