Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tak fone

Sposób na ŻÓŁTE PLAMY pod pachami

Polecane posty

Gość tak tak fone

Mam na koszulkach żółte plamy od potu a na niektórych zdarzają się zacieki z dezodorantu. Powiedzcie jak je najlepiej usunąć z odzieży? Słyszałam że moczenie w soli niby pomaga ale ile tej soli i czy mi koszulek (bawełna) nie zniszczy?

Gość justmeejustine
Ja sie pozbylam tego problemu,odkąd uzywam etiaxilu. Świetna sprawa,zero potu,nawet dzis :-)

sprobuj zyczajnym odplamiaczem.. wybielacz -z Biedronki ^^ - jest dobry:)

Gość Niekrakowianka
na necie masz jak Googla zapytasz:) ale proszę bardzo: " Persil Collor GEL (ważne najlepiej orginalny niemieck polski nie jest tak dobry)" " Żółte plamy pod pachami - vanishem polać plamki na suchych ubraniach i odczekać ok 1 godziny, dopiero później zaprać już w wodzie z proszkiem i z vanishem. Czasami trzeba potrzymać trochę dłużej, nawet 2-3 godziny na suchym ubraniu i dopiero uprać (można stosować do białych jak i kolorowych ubranek). Inne metody: 1 - wziąć bardzo dobry proszek do prania, nalać do kubeczka małą ilość cieplej wody i tyle proszku aż powstanie piana w rodzaju pasty. Wymieszać i nałożyć na mokry materiał, odczekać ok. 20 -30 min. w zależności jaki jest dobry proszek i plama. Na koniec spłukać wodą; 2 - nanieś bezpośrednio wodę utlenioną na plamę i przetrzyj, do skutku; 3 - zaprać zwykłym, szarym mydłem (można się trochę naszorować, ale powinno puścić); 4 - wystarczy czasami namoczyć tkaninę w soli albo pocierać żółte plamy szmatką nawilżoną roztworem spirytusowym w stosunku 1:1 (np. 50ml spirytusu i 50ml wody). Dobry jest również słaby roztwór soli szczawikowej. Można również użyć amoniaku; 5- ostateczność!!! - zielony domestos odmiejscowo! Dokładnie spłukać! Tylko uważać, bo chlor (jest w Domestosie) może spowodować zżółknięcie materiałów syntetycznych. Poza tym trzeba wypłukać dokładnie nie tylko dlatego, że śmierdzi, ale dlatego, ze na słońcu (uwaga na suszenie!) może tez zażółcić!"

Gość tak tak fone
Używam antidralu. Takie coś podobne do etiaxilu. Ja w sumie sie mało poce bo suche mam pod pachami tylko zawsze taki żółty osad zostaje. Gole się pod pachami średnio co 2-3 dzien.

Gość o matko ogol pachy i spokój
no to sorki ...a moze zapytaj zwyczajnie lekarza ,może to jakies zmiany chorobowe

Gość tak tak fone
Nie nie ... mi nie chodzi że te plamy się tworza bo to przez złą diete (jem dużo fast foodów ) ale nie wiem jak je usunac z ubrania bo zwykłe pranie nie pomaga.

Gość gośćAminolinna
Zolte plamy pod pachami na ubraniach tworza sie z antyperpirantu pod wplywem potu.... ja tez mam ten problem i zwykle moczenie w soli i proszkach nie pomaga a mocniejsze srodki to niszcza kolor i tkanine rzeczy nadaja sie tylko do wyrzucenia.... szkoda bo mam stare koszulki z sentymentu je trzymam ale wstyd ubrac :) napewno babcie by mialy jakis pomysl ale czy odpowie na tym forum? :)