Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z mieszkaniem

Pomocy, Jaki macie podział pokoi w mieszkaniu ?

Polecane posty

Witam, mój problem jest następujący, otóż mamy z mężem mieszkanie 100m^2, fajne, jasne, w kamienicy, wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że jest fatalnie rozplanowane, Mamy dwa duze pokoje po 25 metrów, do jednego z nich jest przejscie z kuchni, do drugiego przejscie przez inny pokój , ok 17m chcemy polaczyc kuchnię z jednym duzym pokojem, co da nam całkiem przyzwoitej wielkosci salon, prawie 40m, drugi duzy pokoj przeznaczymy na sypialnie, no i teraz problem, niby mieszkanie spore, ale gdyby kiedyś pojawiło się dziecko to co ? przeciez nie umiescimy go w pokoju przechodnim, a nawet jesli to nie bedziemy mieli zadnego pokoju dla nas jako gabinetu czy biblioteczki, w dodatku pokoje są tak felerne, że przedzielenie któregoś na pół albo pozbawia jedno z ewentualnych pomieszczeń okna albo robi się z niego potworna klita :( jest jeszcze jedno pomieszczenie, ale ono jest malutkie, niby z oknem , ale tam wejdzie zaledwie biurko i kilka półek, to dziecko do czegoś takiego pchać niezbyt, zwłaszcza, że chyba nawet łóżko sie nie zmiesci, wiem, że nikt mi tutaj nie poradzi nie widząc mieszkania, ale ciekawa jestem czy są tu jakies małzenstwa z dzieckiem w trzypokojowych mieszkaniach ? jaki macie rozkład pomieszczen i podział na pokoje ? zwlaszcza jesli którys pokój jest przechodni ?

wiem o czym mówisz, bo mam znajomych z takim mieszkaniem w kamienicy. oni zrobili sobie po prostu jeden długi korytarz, bo mieli dwa pokoje przechodnie i jeden na końcu. na końcu korytarza była łazienka i wc i tak zostało. ten korytarz jest ciemny jak loch, jeżeli drzwi od pokojów są pozamykane, ale jest o niebo lepiej i wreszcie prywatność. pokoje są duże, więc tak bardzo się nie zmniejszyły poprzez dodanie korytarza.

nikt nie miał problemów ? :(

Gość Tobias
moje całe mieszkanie ma 40m kw wiec nie mam co sie wyupowiadac. przy tak dużej powierzchni jak wasza to nie problem moim zdaniem.problemem za to może byc brak woobraźni

Elotka, własnie zastanawiałam się czy nie skrócić tego przechodniego pokoju przedłużając korytarz, żal mi najbardziej, że z takiej powierzchni nie mogę wyłuskać 4 normalnej wielkości pokoi

Tobias - jak masz 100 metrów do rozplanowania to nie ma problemu, gorzej kiedy już wszystkie ściany stoją i do odpowiednich pomieszen jest podciągnięta woda i gaz :D a kluczowe sciany są nośne

Gość parofrazowa głowa
Ja mam kuchnię połączoną z pokojem dziennym, nie narzekam a powiem nawet że praktyczne to jest.

Gość parofrazowa głowa
praktyczne, o ile nie zostawia się syfu w kuchni :D Ja na bierząco w kuchni sprzątam, to nie mam problemu, polecam w każdym razie :)

już chyba lepiej mieć mniej pomieszczeń, ale zamknięte, niż większe i zero prywatności, bo na pewno chcecie mieć pokój dla siebie - sypialnie i pokój dla dziecka

parofrazowa głowa , tak tak, o tym pisąłam, to własnie bedzie ten salon 40m on bedzie połaczony z kuchnią w sensie bedzie miał aneks, to jest fajny pomysł i podobają mi się takie rozwiązania, dla mnie problemem jest ten nieszczesny pokój przechodni, niby dla dziecka, huh, mogę spróbować to narysować, photoshopa ani nawet painta nie mam na linixie, a gimpa nie znoszę, poszukam może mam tu inny prosty program do grafiki ;)

Elotka, w sumie salon mógłby być przechodni, bo to niespecjalnie wadzi, ale najmniejszy pokój na salon a dwa wielkie na sypialnie to trochę szkoda :O i wtedy nie połączę go z kuchnią, dobra zaraz spróbuje to namalowac jednak ;)

Ja mam 51m kwadr., dwa pokoje, ale jeden pokój (mniejszy) jest przechodni (przez niego wchodzi się do większego pokoju). Z braku laku zrobiliśmy w tym przechodnim sypialnię, a część do spania odgrodzona jest dwustronną półką, przez co tworzy się korytarzyk do większego pokoju. Swoją drogą, kretyńsko to powymyślali.

Gość gość
W kawalerce sobie wydzieliłam mini garderobę właśnie parawanem dekoracyjnym. Do tego lustro na ścianę i ma się naprawdę funkcjonalną strefę. Sporo ciekawych wzorów znajdziesz na https://www.fototap.pl/parawany. Właśnie tam zamawiałam, doradzono mi, mnóstwo inspiracji. Myślałam nawet nad wstawieniem ścianki działowej, ale dobrze, że zrezygnowałam. Parawan dekoracyjny również się sprawdza.